Lees meer!

Heerlijk in de natuur!

Lees meer!

Boek hier

Fietsen door de Gelderse Vallei 

Boek hier

Eindeloos fietsen in boerenland en natuur

Fietsvakantie

Wat is nu lekkerder dan heerlijk op de fiets de omgeving verkennen? De Gelderse Vallei is een uitermate geschikte plek voor het houden van een actieve fietsvakantie. Op Landgoed Ruwinkel vindt u vakantiehuizen, landhuizen en chalets voor een onbezorgd verblijf tijdens uw fietsvakantie. Landgoed Ruwinkel is officieel ANWB Fietsservice punt.

 • Gratis Landgoed Ruwinkel fietsknooppuntenkaart
 • Gratis fietsroutes uitgestippeld door onze Annemieke
 • Huur een electrische of een gewone fiets bij Landgoed Ruwinkel
 • Alle vakantiehuizen hebben een berging waarin u uw fiets kunt stallen en opladen
 • Fiets over de Utrechtse Heuvelrug naar Huis Doorn
 • Neem de fietsboot in Amersfoortom terug te fietsen door de prachtige natuur van het Eemland
 • Fiets over de Grebbelinie en ontdek de rijke historische geschiedenis van dit gebied
 • Fiets naar het geografisch middelpunt in Lunteren, bezoek de prehistorische boerderij daar

Zonder zorgen boeken bij Landgoed Ruwinkel 

 • Gratis omboeken
 • Gratis annuleren
 • Later betalen
 • In termijnen betalen

Klik op de button zonder zorgen boeken hoe het precies werkt:

Zonder zorgen boeken

Annemiekes fietroutes

Fietsroute 1 🚲 : 20 kilometer door Scherpenzeel, Woudenberg en Renswoude

Fietsroute 2 🚲 : 15 kilometer door Scherpenzeel, Woudenberg en het Valleikanaal (Grebbelinie)

Fietsroute 3 🚲 : combinatie van fiets route 1 en 2 samen 35 kilometer

Fietsroute 4 🚲 : 38 kilometer door Scherpenzeel, Amerongen, Leersum

Fietsroute 5 🚲 : 35 kilometer door Scherpenzeel, Woudenberg, Maarn & Austerlitz

Fietsroute 6 🚲 : 35 kilometer door Scherpenzeel, Renswoude, Achterveld en de Glind

Fietsroutes in de directe regio van Scherpenzeel

Amerongse berg

De Nederlandse Toerist 

Recent hebben wij Mirre van de website De Nederlandse Toerist te gast gehad op ons vakantiepark (zie foto hierboven). Mirre fietst het hele land door op zoek naar de allerleukste fietsroutes. Tijdens haar verblijf op Landgoed Ruwinkel heeft zij twee super leuke fietsroutes samensgesteld (en gefietst) van respectievelijk 45 en 47 kilometer met als start locatie Landgoed Ruwinkel. Lees haar uitgebreide verslag op de website van De Nederlandse Toerist.

Fietsroute 45 kilometer van De Nederlandse Toerist 🚲 Landgoed Ruwinkel - Utrechtse Heuvelrug

Fietsroute 47 kilomter van De Nederlandse Toerist 🚲 Landgoed Ruwinkel - Amerongse Berg

Fietsprovincie van het jaar 

De provincie Gelderland is meerdere malen verkozen tot fietsprovincie van het jaar. Ondermeer door de mooie natuur maar ook door het goed onderhouden fietsknooppuntennetwerk. Afhankelijk wat uw gewenste fietsafstanden zijn kunt u met het fietsknooppuntennetwerk uw eigen fietstocht bepalen. Wat wilt u gaan zien? Barneveld is wellicht een bekende naam? In dit strenggelovige dorp op de Veluwe vindt u onder andere de oude kerk waar ooit de aanvoerder van de Kabeljauwen van afgesprongen is. Onder aan de toren vindt u zijn standbeeld. Dit was in het jaar 1482. Daarnaast kunt u in Barneveld ook op bezoek bij de beroemde Barneveldse kip in het Pluimvee museum. Het mooie dorp Lunteren ligt weer niet ver van Barneveld alwaar u het geografische middelpunt van ons land kan bezoeken. In Lunteren vindt u ook een (nagebouwde) prehistorische boerderij.

Boek uw fietsvakantie hier! 

Fairtrade provincie Utrecht 

Scherpenzeel is een landtong in de provincie Utrecht. Mocht u ooit via Veenendaal richting Amersfoort gereden zijn dan ziet u slechts eenmaal het provinciebordje staan maar dan rijdt u eigenlijk van Utrecht (Veenendaal) via De Klomp/Ederveen (Gelderland) door Renswoude (Utrecht) via Scherpenzeel (Gelderland) naar Woudenberg, Leusden, Amersfoort (allen Utrecht). U ziet dat het te verwarrend zou zijn om bij elke provincie grens een bord te plaatsen. Niet ver van het park vindt u de Amerongse berg, onderdeel van de Utrechtse Heuvelrug. Vanaf de Amerongse berg is een zogenaamd mountain bike pad. Vanaf Scherpenzeel naar het pittoreske Amerongen is het dan ook best een klim, De andere kant op is dat minder maar zorg er voor dat uw remmen goed werken. Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug leent zich uitstekend voor mooie fietstochten! Neem een kijkje op de officiële site van de provincie Utrecht met betrekking tot fietsknooppunten.

fietsen op landgoed ruwinkel 4518

Boek uw vakantie hier

Amersfoort, Eemlijn en Zuiderburen

Amersfoort is een wonderschone stad welke u wel bezocht moet hebben. Naast de eeuwenoude binnenstad kunt u in de Eemhaven van 15 april tot 15 oktober de zogenaamde Fietsboot nemen. Deze boot neemt u met fiets en al mee de rivier de Eem af. U zult varen door de prachtige natuur van dit gebied. U bepaalt zelf waar u afstapt om vervolgens terug te fietsen. Voor vertrektijden kijkt u op de officiële site van de Eemlijn. Verder hebben er tijdens de Eerste Wereldoorlog maar liefst tienduizenden Zuiderburen in de provincie Utrecht een veilig heenkomen gezocht. Ter herinnering hieraan zijn er een viertal fietsroutes uitgezet langs de historische plekken hiervan. U kunt deze gratis downloaden op de site van museum Flehite in Amersfoort.  

Dit is slechts een kleine opsomming van alle leuke, wonderschone, mooie, gezellige, fijne plekjes die te bezoeken zijn in onze directe omgeving. Een fietstrektocht door Midden Nederland. U kunt uw eigen fiets natuurlijk mee nemen maar u kunt ook uw fiets bij ons huren bij de fietsverhuur. We hebben fietsen met versnellingen maar ook E-bikes (zolang de voorraad strekt). Wilt u verzekerd zijn van een fiets? In stap twee in het boekingsproces kunt u dit fietsarrangement meteen reserveren!

Boek uw fietsvakantie hier 

Fietsers zijn van harte welkom op Landgoed Ruwinkel. Terwijl uw fiets van nieuwe energie voorzien wordt aan het toplaadpunt, kunt u een heerlijke cappuccino met vers appelgebak van bakker Jan van Engelenhoven gebruiken in onze Bread & Breakfast. Wist u dat wij een officieel ANWB fietsservicepunt zijn? In geval van pech kunt u met behulp van de ANWV Fietsservicebox eenvoudige reparaties aan uw fiets zelf uitvoeren. 

Liever Moutainbiken? Dat kan ook: u leest hier meer!

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof