Prijsvoorbeelden

Daar maak je geschiedenis mee

Prijsvoorbeelden

vakantie

Nederlands Openlucht Museum

Midden in de groene Gelderse Vallei vindt u vakantiepark Landgoed Ruwinkel. Met 87 vakantiehuizen, 30 chalets en 3 landhuizen is er altijd een geschikte accommodatie voor u. Vanaf ons landgoed bent u met de auto binnen 35 minuten bij het Nederlands Openlucht Museum. Ook kunt u gemakkelijk met het openbaar vervoer naar Arnhem. Vanaf station Veenendaal de Klomp bent u binnen 18 minuten met de trein in Arnhem. Zo combineert u een verblijf tussen bos & boerenland met een bezoek aan het Nederlands Openlucht Museum in Arhem.

Boek & verblijf op Landgoed Ruwinkel

  • Overnacht in een chalet, luxe vakantiehuis of landhuis
  • Gratis WiFi
  • Gratis een Landgoed Ruwinkel fietsknooppuntenkaart
  • Gratis wandel- en fietsroutes
  • Gebruik van overdekt zwembad

Bekijk alle beschikbare accommodaties

Nederlands Openlucht Museum

Wandelend door het bos loopt u zo het verleden in: dit is het Openlucht Museum in Arnhem. Het museum geeft een beeld van het leven in Nederlands door de eeuwen heen. Door het hele park heen vindt u originele historische gebouwen die verplaatst zijn naar het museum. U vindt hier huizen, boerderijen, de beruchte plaggehutten, maar ook gebedshuizen en werkplaatsen. Veel gebouwen worden bewoond door vrijwilligers die u de ins en outs kunnen vertellen van zo'n huis. De vrijwilligers zijn vaak gekleed in klederdracht en voeren bijvoorbeeld een oude ambacht uit.

Al het moois van welleer: kijk daar een Zaans dorpje, van boerderij naar hoeve, en kijk, ineens staat u in de Amsterdamse Jordaan! Het openlucht museum is een ware belevenis voor jong en oud en kan het gehele jaar door bezocht worden.

Boek uw vakantie hier

Het Openlucht Museum kwam tot stand mede dankzij de historicus Frederic Adolph Hoefer, die in april 1912 na een bezoek in Scandinavië waar hij een soortgelijk openluchtmuseum had bezocht. Door de voortgang van de moderne tijd veranderde Nederland in rap tempo en Frederic Hoefer zag de noodzaak om de historie te bewaren voor de volgende generaties. Door historisch belangrijke gebouwen naar een museumterrein te verplaatsen, waar mensen met kennis van zaken aan bezoekers tonen hoe men vroeger leefde en werkte, kan het verleden levend worden gehouden. Op 13 juli 1918 werd het museum geopend met zes gebouwen die van elders waren overgebracht. 

De Tweede Wereldoorlog heeft ook effect gehad op het museum: zo werd bij aanvang van de oorlog een woning in de Zaanse buurt getroffen door een brandbom waardoor deze helemaal afbrandde. Tijdens de bevrijding is er een enorme slag geweest om Arnhem. Het museum is zelfs bewoond geweest door enige honderden mensen uit Arnhem. Op 15 en 17 november 1944 werden er zelfs twee kinderen geboren in een van de Zaanse huisjes, te weten Franneke van der Kallen en Nora Olga Marijke (de initialen staan voor Nederlands Openlucht Museum).

Landgoed Ruwinkel

Midden in de Gelderse Vallei tussen de Veluwe & de Utrechtse Heuvelrug in vindt u bungalowpark Landgoed Ruwinkel, ontstaan rondom de historische boerderij "Klein Ruwinkel". Vanaf ons vakantiepark kunt u diverse zeer veel bekende en onbekende musea bezoeken. 
Kijkt u even op onze museum pagina voor meer ideeën

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Vakantiehuis 6 persoons Kids 

lees meer

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof