We wensen u een prettig verblijf!

De 7 leukste activiteiten rondom Landgoed Ruwinkel

Naast de mooie natuur van de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe vindt u in Midden Nederland ook nog veel leuke attracties, interessante musea en gezellige steden waar het hele jaar door veel activiteiten georganiseerd worden. Vlakbij ons landgoed vindt u bijvoorbeeld het geografische hart van ons land in het dorp Lunteren. Op Landgoed Ruwinkel geniet u van rust & ruimte in één van onze vakantiehuizen, landhuizen of chalets: een uitstekende uitvalsbasis voor leuke activiteiten in de directe omgeving.

Activiteiten op of vanaf Landgoed Ruwinkel

De mogelijkheden zijn legio maar we hebben voor uw gemak de 7 leukste activiteiten op een rijtje gezet.

1. Fietsen over de Utrechtse Heuvelrug

Vanaf Landgoed Ruwinkel maakt u de mooiste fietstochten door de Gelderse Vallei, over de Utrechtse Heuvelrug of de Veluwe. U krijgt standaard bij uw verblijf onze Landgoed Ruwinkel Fietsknooppunten kaart zodat u uw eigen fietsroutes kunt uitstippelen.

2. Bezoek de historische stad Amersfoort

Niet ver van Landgoed Ruwinkel vindt u de schitterende binnenstad van Amersfoort. Vrij uniek in Nederland is het feit dat er grote delen van Middeleeuwse stadsmuren nog volledig in tact zijn. Naast deze historie is de binnenstad van Amersfoort ook super gezellig om wat te gaan eten of gewoon een drankje te drinken. Veel plezier!

Boek uw verblijf hier

3. Bewandel de Klompenpaden

Landgoed Ruwinkel ligt in het midden van het Klompenpaden gebied. Trek uw wandelschoenen aan en bewandel één van de maar liefst 100 klompenpaden die het midden van het land rijk is. Klompenpaden gaan over onverharde wegen, door bos, langs weide en over erven van boerenbedrijven. 

4. Natuurlijk genieten op de Veluwe

Nationaal Park de Hoge Veluwe. Neerlands bekendste en grootste natuurreservaat. Naast al het wild wat hier leeft is het ook de kunst die welig tiert in het beroemde Kröller - Müller museum. Dit museum herbergt de grootste collectie Vincent van Gogh schilderijen na het Van Gogh museum in Amsterdam zelf.

5. Chillen aan het Henschotermeer

Misschien wel de onbekendste attractie uit onze omgeving: het magische Henschotermeer. Met haar hagelwitte zandstrand midden in het bos van de Utrechtse Heuvelrug en het heldere bronwater waant u zich op een warme zomerdag op de Caraïben. Uw bezoek aan Landgoed Ruwinkel is niet compleet als u niet op het "Hens" bent geweest. 

Boek uw verblijf hier

6. Beklim de Pyramide van Austerlitz

Midden op de Utrechtse Heuvelrug op één van de hoogste punten vindt u de (gras) Pyramide van Austerlitz. Deze cultuur historische schat is gemaakt door het leger van Napoleon ter tijdverdrijf toen zij gelegerd waren op de Utrechtse Heuvelrug. Beklim de treden zelf en zie over de toppen van het bos in de verte Amersfoort én Utrecht. Kom alles te weten over de tijd van Napoleon!

IMG_1016

7. Bezoek het Pluimvee museum 

De Gelderse Vallei en dan met name de ongekroonde hoofdstad van de Vallei: Barneveld, staat bekend om de pluimveehouderij. Bezoek het bijzondere Pluimvee museum en wie weet komt u er achter wat er nou eerst was: de kip of het ei?

Boek uw verblijf hier

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof