Rhenen is Ouwehands dierenpark!

2023

Vakantiepark vlakbij Ouwehands Dierenpark

Vol dierbare ontmoetingen

Boven op de Grebbeberg niet ver van Landgoed Ruwinkel ligt bij de plaats Rhenen midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug Ouwehands Dierenpark. U rijdt vanaf vakantiepark Landgoed Ruwinkel in zo'n 20 autominuten ( 20,5 kilometer) naar misschien wel één van de bekendste dierentuinrn van Nederland.  Bekijk hier alle dierentuinen in de omgeving van ons vakantiepark

Boven op de Grebbeberg ligt het bekende Ouwehands dierenpark. Hier werd onder meer de kinderserie Zoop opgenomen. Het is het enige dierenpark in Europa met een Berenbos: middels een luchtbrug kunt u over dit bos heen lopen om de beren van boven af te bekijken. Naast de bekende dierentuin heeft Ouwehands ook nog een overdekte kinderspeeltuin: Ravotaapia! Dus ook bij wisselvallig weer een leuke attractie. Bij Ouwehands kunt u de wereldberoemde Reuzen panda in het echt zien! Aangezien het aantal toegangskaarten beperkt is raden wij u aan om online bij de dierentuin uw kaarten te bestellen!

Zoop 

De bekende jeugdserie uit de vroege jaren 2000 speelde zich grotendeels af op het terrein van Ouwehands Dierenpark. De serie ging over acht jongeren die een opleiding volgde tot dierenverzorger. Hoewel het slechts drie seizoenen heeft gelopen was de serie zo mateloos populair dat er zelfs een wassenbeeld van één van de hoofdrolspelers toentertijd is gemaakt. Overigens zijn er naar aanleiding van de serie ook nog drie speelfilms gemaakt. Het is dan voor de trouwe fans leuk om een bezoekje af te leggen aan Ouwehands Dierenpark.

Pandasia

De belangrijkste publiek trekker op dit ogenblik en een must see: de twee Reuzenpanda's uit China: Wu Wei en Xin ya. Zij wonen in hun schitterende verblijf genaamd Pandasia. Hier kunt u van dichtbij misschien wel het meest schattige dier van de wereld bekijken. Om de Reuzenpanda's het naar hun zin te maken is het verblijf in typische Chinese stijl gebouwd. 

Expeditie berenbos

Één van de mooiste plekken in Ouwehands is het zogenaamde berenbos. Hier leven bruine beren, die vroeger mishandeld zijn in bijvoorbeeld circussen of dansacts op straat, samen met wolven weer een onbezorgd leven. Als bezoeker loopt u over een loopbrug over het bosperceel van maar liefst twee hectare groot met onder meer een waterval, rotsen en een vijver.

Gorilla adventure

Daal een enorme kloof af en en diep onder de grond kom je misschien wel oog in oog te staan met een gorilla.

Ravotapia

Misschien wel het gekste beest van allemaal: de mens! en dan vooral de kleinere variant van deze soort kan de beest uithangen in de RavotAapia. Spelenderwijs kan zij alles over de jungle en haar bewoners te weten komen! Klimmen, klauteren, roetjsen, glijden het kan allemaal.

U rijdt vanaf Landgoed Ruwinkel in zo'n 20 autominuten naar Ouwehands Dierenpark. Het bedraagt ongeveer 20,5 kilometer.

Heeft u nog geen accommodatie geboekt en wilt u niet ver van Ouwehands dierenpark verblijven? KIJK DAN HIER VOOR PRIJSINFORMATIE & BESCHIKBAARHEID

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

Vakantiehuis 6 persoons Kids 

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof