Wie zijn wij?

Graag stellen we onszelf aan u voor : met zijn alle willen we er voor zorgen dat u een zorgeloze leuke en gezellige vakantie heeft op Landgoed Ruwinkel. We staan klaar voor al uw vragen of om u tips te geven over uitstapjes in de omgeving maar we vinden het ook gezellig om een leuk praatje te maken!

Annemieke

Ik ben geboren, getogen en woonachtig in het Utrechtse buurdorp van Scherpenzeel: Woudenberg. Lang geleden ben ik ooit als stagiare HBO Toerisme begonnen bij toentertijd Landal Klein Ruwinkel. Ik heb verschillende rollen vervuld van stagiaire naar invalkracht, receptioniste, hoofd receptioniste ten tijden van Landal Greenparks naar een meer achter de schermenfunctie op dit ogenblik. Ik zorg ervoor dat ons Landgoed optimaal bezet is. Ik houd het overzicht met betrekking tot planning. Zelf fiets ik het liefst van mijn huis naar mijn werk. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met vriendinnen lekker te gaan winkelen in bijvoorbeeld winkelstad Veenendaal of Amersfoort. Maar ook weekendjes weg in Nederland vind ik super leuk.

Jolette

Ik kom uit het prachtige dorpje Renswoude en kan het beste van ons allemaal het lokale diaclect. In 2012 ben ik begonnen als stagiaire, maar nu werk ik nog steeds met plezier op Ruwinkel.
Ik vind het heerlijk om op de fiets naar het werk te gaan en geniet ik van de mooie omgeving.

medewerkers Ruwinkel team personeel 907A8199

Marjolein

Ik ben in het nieuwe millenium hier komen werken: dat is dus in 2024 alweer 24 jaar! Zelf kom ik oorspronkeijk uit de omgeving Leusden (ook dit is een buur gemeente van Scherpenzeel) maar woon al weer heel lang in het leuke Veluwse dorp Voorthuizen (boven Barneveld). Naast dat ik hobby kok ben en veel producten bereid wat u kunt nuttigen in onze Bread & Breakfast ben ik ook een echte freubelaar. Vooral breien, haken, punniken vind ik leuk om te doen: ik knutsel er graag op los.  

kees ruwinkel

Kees

In september 2011 ben ik begonnen op Landgoed Ruwinkel als medwerker Technische Dienst. Ik woon op de Utrechtse Heuvelrug. In mijn vrije tijd sleutel ik graag aan oude motoren. Mocht u overhoopt een probleem hebben van technische aard in uw vakantiewoning dan hoop ik dit voor u te kunnen oplossen. 

team ruwinkel personeel medewerker907A8442

Jasmijn

In 2017 liep ik stage op Landgoed Ruwinkel, en sindsdien ben ik er gebleven vanwege mijn passie voor gastvrijheid en de gezelligheid binnen het team.
Ik woon in Veenendaal en ben dol op de prachtige bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Ik ben er regelmatig te vinden door middel van dagelijkse wandelingen met mijn trouwe viervoeter.
Daarnaast ben ik de contactpersoon bij het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT).
                 Als u nieuwsgierig bent naar wat de omgeving rondom Landgoed Ruwinkel nog meer te bieden heeft, aarzel dan niet om mij aan te spreken. Of het nu gaat om vragen, zorgen, of gewoon een gezellig gesprek, ik sta voor u klaar!

medewerkers Ruwinkel team personeel 907A8241

Henri

Ik ben geboren in Ede en getogen in Scherpenzeel. Als u eigen handig uw betaling heeft overgemaakt zonder gebruik te maken van onze betaallink kan het zijn dat ik uw betaling handmatig in ons reserveringssysteem heb moeten koppelen. Daarnaast verzorg ik de boekhouding, de website en de social media van Landgoed Ruwinkel. Mijn tips voor een ultieme beleving: mountainbiken over de Utrechtse Heuvelrug is sensationeel! Super leuk om te doen. Bezoek de mooie stad Amersfoort super leuk voor een rondvaart en een stadswandeling. Eet lekker een kippetje bij Juffrouw Tok.

team ruwinkel personeel medewerker907A8430

JIj? 

Wij zijn altijd wel op zoek naar een nieuwe gezellige humorvolle stagiaires die van aanpakken weet, oog voor gasten heeft, het leuk vindt om met mensen om te gaan, die een groen hart heeft, die het leuk vindt in een klein team te werken, die ook beschikbaar is in de weekenden en avonden, die wat leuks te vertellen heeft, die gasten proactief benadert, iemand die in ons team past. Ben jij dat? Voel je je aangesproken? check dan even de volgende link voor meer informatie over onze vacature

De geschiedenis van Landgoed Ruwinkel

In de fraaie Gelderse vallei heeft de boerderij Klein Ruwinkel en haar landerijen eeuwenlang dienst gedaan als agrarisch bedrijf.

In 1969 kocht de 25 jarige jonge ondernemer Willem van den Heuvel, echtgenoot van Hennie Kuipers en vader van een vierjarige zoon, de boerderij. Het was de tijd van de zogenoemde boterberg en melkplassen: er was een overschot aan agrarische productie. 

Willem ontwikkelde al snel een nieuw plan voor de oude hoeve. Het was begin jaren zeventig en het kamperen werd steeds populairder. Met veel liefde en inzet werden de toenmalige weiden en akkers beplant met boompjes en struiken en gereed gemaakt voor het plaatsen van tenten en caravans. De oude koeienstal werd de kantine van de camping (nu restaurant Mona’s) en de deel van de boerderij (het achterstuk) werd de kampwinkel (nu pannenkoekenhuis Hans & Grietje).

In het zomerseizoen van 1970 kon het jonge gezin hun eerste gasten verwelkomen op hun trotse bezit: Camping Klein Ruwinkel!

In de jaren die volgden werd er nog een zoon geboren en in 1974 stond de camping voor het eerst helemaal vol. Jaar op jaar bracht de jonge ondernemer in het winterseizoen verbeteringen op de camping aan, waaronder de verbouwing van de kantine, de verhuur van stacaravans en de bouw van een all weather tennisbaan.

1987 was het jaar van de start van een voor een camping vrij ambitieus project: de bouw van een overdekt zwembad. Nadat deze in 1988 werd opgeleverd wilden wij graag het hele jaar door gasten ontvangen. Dit luidde de start van de bouw van onze bungalows in.

Om deze bungalows optimaal bezet te krijgen zochten wij een samenwerkingsverband met verhuurorganisatie Creatief Vakantieparken uit Groningen. Klein Ruwinkel werd één van de eerste bungalowparken die onder deze vlag opereerde. Samen waren wij pioniers op het gebied van vakantiebeleving. De reserveringen en de landelijke reclame werden door het boekingskantoor verzorgd, terwijl Klein Ruwinkel zorgde voor een constante verbetering van het product. 

In 1996 werd Creatief vakantieparken overgenomen door Gran Dorado van Vendex, bekend van onder andere Vroom & Dreesman. De naam Gran Dorado Klein Ruwinkel was een feit.
Het schaal vergroten was echter nog niet voorbij, want in 2002 werd het Franse Pierre et Vacances eigenaar van de labels Gran Dorado en Center Parcs.
De twee grootste spelers op de Nederlandse bungalowmarkt, Center Parcs en Gran Dorado, waren nu in handen van het zelfde bedrijf. Om wille van een gezonde concurrentie op de vakantiemarkt moest de nieuwe bungalowonderneming van de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMA worden gesplitst.

De voormalige tak van Creatief vakantieparken werd verkocht aan het relatief nieuwe Landal Greenparks (het voormalige Aegon recreatie, Nilmij en Ennia). Landal Greenparks werd door deze aankoop de grootste aanbieder van bungalowparken in Nederland.

In de jaren hierna vond de internetrevolutie plaats: landelijke reclame campagnes werden steeds minder van belang en er werd steeds meer aandacht besteed aan de vindbaarheid op het Internet. Veel boekingen van Landal Greenparks en dus ook bij Landal Klein Ruwinkel kwamen via online boekingssites binnen, waaronder booking.com, bungalows.nl en bungalowspecials.nl

Landal werd inmiddels overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Wyndham vacation rentals en de verhuurbemiddelingsovereenkomst tussen Landal Greenparks en Klein Ruwinkel loopt per 31 december 2014 ten einde. Na jarenlange naamswijzigingen van het boekingskantoor van Klein Ruwinkel en gezien het feit dat de concurrentie binnen de keten van Landal steeds lastiger werd nam de familie van den Heuvel een besluit. Zij keerden terug naar hun basis: het verstrekken van persoonlijke aandacht aan hun gasten op Landgoed Ruwinkel

Met trots presenteren wij u : Team Ruwinkel ! 

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie