Burgers Zoo in Arnhem

Dierentuinen

Vanaf ons landgoed bent u zo bij één van de vier bijzondere dierentuinen die het midden van ons land rijk is.

Boek uw vakantie hier

Burgers Zoo ArnhemCa. 35 kilometer vanaf Landgoed Ruwinkel

Onze persoonlijke favoriet: Burgers Zoo Arnhem. Een bezoek aan Burgers Zoo kan ook in de stromende regen, want een groot gedeelte is overdekt: er is een tropisch regenwoud dat u kunt betreden (zorg wel voor kleding die u makkelijk uit kan trekken want het kan er warm zijn en de bril kan beslaan), u kunt de woestijn ontdekken en onder de vissen doorwandelen in het bijzondere aquarium. Buiten kunt u onder andere via een luchtbrug over de verschillende dieren heenlopen bijvoorbeeld de Rimba.

DesertLandschap2

Ouwehands dierenpark Rhenen - Ca. 20 kilometer vanaf Landgoed Ruwinkel

Boven op de Grebbeberg ligt het bekende Ouwehands dierenpark. hier werd onder meer de kinderserie Zoop opgenomen. Het is het enige dierenpark in Europa met een Berenbos: middels een luchtbrug kunt u over dit bos heen lopen om de beren van boven af te bekijken. Naast de bekende dierentuin heeft Ouwehands ook nog een overdekte kinderspeeltuin: Ravotaapia! Dus ook bij wisselvallig weer een leuke attractie. Bij Ouwehands kunt u de wereldberoemde Reuzenpanda in het echt zien! 

DierenPark Amersfoort - Ca. 21 kilometer vanaf Landgoed Ruwinkel

Nadat u de levende dieren bekeken heeft in deze mooi en aantrekkelijk aangelegde dierentuin kunt u griezelen met de dieren van weleer in het zogenaamde Dinobos. Wie durft?

Boek uw vakantie hier

Apenheul - Ca. 42 kilometer vanaf Landgoed Ruwinkel

In Apenheul loop je tussen de apen! Een geweldige beleving die je niet snel zal vergeten. Ontmoet nieuwsgierige doodshoofdaapjes, grappige halfapen, luidruchtige brulapen..... Ze lopen allemaal los in het prachtige, groene bos van Apenheul. Mis ook zeker de stoere gorillaman Jambo niet. Kinderen kunnen zich uitleven als een aap. En de voederpresentaties zijn ook een echte aanrader! Hierin wordt het één en ander verteld over de gorilla groep.

Dolfinarium -  Ca. 46 kilometer vanaf Landgoed Ruwinkel

Nergens anders kun je je zo lekker uitleven en samen plezier maken. De hele beestenbende doet met je mee. Dolfijnen nemen je mee op wereldreis tijdens een spetterende show, bulderende zeeleeuwen spatten je nat, kolossale walrussen komen je bekijken als je met je neus tegen de glaswand staat en roggen laten zich zelfs door je kietelen! Geniet van de 3 shows en verschillende educatieve voorstellingen en maak kennis met alle dieren. Samen een dag lang lekker spelen, ontdekken, verwonderen en genieten, wat wil je nog meer

De schitterende binnenstad van Harderwijk is een beschermd stadsgezicht en ligt op loopafstand van het Dolfinarium in Harderwijk. 

Boek uw vakantie hier

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie