Wat te doen in Amerongen

vakantiepark nabij Amerongen

Vanaf ons landgoed bent u met de auto binnen 15 minuten in het liefelijke plaatsje Amerongen. Gaat u met de fiets dan raden wij u aan om via Veenendaal te fietsen: want anders moet u de Amerongse Berg op en dat is best wel een klim (eraf daarentegen is een stuk makkelijker).

Kasteel Amerongen 

Het bekendste gebouw van Amerongen is Kasteel Amerongen. Keizer Wilhelm heeft voordat hij zijn intrek nam in Huize Doorn eerst anderhalf jaar in Kasteel Amerongen gewoond. Tegenwoordig is het kasteel voor publiek geopend en kent het een interactieve wandeling door het oude gebouw. 

Dorpje

Een gedeelte van de gezellige plaats valt onder beschermd aangezicht: het is werkelijk waar een pittoresk dorpje om eens lekker te gaan rond wandelen om het zelf te ontdekken.

Tabaksmuseum

Vroeger werd er op de Utrechste Heuvelrug tabak geteeld. U vindt nog steeds her en der oude tabaksschuren. In deze schuren werd de geoogste tabak opgehangen om te drogen. Tegenwoordig vindt er totaal geen tabaksteelt meer plaats in Nederland. Wel kunt u met eigen ogen aanschouwen hoe het er toen aan toe gegaan zou moeten zijn.

Markten & koopzondagen

Elke donderdag van 13:00 tot 17:00 is er markt in Amerongen. Op de koopzondagen kunnen we kort zijn: die zijn er niet in dit dorp.

Ligging van vakantiepark Landgoed Ruwinkel

Landgoed Ruwinkel ligt met haar 87 vrijstaande vakantiehuizen, 30 chalets en 3 landhuizen midden in het groen, op 35 autominuten van de vierde stad van Nederland Utrecht. Vanaf station Veenendaal de Klomp bent u vanaf ons bungalowpark binnen 25 minuten in het centrum van Amersfoort. 

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie