Amersfoort & Utrecht

2017 het jaar van Mondriaan to Dutch design

In 1917 is de kunststroming De Stijl opgericht en ter ere hiervan werd 2017 uitgeroepen tot het themajaar ‘Mondriaan to Dutch Design’. Nog steeds heeft De Stijl een grote invloed op hedendaagse kunst, design, architectuur en gebruiksvoorwerpen. Piet Mondriaan, Gerrit Rietveld, Theo van Doesburg en Bart van der Leck zijn vier van de belangrijkste De Stijl kunstenaars en zijn of in Utrecht of Amersfoort geboren. Vandaar dat de twee grootste steden van de provincie Utrecht (Utrecht & Amersfoort) het erfgoed van de kunstenaars in beeld willen brengen.

Amersfoort en Utrecht liggen op respectievelijk 15 en 30 kilometer van Landgoed Ruwinkel.

Boek uw Mondriaan ontdek vakantie! 

 

 

Het geboorte huis van Piet Mondriaan staat in Amersfoort: het Mondriaanhuis wordt op dit moment gerenoveerd. Vanaf 7 maart 2017 gaan de deuren weer open zodat u in het leven kunt stappen van deze wereldberoemde kunstenaar. Ontdek zijn iconische werk, zijn spirituele vorming, zijn interesse en zijn vrienden. In het museum is ook op ware grootte zijn atelier in Parijs nagebouwd. 

  • Dinsdag t/m zondag 11.00 – 17.00 uur Maandag gesloten

 

Het Rietveld Schröder huis in Utrecht staat samen met de Eifeltoren in Parijs en de Big Ben in Londen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het huis is in 1924 ontworpen door de Utrechtse architect en vormgever Gerrit Rietveld, in opdracht van Truus Schröder. Dit echte Utrechts icoon is het enige gebouw dat volledig volgens de architectonische principes van De Stijl is gerealiseerd. 

  • Dinsdag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur Maandag gesloten
 drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof