We wensen u een prettig verblijf!

50 jaar Landgoed Ruwinkel

Natuurlijk vakantie vieren op vakantiepark Landgoed Ruwinkel! Wat begon als kamperen bij de oude boerderij "Klein Ruwinkel" in 1970 is anno nu de plek om er lekker een weekend, midweek of week in het boerenland van de Gelderse Vallei door te brengen. Met 3 landhuizen, 30 chalets en 87 vakantiehuizen is Landgoed Ruwinkel een kleinschalig vakantiepark. 

Gelegen midden in Nederland tussen Nationaal Park de Utrechtste Heuvelrug én Nationaal Park de Hoge Veluwe. Tegenover het Landgoed loopt u zo het bos in en het echte boerenleven is nooit ver weg.

Boek hier uw vakantie

Eeuwenlang heeft de boerderij Klein Ruwinkel en haar landerijen dienst gedaan als agrarisch bedrijf. Daar kwam in 1969 een einde aan toen de 25 jarige jonge ondernemer Willem van den Heuvel de boerderij aankocht. Samen met zijn vrouw en hun vierjarige zoontje gingen zij wonen in de boerderij.

landgoed ruwinkel oude doos de boerderij Klein Ruwinkel in 1969

Opgegroeid in de stad Ede wist het jonge gezin dat alleen het boerenbedrijf runnen niet bevredigend genoeg voor hen zou zijn. Wim had bovendien jarenlange werkervaring in de horeca. Het idee van `kamperen bij de boer’ werd vrij snel geboren. Eigenhandig heeft het jonge gezin veel zelf gebouwd, zoals bijvoorbeeld een toiletgebouw en een kinderbad, maar ook het één en ander verbouwd: zo is de voormalige deel van de boerderij toentertijd omgebouwd tot campingwinkel en de voormalige koeienstal werd de kantine. Met veel liefde en inzet werden de toenmalige weiden en akkers beplant met boompjes en struiken en gereed gemaakt voor het plaatsen van tenten en caravans.  In 1970 was het dan zo ver: de start van Gezinscamping Klein Ruwinkel. De jonge ondernemer had een goede inschatting gemaakt want kamperen werd steeds populairder en al binnen een aantal jaar waren de vaste staanplaatsen allemaal bezet en in 1974 stond de camping vol.

Jaar op jaar bracht de jonge ondernemer in het winterseizoen verbeteringen op de camping aan, waaronder de verbouwing van de kantine, de verhuur van stacaravans en de bouw van een all weather tennisbaan.

Tijdens deze vakanties zijn de volgende activiteiten weer het populairst:

  1. Fietsen 
  2. Wandelen over één van de klompenpaden
  3. Bezoek aan het Grebbelinie bezoekerscentrum
  4. Kuikens geboren zien worden in het Pluimvee museum
  5. Fun shoppen in Veenendaal

landgoed ruwinkel oude doos

folder van camping Klein Ruwinkel uit omstreeks 1986

Bekijk onze accommodaties

1986 was het jaar van de start van een, voor een camping, vrij ambitieus project: de bouw van een overdekt zwembad. Nadat deze in 1987 werd opgeleverd wilden wij graag het hele jaar door gasten ontvangen. Dit luidde de start in van de bouw van onze bungalows.

Het was het pre-internet tijd: oftewel om gasten te bereiken moest je landelijk gaan adverteren. Om deze bungalows optimaal bezet te krijgen werd er een samenwerkingsverband gezocht met verhuurorganisatie Creatief Vakantieparken uit Groningen. Klein Ruwinkel werd één van de eerste bungalowparken die onder deze vlag opereerde. Samen waren wij pioniers op het gebied van vakantiebeleving. De reserveringen en de landelijke reclame werden door het boekingskantoor verzorgd, terwijl Klein Ruwinkel zorgde voor een constante verbetering van het product.

In 1996 werd Creatief vakantieparken overgenomen door Gran Dorado.

Schermafbeelding 2020-01-14 om 08.39.13.png

Zes jaar later werd het Franse Pierre et Vacances eigenaar van de labels Gran Dorado en Center Parcs.

De twee grootste spelers op de Nederlandse bungalowmarkt, Center Parcs en Gran Dorado, waren nu in handen van het zelfde bedrijf. Om wille van een gezonde concurrentie op de vakantiemarkt moest de nieuwe bungalowonderneming van de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMA worden gesplitst.

De voormalige tak van Creatief vakantieparken werd verkocht aan het relatief nieuwe Landal Greenparks (het voormalige Aegon recreatie, Nilmij en Ennia). Landal Greenparks werd door deze aankoop direct de grootste aanbieder van bungalowparken in Nederland.

Bekijk onze lastminute deals hier

vakantie magazine Landal Klein Ruwinkel

het vakantiemagazine van Landal Klein Ruwinkel

Tijden zijn veranderd: gasten zoeken hun vakantie op het Internet en mensen willen weer meer variatie. Het feit dat alle winkels in de Nederlandse winkelstraat dezelfde ketens bevatten maakt het winkelen er niet gezelliger op. Verder zijn wij van mening dat er in Nederland inmiddels al voldoende vakantieparken zijn en stonden wij niet meer achter het feit dat onze ketenmoeder steeds maar weer nieuwe parken ontwikkelt in natuur kwetsbare gebieden. 

Na jarenlange fijne samenwerking met Landal Greenparks vonden wij dat het in 2015 hoog tijd werd om onze eigen identiteit naar voren te laten komen maar zeker zo belangrijk: om zelf beslissingen te nemen. Geen megapark met 500 woningen met een megazwembad en weinig persoonlijke aandacht, maar een ideale uitvalsbasis om tot rust te komen en om leuke dagtripjes te ondernemen in de Gelderse Vallei: natuur, cultuur en boerenland en een plek waar persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staat.

Een compleet vakantiepark met veel faciliteiten zoals zwembad, tennisbaan, midgetgolf, fietsverhuur en leuke restaurants!

Bekijk onze accommodaties

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof