Henschotermeer

Een wit zandstrand midden in de natuur met loepzuiver water. Op slechts 10 kilometer afstand van Landgoed Ruwinkel. Het Henschotermeer! Zeer beroemd in de hele omtrek. Hier is het 's zomers heerlijk vertoeven op het strand of het gras. U kunt uw auto parkeren maar met de fiets is het ook zeer goed te doen. 

Boek uw vakantie hier

Het Henschotermeer is een adembenemend recreatiemeer dat zich op korte afstand bevindt van vakantiepark Landgoed Ruwinkel. Dit prachtige meer, omgeven door weelderige groene bossen, is een absolute parel in de regio.

Het Henschotermeer biedt een scala aan activiteiten en faciliteiten voor een geweldige dag vol zwemplezier en ontspanning. Met zijn heldere water en uitgestrekte zandstranden is het de perfecte plek om te genieten van verfrissende duiken en zonnebaden.

Het meer is ideaal voor zwemliefhebbers van alle leeftijden. Of je nu graag baantjes trekt in het water, plezier maakt met vrienden en familie, of gewoon rustig wilt drijven, het Henschotermeer heeft voor ieder wat wils. Het ondiepe gedeelte van het meer is perfect voor kinderen om veilig te spelen en te spetteren.

Bezoek onze zomervakantie pagina

Naast zwemmen zijn er ook andere recreatiemogelijkheden beschikbaar. Maak een wandeling rond het meer en geniet van de prachtige natuurlijke omgeving. Er zijn ook picknickplaatsen waar je kunt ontspannen en genieten van een heerlijke lunch met uitzicht op het water.

Het Henschotermeer biedt ook faciliteiten zoals toiletten, kleedkamers en horecavoorzieningen. Je kunt dus gemakkelijk een verfrissend drankje of een ijsje halen terwijl je geniet van je dag aan het meer.

Of je nu een avontuurlijke zwemmer bent, een zonaanbidder of gewoon wilt genieten van de serene schoonheid van de omgeving, het Henschotermeer is een must-visit tijdens je verblijf bij Landgoed Ruwinkel. Het is de ideale plek om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en te genieten van de rust en pracht van de natuur.

We raden je ten zeerste aan om een bezoek te brengen aan het Henschotermeer en te ontdekken waarom het zo geliefd is bij zowel de lokale bevolking als toeristen. Het zal zeker een onvergetelijke ervaring toevoegen aan je vakantie.

Mocht je nog meer informatie willen over het Henschotermeer of andere activiteiten in de omgeving, staan we altijd voor je klaar om te helpen. We kijken ernaar uit om je binnenkort te verwelkomen op Landgoed Ruwinkel voor een geweldige vakantie.

Koop uw henschotermeer ticket

In het Henschotermeer ligt een eiland, welke met twee voetbruggen met het strand te bereiken is. Zo bevinden zich er ook een aantal speeltoestellen en kan er in het hoogseizoen een ijsje gegeten of een patatje gehaald worden. Uw vakantie in de Gelderse Vallei is dus niet compleet als u niet op het Henschotermeer bent geweest! Klik op deze link voor een mooi plaatje van het meer.

Boek uw vakantie hier

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie