Natuur

Klompenpaden

Als u vanaf het park de weg oversteekt staat u in het bos. U kunt er voor kiezen om één van de zogenaamde klompenpaden te lopen. Klompenpaden zijn wandelingen door de natuur en het boerenland en gaan zoveel mogelijk over historische paden. Het enige want u moet doen is uw wandelschoenen aantrekken en de bordjes met de gekleurde klompjes volgen en genieten van de natuur. Van de klompenpaden zijn bij de receptie fraaie folders te koop met een routekaartje en wat achtergrond informatie, maar u kunt ook de gratis app van de Klompenpaden downloaden in de Appstore voor Apple of Play van Andriod.

De Grebbelinie & het Valleikanaal

Na de tweede wereldoorlog heeft de Grebbelinie als verdedigingswerk afgedaan. Hierdoor heeft in de loop der jaren de natuur haar gang kunnen gaan. De Grebbelinie strekt zich uit van de Grebbeberg in Rhenen, alwaar u een klein informatiecentrum kunt bezoeken bij de militaire begraafplaats, tot aan de haven van Bunschoten-Spakenburg. Te véél om in één bezoek te zien! Ook de Grebbelinie is te ontdekken met een gratis app voor Iphone of Android.

Boek uw vakantie hier

Foodvalley

De verschillende gemeenten in de Gelderse vallei hebben de handen ineen geslagen om de regio te ontwikkelen tot een internationale topregio voor kennis en innovaties op het gebied van gezonde en duurzame voeding. U vindt dus in onze vallei veel boerenbedrijven, waaronder veel biologische boeren. Landgoed Ruwinkel werkt samen met biologisch landbouwbedrijf Ruimzicht: zo kunt u bij ons een biologische groente- en fruit tas bestellen. Wij zetten deze voor u klaar in uw bungalow. De tas is gevuld met seizoensprodukten. U bent van harte welkom op boerderij Ruimzicht om deze te bezichtigen of om een kopje thee te drinken.

Nationale Park Utrechtse Heuvelrug

Het op één na grootste bos van Nederland ligt op slechts enkele kilometers van Landgoed Ruwinkel. Zoals de naam al aangeeft bestaat het gebied grotendeels uit heuvels. Het landschap bestaat uit bos maar u vindt er ook uitgestrekte heidevelden, zandverstuivingen en grasland. Op de heuvelrug zijn mooie wandeltochten uitgezet: u hoeft slechts de bordjes te volgen en u komt van zelf weer terug op uw punt van vertrek.

Boek uw vakantie hier

Nationaal Park de Hoge Veluwe

De grote broer van de Utrechtse Heuvelrug, met onder andere het witte fietsenplan, het bekende Kröller-Müller museum met al haar waardevolle kunstschatten. Zeker ook uw bezoek waard is het minder bezochte Museonder: het eerste museum ter wereld onder de grond waarin u laagje voor laagje de bodem volgt tot aan het midden van de aarde. Toegangskaarten voor het nationale park verkopen we bij de receptie. Op het park zijn 1800 gratis witte fietsen waarmee u 5400 hectare natuurgebied kunt ontdekken!

Het Aardhuis

Bij het Aardhuis in Hoog Soeren sta je oog in oog met edelherten of de belhamelse biggen van het wilde zwijn. Hier gaat de vlijmscherpe blik van een grote oehoe bijna door je heen als hij je ineens recht aankijkt. Achter elke boom schuilt vaak weer een nieuwe verrassing!

Natuurcentrum Ede

Het Natuurcentrum Veluwe ligt in een fraai en veelzijdig gebied: aan de rand van de Ederheide op de landbouwenclave " De Hindekamp ". De afwisseling van heidevelden, bossen, poelen en plassen zorgt voor een rijke flora en fauna. Bovendien zijn er vele mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Stichting Natuurcentrum Veluwe organiseert het gehele jaar door, in samenwerking met de VVV en andere organisaties, diverse activiteiten.
Voor meer informatie over het activiteitenprogramma, kunt u contact opnemen met Natuurcentrum Veluwe, telefoon: 0318-610439, of de VVV in Ede, telefoon: 0318-614444

Boek uw vakantie hier

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie