Henschotermeer

Een wit zandstrand midden in de natuur met loepzuiver water. Op slechts 10 kilometer afstand van Landgoed Ruwinkel. Het Henschotermeer! Zeer beroemd in de hele omtrek. Hier is het 's zomers heerlijk vertoeven op het strand of het gras. U kunt uw auto parkeren maar met de fiets is het ook zeer goed te doen. 

Boek uw vakantie hier

De recreatieplas heeft een grootte van circa 70 hectare. Dertien hectare daarvan bestaat uit water. Rond het meer kunt u fijn wandelen in het bosrijke gebied. De zandbodem van het meer loopt geleidelijk af tot maximaal 2,20 meter. Vanwege deze diepte wordt er zeer vaak in de winter als eerste in Nederland een wedstrijd schaatsen op natuurijs georganiseerd door de schaatsvereniging Woudenberg. 

Voor 1895 lag er op deze plek in Woudenberg een grote zandverstuiving. Ter voorkoming dat de vruchtbare weilanden van de Gelderse Vallei zouden verdwijnen onder het stuivende zand heeft men eerst met plaggen en heide de zandverstuiving bedekt. Tussen de plaggen werden uiteindelijk bomen geplant. Begin jaren dertig van de vorige eeuw heeft men het zand gebruikt voor aanleg van de Rijksweg A12. In 1972 heeft men de onstane plas verder uitgediept om er een recreatieve zwemplas van te maken. Jaarlijks komen er zo'n 600.000 bezoekers. 

Koop uw henschotermeer ticket

In het Henschotermeer ligt een eiland, welke met twee voetbruggen met het strand te bereiken is. Zo bevinden zich er ook een aantal speeltoestellen en kan er in het hoogseizoen een ijsje gegeten of een patatje gehaald worden. Uw vakantie in de Gelderse Vallei is dus niet compleet als u niet op het Henschotermeer bent geweest! Klik op deze link voor een mooi plaatje van het meer.

Boek uw vakantie hier

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie