Boek uw verblijf hier

Vakantiepark nabij Utrecht

Boek uw verblijf hier

Vakantiepark nabij Utrecht

Utrecht, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De basis van Utrecht ligt ergens rond het Domplein waar de Romeinen in circa 50 na christus de basis hebben gelegd. Qua grootte is Utrecht de vierde stad van Nederland en kenmerkt zich door het mooie historische centrum. Wie kent niet de Oude Gracht? Vanaf ons landgoed bent u met de auto binnen 30 minuten in het centrum van Utrecht. Ook kunt u gemakkelijk met het openbaar vervoer naar Utrecht. Vanaf station Veenendaal de Klomp staat u met de trein binnen 25 minuten in hartje Utrecht.

Meer over ons vakantiepark vlakbij Utrecht...

  • Overnacht in een chalet, luxe vakantiehuis of landhuis
  • Gratis WiFi
  • Gratis fietsknooppuntenkaart
  • Gratis wandel- en fietsroutes
  • Gebruik van overdekt zwembad

Tips voor activiteiten in & rond Utrecht tijdens uw vakantie

Tip 1: Spoorweg museum 

Wat is er nou leuker dan met de trein naar Utrecht te gaan om aldaar de historie van de spoorwegen te ontdekken. Met een aantal interactieve onderdelen is het ook voor de wat grotere kinderen een aantrekkelijk museum.

Bekijk alle beschikbare accommodaties

52675171393_e3cce22af7_o

Tip 2: Beklim de Dom Toren

Sportief aangelegd? Beklim de Dom toren onder begeleiding en kom meer te weten over de grootste kerktoren van Nederland en geniet van het uitzicht. Het van te voren reservern wordt aanbevolen. 

Tip 3: Romeinen : Dom under

Ga op reis door de tijd! Op de plek waar het schip van de Domkerk stond (en waar nu het Domplein is) naast de Dom van Utrecht is er een nieuwe historische attractie interessant voor jong en oud. De Dom under: met een slimme zaklamp kunt u op ontdekkingstocht door het rijke verleden van Utrecht: van de Romeinen en hun fort Trajectum tot aan de roemrijke middeleeuwen. Van te voren reserveren wordt aanbevolen!

3048-Bezoekers-bij-Castellum-Hoge-Woerd-in-Leidsche-Rijn

Tip 4: Romeinen: Museum Hoge Woerd

Hét archeologiemuseum van Utrecht is gehuisvest in Castellum Hoge Woerd. Bewonder hier het 2000 jaar oude Romeinse schip met zijn complete inventaris, beklim de muren van het imposante fort en reis door de geschiedenis van mens en landschap. Een uniek en interactief museum voor jong en oud, bovenop UNESCO-werelderfgoed.

Boek uw vakantie hier

Tip 5: Rietveld Schröderhuis 

Bezoek het beroemde tot in de kleinste detail uitgedachte Rietveld Schröderhuis in Utrecht. Het huis is in 1985 compleet gerenoveerd en praktisch in oude staat hersteld. Een bezoek is een ware ontdekking want alles in dit huis heeft een verhaal. Daarnaast kunt u ook de wereldberoemde meubelen van Rietveld bewonderen zoals de zigzagstoel, de zogenaamde 'militaire stoel' en natuurlijk de beroemde rood-blauwe stoel.

2077-Rietveld-Schroฬˆderhuis (3)

Tip 6: het Nijntje museum

Een must see voor gasten met kinderen in de leeftijd van 0 tot 8 jaar : het Nijntje museum in Utrecht. 

Bekijk alle beschikbare accommodaties

1463-Mensen-wandelen-langs-nijntje-museum

Tip 7: Citywalk langs de bezienswaardigheden in Utrecht

Utrecht heeft veel meer te bieden: wat dacht u van de mooie Utrechtse grachten hier kunt u bij mooi weer heerlijk op het terras aan het water zitten. Ook het winkelaanbod in Utrecht is gigantisch: van Bijenkorf tot de Xenos allemaal in de gezellige binnenstad. Maar ook nog musea zoals museum Speelklok of museumt Catharijne convent museum en nog meer musea. Utrecht is uw bezoek waard! 

Tip 8: Markten & koopzondagen

In Utrecht zijn er verschillende markten maar op zaterdag kunt u meerdere markten tegelijkertijd bezoeken. Zo vindt u op het Jacobskerkhof de tweedehandsmarkt, op de Breedstraat is er de zogenaamde lapjesmarkt en op zowel het Janskerkhof als op de Oudegracht is er een Bloemenmarkt. De algemene warenmarkt op Vredenburg is er naast de zaterdag ook op de woens- en vrijdag en koopzondagen.

Boek uw vakantie hier

Ligging van vakantiepark Landgoed Ruwinkel

Landgoed Ruwinkel ligt met haar 87 vrijstaande vakantiehuizen, 30 chalets en 3 landhuizen midden in het groen, op 35 autominuten van de vierde stad van Nederland Utrecht. Vanaf station Veenendaal de Klomp bent u vanaf ons bungalowpark binnen 25 minuten in het centrum van Amersfoort. 

 

Veelgestelde vragen over Landgoed Ruwinkel

Kan ik goed wandelen en fietsen vanaf Landgoed Ruwinkel? ๐Ÿšถ๐Ÿฝ

Wat is nu lekkerder dan heerlijk wandelend of fietsend de omgeving verkennen? De Gelderse Vallei is een uitermate geschikte plek voor het houden van een wandel- of fietsvakantie. Met Landgoed Ruwinkel in Scherpenzeel als uw uitvalsbasis zit u midden in de Gelderse Vallei. De ene dag wandelt u meer in de provincie Gelderland de andere dag kunt u de oostelijke kant van de provincie Utrecht ontdekken.

Kortom: een perfecte plek voor een heerlijke vakanties met wandelen, fietsen en dagtochtjes! 

Wat vind ik op de Utrechtse Heuvelrug? ๐Ÿƒ

Het Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug staat bekend om zijn mooie en afwisselende natuurgebieden. Zo kunt u een wandeling maken op de Amerongse berg. Met 69,2 meter boven NAP het hoogste punt van de provincie Utrecht. Voor de mountainbikers onder ons is er een speciaal trail voor hen aangelegd. Lekker wandelen over de duinen bij Soest. Je vindt er o.a. het Nationaal Militair Museum, meerdere dierentuinen, de Pyramide van Austerlitz, Huis Doorn en nog veel meer... Lees meer op onze pagina over de Utrechtse Heuvelrug.

Wat voor activiteiten kan ik op het park doen? ๐ŸŽพ

U kunt tennissen. Lekker in de openlucht op de all-weather-tennisbaan. U kunt zelf uw rackets en tennisballen meenemen, maar deze zijn ook op het park te huur! De tennisbaan is per heel uur te huur. 

Wie speelt het klaar om een hole-in-one te slaan? Op onze 18 holes boeren minigolf kunt u naar hartenlust een balletje slaan! Wie wordt de winnaar? Op de receptie koopt u uw toegansbewijs. 

Even een balletje in de basketbalring gooien, het kan op ons kleine sportveldje.

Voor de liefhebbers is er een outdoor tafeltennistafel aanwezig, waar gebruik van gemaakt kan worden.

Hoe ver is Nationaal Park De Hoge Veluwe? ๐ŸŒณ

De grote broer van de Utrechtse Heuvelrug, met onder andere het witte fietsenplan, het bekende Kröller-Müller museum met al haar waardevolle kunstschatten. Zeker ook uw bezoek waard is het minder bezochte Museonder: het eerste museum ter wereld onder de grond waarin u laagje voor laagje de bodem volgt tot aan het midden van de aarde. Toegangskaarten voor het nationale park verkopen we bij de receptie. Op het park zijn 1800 gratis witte fietsen waarmee u 5400 hectare natuurgebied kunt ontdekken. Binnen een half uurtje staat u voor de entree bij Otterlo.

Welke kortingen zijn er en wat zijn de kortingsvoorwaarden? ๐Ÿ’ณ

Op onze site vindt u te allen tijde de voordeligste prijzen

Wat is er voor de kinderen op het park te doen? ๐Ÿงธ

Op het park kunnen de kinderen zich goed vermaken in onze speeltuin, hier zijn diverse speeltoestellen te vinden.

In onze kleine dierenweide kunt u kennis maken met onze geitjes, biggetjes, schaapje, kippen, hoentjes en kalkoenen. Bij de weide staat een speciaal dierenvoederapparaat voor een gebalanceerd dieet voor onze harige en gevederde boerderijvrienden.

Voor de liefhebbers is er een outdoor tafeltennistafel aanwezig, waar gebruik van gemaakt kan worden.

Ook is er een tennisbaan en minigolf met boerderijdieren. Er zijn super leuke skelters te huur. 

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof