Vakantiepark nabij Utrecht

Utrecht, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De basis van Utrecht ligt ergens rond het Domplein waar de Romeinen in circa 50 na christus de basis hebben gelegd. Qua grootte is Utrecht de vierde stad van Nederland en kenmerkt zich door het mooie historische centrum. Wie kent niet de Oude Gracht? Vanaf ons landgoed bent u met de auto binnen 30 minuten in het centrum van Utrecht. Ook kunt u gemakkelijk met het openbaar vervoer naar Utrecht. Vanaf station Veenendaal de Klomp staat u binnen 25 minuten in hartje Utrecht.

  • Overnacht in een chalet, luxe vakantiehuis of landhuis
  • Gratis WiFi
  • Gratis wandel- en fietsroutes
  • Gebruik van overdekt zwembad

Spoorweg museum 

Wat is er nou leuker dan met de trein naar Utrecht te gaan om aldaar de historie van de spoorwegen te ontdekken. Met een aantal interactieve onderdelen is het ook voor de wat grotere kinderen een aantrekkelijk museum.

Bekijk alle beschikbare accommodaties

Beklim de Dom Toren

Sportief aangelegd? Beklim de Dom toren onder begeleiding en kom meer te weten over de grootste kerktoren van Nederland en geniet van het uitzicht. Het van te voren reservern wordt aanbevolen. 

Dom under

Ga op reis door de tijd! Op de plek waar het schip van de Domkerk stond (en waar nu het Domplein is) naast de Dom van Utrecht is er een nieuwe historische attractie interessant voor jong en oud. De Dom under: met een slimme zaklamp kunt u op ontdekkingstocht door het rijke verleden van Utrecht: van de Romeinen en hun fort Trajectum tot aan de roemrijke middeleeuwen. Van te voren reserveren wordt aanbevolen!

Boek uw vakantie hier

Rietveld Schröderhuis 

Bezoek het beroemde tot in de kleinste detail uitgedachte Rietveld Schröderhuis in Utrecht. Het huis is in 1985 compleet gerenoveerd en praktisch in oude staat hersteld. Een bezoek is een ware ontdekking want alles in dit huis heeft een verhaal. Daarnaast kunt u ook de wereldberoemde meubelen van Rietveld bewonderen zoals de zigzagstoel, de zogenaamde 'militaire stoel' en natuurlijk de beroemde rood-blauwe stoel.

het Nijntje museum

Een must see voor gasten met kinderen in de leeftijd van 0 tot 8 jaar : het Nijntje museum in Utrecht. 

Bekijk alle beschikbare accommodaties

Overige bezienswaardigheden in Utrecht

Utrecht heeft veel meer te bieden: wat dacht u van de mooie Utrechtse grachten hier kunt u bij mooi weer heerlijk op het terras aan het water zitten. Ook het winkelaanbod in Utrecht is gigantisch: van Bijenkorf tot de Xenos allemaal in de gezellige binnenstad. Maar ook nog musea zoals museum Speelklok of museumt Catharijne convent museum en nog meer musea. Utrecht is uw bezoek waard! 

Markten & koopzondagen

In Utrecht zijn er verschillende markten maar op zaterdag kunt u meerdere markten tegelijkertijd bezoeken. Zo vindt u op het Jacobskerkhof de tweedehandsmarkt, op de Breedstraat is er de zogenaamde lapjesmarkt en op zowel het Janskerkhof als op de Oudegracht is er een Bloemenmarkt. De algemene warenmarkt op Vredenburg is er naast de zaterdag ook op de woens- en vrijdag en koopzondagen.

Boek uw vakantie hier

Ligging van vakantiepark Landgoed Ruwinkel

Landgoed Ruwinkel ligt met haar 87 vrijstaande vakantiehuizen, 30 chalets en 3 landhuizen midden in het groen, op 35 autominuten van de vierde stad van Nederland Utrecht. Vanaf station Veenendaal de Klomp bent u vanaf ons bungalowpark binnen 25 minuten in het centrum van Amersfoort. 

 

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie