Boek hier!

Fietsen in de natuur!

Boek hier!

Fijn!

Lees meer!

Heerlijk in de natuur!

Lees meer!

Sport

Fietsvakantie

Wat is nu lekkerder dan heerlijk op de fiets de omgeving verkennen? De Gelderse Vallei is een uitermate geschikte plek voor het houden van een actieve fietsvakantie. Met Landgoed Ruwinkel in Scherpenzeel als uw uitvalsbasis zit u midden in de Gelderse Vallei. De ene dag fietst u meer in de provincie Gelderland de andere dag kunt u de oostelijke kant van de provincie Utrecht ontdekken. Op Landgoed Ruwinkel vindt u vakantiehuizen, landhuizen en chalets voor een onbezorgd verblijf tijdens uw fietsvakantie. 

Boek uw fietsvakantie hier! 

Fietsprovincie van het jaar 

De provincie Gelderland is verkozen tot fietsprovincie van het jaar 2016! Ondermeer door de mooie natuur maar ook door het goed onderhouden fietsen knooppunten netwerk. Afhankelijk wat uw gewenste fietsafstanden zijn kunt u met het fietsen knooppunten netwerk uw eigen fietstocht bepalen. Wat wilt u gaan zien? Barneveld is wellicht een bekende naam? In dit strenggelovige dorp op de Veluwe vindt u onder andere de oude kerk waar ooit de aanvoerder van de Kabeljauwen van afgesprongen is. Onder aan de toren vindt u zijn standbeeld. Dit was in het jaar 1482. Daarnaast kunt u in Barneveld ook op bezoek bij de beroemde Barneveldse kip in het Pluimvee museum. Het mooie dorp Lunteren ligt weer niet ver van Barneveld alwaar u het geografische middelpunt van ons land kan bezoeken. In Lunteren vindt u ook een (nagebouwde) prehistorische boerderij.

Boek uw fietsvakantie hier! 

Fairtrade provincie Utrecht 

Scherpenzeel is een landtong in de provincie Utrecht. Mocht u ooit via Veenendaal richting Amersfoort gereden zijn dan ziet u slechts eenmaal het provinciebordje staan maar dan rijdt u eigenlijk van Utrecht (Veenendaal) via De Klomp/Ederveen (Gelderland) door Renswoude (Utrecht) via Scherpenzeel (Gelderland) naar Woudenberg, Leusden, Amersfoort (allen Utrecht). U ziet dat het te verwarrend zou zijn om bij elke provincie grens een bord te plaatsen. Niet ver van het park vindt u de Amerongse berg, onderdeel van de Utrechtse Heuvelrug. Vanaf de Amerongse berg is een zogenaamd mountain bike pad. Vanaf Scherpenzeel naar het pittoreske Amerongen is het dan ook best een klim, De andere kant op is dat minder maar zorg er voor dat uw remmen goed werken. Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug leent zich uitstekend voor mooie fietstochten! Neem een kijkje op de officiële site van de provincie Utrecht met betrekking tot fietsknooppunten.

Boek uw vakantie hier

Amersfoort, Eemlijn en Zuiderburen

Amersfoort is een wonderschone stad welke u wel bezocht moet hebben. Naast de eeuwenoude binnenstad kunt u in de Eemhaven van 15 april tot 15 oktober de zogenaamde Fietsboot nemen. Deze boot neemt u met fiets en al mee de rivier de Eem af. U zult varen door de prachtige natuur van dit gebied. U bepaalt zelf waar u afstapt om vervolgens terug te fietsen. Voor vertrektijden kijkt u op de officiële site van de Eemlijn. Verder hebben er tijdens de Eerste Wereldoorlog maar liefst tienduizenden zuiderburen in de provincie Utrecht een veilig heenkomen gezocht. Ter herinnering hieraan zijn er een viertal fietsroutes uitgezet langs de historische plekken hiervan. U kunt deze gratis downloaden op de site van museum Flehite in Amersfoort.  

Dit is slechts een kleine opsomming van alle leuke, wonderschone, mooie, gezellige, fijne plekjes die te bezoeken zijn in onze directe omgeving. Een fietstrektocht door Midden Nederland. U kunt uw eigen fiets natuurlijk mee nemen maar u kunt ook uw fiets bij ons huren bij de fietsverhuur. We hebben fietsen met versnellingen maar ook E-bikes (zolang de voorraad strekt). Wilt u verzekerd zijn van een fiets? In stap twee in het boekingsproces kunt u dit fietsarrangement meteen reserveren!

Boek uw fietsvakantie hier 

 

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

8 persoons Premium

lees meer

NIEUW

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie