Belevenissen in de Gelderse Vallei

Leuke activiteiten als het wat minder zonnig is

Belevenissen in de Gelderse Vallei

Fun

Uitjes met regenachtig weer

Natuurlijk hopen we dat u kunt genieten van uw vakantie op Landgoed Ruwinkel met supermooi weer. Mocht het onverhoopt toch een dagje tegen zitten... geen nood!. Op deze pagina vindt u de leukste overdekte tips voor een vermakelijke vakantiedag vanaf Landgoed Ruwinkel.

Want naast de mooie natuur van de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe vindt u in Midden Nederland ook nog veel leuke attracties, interessante musea en gezellige steden waar het hele jaar door veel activiteiten georganiseerd worden.

De 8 leukste activiteiten tijdens minder weer

1. Bezoek de wereld in één dag bij Burgers Zoo

Heerlijk genieten van tropische temperaturen in de overdekte jungle van Burgers Zoo. Loop door de grotten naar de warmte van de woestijn. Ontdek de schoonheid van de mangrove. Het kan allemaal zonder dat u een druppel regen zult tegenkomen in Burgers Zoo. Vanaf Landgoed Ruwinkel bent u er binnen een krap half uur met de auto. 

Schermafbeelding 2023-03-20 om 11.07.55

2. Nationaal Militair Museum

Verkozen tot het leukste uitje van de provincie Utrecht 2023! Het Nationaal Militair Museum laat u de geschiedenis zien van alles wat met onze landsverdediging te maken heeft in een zeer imposant gebouw op de voormalige vliegbasis Soesterberg. Een must see! Maar er zijn natuurlijk nog meer musea in de omgeving om te bezoeken. 

IMG_8114

3. Shoppen in het vernieuwde Hoog Catharijne Utrecht

Hoog Catharijne was 's lands eerste overdekte shoppingmall in de jaren 70. De afgelopen jaren heeft men hard gewerkt om het winkelcentrum weer helemaal van deze tijd te maken en dat is goed gelukt. Vanaf het nabij gelegen station Veenendaal de klomp bent u met 20 trein minuten direct in het winkelcentrum.

IMG_7699

4. Het Zandsculpterenfestijn

In Garderen vindt u het grotendeels overdekte zandsculpturenfestijn. Met ieder jaar een nieuw thema is een jaarlijks bezoek mogelijk. Ieder voorjaar kunt u de kunstenaars live aan het werk zien in bepaalde periodes: super leuk om te zien. Wanneer de kunstwerken klaar zijn kunt u natuurlijk gewoon genieten.

zandsculpturen festijn

5. Ontdek een kasteel of paleis

Zoveel kastelen en paleizen in de buurt dat u er iedere dag wel eentje kunt bezoeken. Een niet zo bekend kasteel maar zeker gezien de roemruchtige geschiedenis zeer interssant is Kasteel Amerongen. Bekijk het koninklijke leven  in Paleis het Loo in Apeldoorn of bezoek het keizerlijke huize Doorn. 

1_Kasteel_Amerongen_vooraanzicht

6. Doe de Escape Koffer

Heeft u wel eens een escape room gespeeld? Het is een zeer leuke activiteit om te doen. In Barneveld is er een zelfs een escape room voor kinderen. Liever in uw bungalow? Landgoed Ruwinkel heeft een Escape Koffer te huur, die u in uw accommodatie kunt spelen. Krijgt u hem open? Een leuke verrassing wacht op u! 

IMG_3598

7. Bezoek het Pluimvee museum 

De Gelderse Vallei en dan met name de ongekroonde hoofdstad van de Vallei: Barneveld, staat bekend om de pluimveehouderij. Bezoek het bijzondere Pluimvee museum en wie weet komt u er achter wat er nou eerst was: de kip of het ei?

8. Oude Ambachten- en Speelgoedmuseum

Leuk van 4 tot 94 jaar! Zeer de moeite waard, want ook u zult dingen tegen komen die geleidelijk uit ons dagelijkse leven zijn verdwenen. Het dorp Terschuur en het Oude ambachten- en Speelgoedmuseum ligt op zo’n 14 kilometer afstand van ons vakantiepark.

oude ambachten en speelgoed museum

Boek uw verblijf hier

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

Vakantiehuis 6 persoons Kids 

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie