boek hier

Koningsweekend op Landgoed Ruwinkel

boek hier

Royal

Koningsweekend

Midden Nederland heeft een rijke historie met ons koningshuis. Zo vindt u hier misschien wel het meest bekende paleis van Nederland, Paleis Soestdijk. Veel mensen hebben warme herinneringen aan de jaarlijkse defile die toenmalig Koningin Juliana op Koninginnedagen op haar bordes afnam. Het nabij gelegen kasteel Drakensteyn, de huidige woning van prinses Beatrix, is niet te bezoeken. Huis Doorn klinkt u misschien bekend in de oren: dit kasteel is na de Eerste Wereldoorlog door de neef van onze Koningin Wilhelmina aagekocht om in te wonen. In Apeldoorn vindt u Paleis het Loo, welke maar liefst 300 jaar bewoond geweest door de Oranjes en sinds 1984 een nationaal museum. Kortom het koninklijke midden van Nederland is er eentje om ontdekt te worden.

Boek uw verblijf hier

Beleef een vorstelijk weekend vanaf ⚜️Landgoed Ruwinkel

  • Fiets van Landgoed Ruwinkel naar Amersfoort (15 kilometer) om de stad te zien die de koninklijke familie dit jaar bezocht
  • Bezoek Paleis Soestdijk (25 kilometer) geopend op vrijdag t/m zondag
  • Ontdek de geheimen van Huis Doorn (15 kilomter), de laatste verblijfplaats van Kaiser Wilhelm van Duitsland
  • Bezoek de tuinen van Paleis het Loo (40 kilometer) of klim op het dak van het Paleis (het Paleis zelf wordt gerenoveerd)
  • Geniet van een vorstelijk verblijf op Landgoed Ruwinkel 

Zaterdag 27 april bezocht de Koninklijke familie de nabij Landgoed Ruwinkel gelegen stad Amersfoort bezoeken. Kom logeren op Landgoed Ruwinkel en maak dit evenement van dichtbij mee. Amersfoort is overigens een schitterend mooie stad met een zeer pittoreske middeleeuwse binnenstad.

Boek uw verblijf hierHuis Doorn 

Op ongeveer 15 kilometer afstand vindt u Huis Doorn. Tot aan zijn dood heeft Keizer Wilhelm van Duitsland hier in verbanning gewoond. Koningin Wilhelmina was een volle nicht van de keizer. Huis Doorn is in zijn oorspronkelijke staat achter gelaten en u kunt hier zien hoe de fameuse Duitse keizer zijn laatste jaren heeft doorgebracht.

Boek uw verblijf hier

Paleis Soestdijk

Het woon en werk paleis van prinses Juliana en de Duitse prins Bernhard. In dit paleis is prinses Beatrix opgegroeid.  Het paleis staat na het overlijden van het koninklijke koppel leeg en is voor het publiek toegangkelijk. Ook het park om het paleis heen is de moeite waard van uw bezoek. Niet te bezoeken maar wel om de hoek van Paleis Soestdijk is kasteel Drakesteyn. In dit kasteel woont prinses Beatrix. Vanaf 1 januari 2017 is het paleis verkocht en zal er grootscheeps gerenoveerd worden.

Paleis het Loo

In 1684 werd de bouw aangevangen van Paleis het Loo. Het paleis heeft vooral dienst gedaan als zomerverblijf of verblijf tijdens de jacht. In 1984 is het paleis opgeleverd uit een jarenlange renovatie en kunt u als bezoeker zien waar prinses Wilhelmina door de gangen heeft gerend en later met haar echtgenoot de Duitse hertog Hendrik van Mecklenburg heeft gewoond. 

Boek uw verblijf hier

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof