Prijsvoorbeelden

Ontdek de wereld van de Krijgsmacht

Prijsvoorbeelden

vakantie

Het Nationaal Militair Museum

Midden op de Utrechtse Heuvelrug en nabij het dorp Soesterberg vindt u Nationaal Militair Museum. Vanaf vakantiepark Landgoed Ruwinkel rijdt u in in zo'n 20 autominuten ( 21 kilometer) naar dit spectaculaire museum. Landgoed Ruwinkel is een bungalowpark ontstaan rondom de historische boerderij "Klein Ruwinkel". Geniet van rust & ruimte op het park en maak leuke uitstapjes in de directe omgeving zoals een bezoek aan het Nationaal Militair Museum. 

Het Nationaal Militair Museum is in 2023 voor de vijfde keer op rij gekozen tot het leukste (en zeker het interessantste) uitje van 2023 verkozen!

Schermafbeelding 2023-02-22 om 06.38.49

Gelegen op historische grond van de militaire vliegbasis Soesterberg werd eind 2014 door Koning Willem-Alexander het indrukwekkende gebouw van dit museum geopend. Het gebied om het museum heen is tegenwoordig een natuurpark. Hier mag u fietsen en wandelen. Alleen tijdens het broedseizoen van sommige vogels zijn bepaalde stukken niet toegankelijk. 

De collectie van het NMM (het Nationaal Militair museum) is indrukwekkend! Vanaf de pijlpunten uit het stenen tijdperk, de zwaarden en harnassen uit de middeleeuwen tot de voertuigen en wapens uit de laatste wereldoorlog tot wel van recentere periodes. Alles wat gebruikt is in landsverdediging of aan vredesmissies treft u aan.

"Zeker in het licht van de recente gebeurtenissen in de wereld zeer leerzaam om dit museum te bezoeken"

Nationaal militair museum

Er zijn vliegtuigen, kanonnen en tanks, waaronder maar liefst zeven verschillende straaljagers. Een zeer bijzonder stuk is de beruchte V2 raket. Vanuit Nederland werd hier de eerste lancering gedaan richting Engeland. De V2 is weer de grondlegger van de latere rakketten die gebruikt zijn voor de maanlanding in 1969.

Het museum heeft het hele jaar door verschillende tentoonstellingen en in de schoolvakanties worden er vaak speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen.

Het museum is het hele jaar geopend (op maandagen doorgaans gesloten, wel geopend op de maandag tijdens officiële schoolvakanties) dus zowel met mooi als minder mooi weer zeer de moeite waard. 

Bekijk uw mogelijkheden voor vakantie verblijf op Landgoed Ruwinkel hier. 

Landgoed Ruwinkel ligt tussen bos en boerenland en mag zich gelukkig rekenen dat er veel culturele uitstapjes in de directe omgeving mogelijk zijn. Uw bezoek aan Landgoed Ruwinkel is niet compleet als u niet in het Nationaal Militair Museum bent geweest.

Musea in de buurt van Landgoed Ruwinkel.

Boek & verblijf op Landgoed Ruwinkel

  • Overnacht in een chalet, luxe vakantiehuis of landhuis
  • Gratis WiFi
  • Gratis onze unieke Landgoed Ruwinkel fietsknooppuntenkaart
  • Gratis wandel- en fietsroutes
  • Gebruik van overdekt zwembad

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Vakantiehuis 6 persoons Kids 

lees meer

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof