<a href="https://www.landgoedruwinkel.nl/nl/vakantiehuizen">Zoek &amp; Boek</a>

De Apenheul in Apeldoorn

Zomer

Vakantiepark vlakbij de Apenheul

Midden in de bossen van de Veluwe ligt de Apenheul bij Apeldoorn. Vanaf Landgoed Ruwinkel rijdt u in slechts 30 autominuten (43 kilometer) naar de dierentuin gespecialiseerd in een grote verscheidenheid aan apen.  

Bekijk hier alle dierentuinen in de omgeving van ons vakantiepark.

Het bijzondere van de Apenheul is dat er maar liefst 300 apen wonen van maar liefst 35 verschillende soorten. De oorsprong van de apen is uit Afrika, Zuid-Amerika en Azië.

De Apenheul is zo opgezet dat er voor de apen zo min mogelijk hokken, gaas of tralies zijn. Er zijn zelfs grote stukken waarin bijna de helft van de dieren vrij rondlopen. Er zijn wel een aantal regels waar de bezoekers zich aan moeten houden zodat dit samen gaan niet tot problemen kan zorgen. 

  • Aai de apen niet en pak ze ook niet op. De apen zien dat als een bedreiging en kunnen denken dat je ze kwaad wilt doen.
  • Voer de apen niet. De apen krijgen een speciaal dieet van de dierverzorgers om gezond te blijven. Mensenvoedsel, pinda's, snoep en zelfs meegebracht fruit horen daar niet bij. Ze kunnen daar erg ziek van worden!
  • Eet niet in de gebieden waar de apen loslopen. Op de plattegrond die je bij de ingang krijgt staat precies aangegeven waar je wel en niet mag eten.
  • Berg je spullen goed op. Medicijnen, sigaretten en andere verdovende middelen zijn gevaarlijk voor de dieren.
  • Laat je selfiestick thuis. Voor de apen kan een selfiestick als een bedreiging overkomen.

De gorilla's, de bonobo's en de orang-oetans leven op grote, door grachten omgeven eilanden. 

Heeft u nog geen accommodatie geboekt en wilt u niet ver van de Apenheul verblijven? KIJK DAN HIER VOOR PRIJSINFORMATIE & BESCHIKBAARHEID

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

Vakantiehuis 6 persoons Kids 

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof