Zwemmen op Ruwinkel

Lekker zwemmen op vakantie

Zwemmen op Ruwinkel

Waterpret

Van alles te doen

Midget golf op Landgoed Ruwinkel

Van alles te doen

Fun!

Zoek & boek

Samen genieten op de fiets

Zoek & boek

Fietsen

Wat gaat u na het ontbijt doen?

Samen genieten van het ontbijt op vakantie! 

Wat gaat u na het ontbijt doen?

Leuk

Lekker op het terras van het Erf van Ruwinkel

Genieten in de tuin

Er op uit in de natuur

Op de fiets in de omgeving

Landhuis

10 persoons Landhuis 

Landhuis

Villa

Duurzaamheid

Verantwoord papier

Landgoed Ruwinkel probeert zoveel mogelijk onnodig drukwerk te vermijden zoals dure glanzende brochures en dergelijke. Desalniettemin willen we u wel een fijn vakantiegevoel geven, dus is het voor ons zaak de juiste balans te vinden. Wij gebruiken voor onze uitingen dan ook alleen maar papier met het keurmerk Respecting Sustainable Sources. Hetgeen betekent dat het duurzaam geproduceerd is. U heeft de mogelijkheid om oud papier bij ons in te leveren zodat de cirkel met betrekking tot het papier weer rond is. De aan u verstrekte informatiekrant kan, indien u deze aan ons retourneert, opnieuw gebruikt worden voor de volgende gast hetgeen het milieu ten goede komt.

Oplaad palen

Heeft u een elektrische auto dan kunt u op onze centrale parkeerplaats deze opladen. Er is plaats voor vier auto's. Als uw auto opgeladen is dan graag deze ontkoppelen en verplaatsen zodat andere gasten hun auto kunnen opladen. 

Digitaal

Veel van de communicatie gaat tegenwoordig digitaal. Bij onze leveranciers hebben wij onze digitale brievenbus kenbaar gemaakt zodat er niets meer geprint en verstuurd hoeft te worden. Mocht u een vraag hebben en u bent van plan deze per brief te sturen, mailt u ons dan via info@landgoedruwinkel.nl

Afvalscheiding

Bij de centrale parkeerplaats hebben wij onze milieustraat staan: hier kunt u uw oud papier, glas en overige afval scheiden. Overigens staan er op het park verschillende punten voor uw overige afval. Wat overblijft wordt door onze vuilverwerkingsbedrijf via verbranding omgezet in groene stroom.

Schoonmaakmiddelen

Onze bungalows worden schoongemaakt met schoonmaakmiddelen afkomstig van Ewepo, Zwolle. Deze schoonmaakmiddelen zijn ecologisch volledig afbreekbaar en beschikken over het Europees Ecolabel en het Nordic Swan label. Alle Ewepo reinigingsmiddelen zijn voorzien van het Sustainable Cleaning certificaat.

Regionale verankering

Iets wat van ver komt hoeft niet altijd beter te zijn: hoe minder afstand een produkt hoeft af te leggen, des te beter is het voor het milieu. Zo worden de broodjes van de broodjesservice gebakken door de lokale warme bakker, komen de vleeswaren van de lokale slagerij en de eieren van de lokale kippenboer. Mocht u interesse hebben: wij kunnen bij de lokale biologische boer een groente en fruitzak voor u halen. 

Mocht het van ver moeten komen omdat het eenvoudigweg niet hier in de regio verbouwd kan worden, dan kopen wij het liefst bij organisaties met een fairtrade keurmerk. Wij weten dan zeker dat de lokale boer er beter van wordt en er geen sprake is van kinderarbeid.

Komt u op de receptie kijken wat wij allemaal voor u in de aanbieding hebben!

Inrichting bungalows

Voor de inrichting van de bungalows kijken we naar de lange termijn: oftewel spullen moeten lang meegaan. Indien er verlichting vervangen wordt gebruiken wij allereerst LED verlichting of een goede spaarlamp.

Wat kunt u zelf doen?

Gasten kunnen een bijdrage leveren aan onze duurzaamheid door niet meer water te gebruiken dan u nodig heeft. Schakel het licht en de apparatuur uit bij afwezigheid. Trek bijvoorbeeld de stekker van het koffiezetapparaat eruit als u deze niet gebruikt. Zet uw thermostaat op 15 graden celcius als u gaat slapen of als u de deur uit gaat. Vul de koelkast zoveel mogelijk desnoods met flessen water. 

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie