"Even wat anders"

Stal "Het Leersumse Veld"

Bij stal "Het Leersumse Veld" kunt op allerlei gebied recreëren met paarden. Zoals met een groot gezelschap de Utrechtse Heuvelrug verkennen d.m.v. de Paardentram, Huifkar of Marathonwagen. Voor de echte paardenliefhebber kunt u bij ons paarden huren om een prachtige buitenrit te gaan maken. Zowel ervaren als onervaren ruiters kunnen hier aan deel nemen.

wandelen met alpaca

Wandelen in het bos met een Alpaca

Niet ver van Landgoed Ruwinkel ligt het buurdorp Lunteren: hier kun je wandelen met Alpaca's : de dieren met het hoge knuffelgehalte uit Zuid Amerika. Kies je eigen Alpaca om daarna een mooie wandeltocht te maken in het bos. Je hoeft geen echte wandelaar te zijn want de tocht kan aangpast worden naar wat jij leuk vindt. Alpaca’s kunnen bijvoorbeeld heel goed tegen koude temperaturen (ze komen van origine uit de hoogvlaktes van onder andere Peru). Wandelen met alpaca’s op de Veluwe in de herfst of de winter is een echte aanrader!

Madventure Scherpenzeel

Bent u sportief aangelegd en houdt u van een uitdaging. Dan is Madventure precies wat u zoekt! Madventure organiseert allerlei arrangementen en avonturen. Beleef de Grebbelinie actief met een speciaal voor Madventure ontwikkelde GPS MP3 tocht! Uniek op de Grebbelinie !!! Natuur en cultuurhistorie in een modern jasje.

Geen kaart, geen routebeschrijving, geen gids, en toch een hele mooie route lopen waarbij je van alles te weten komt over de Grebbelinie bij Scherpenzeel.

De GPS (Global Positioning System) helpt je de juiste route te volgen.
Via de mp3-speler krijg je allerlei interessante informatie over wat er onderweg te zien en te horen is.

Kosten € 10,- per GPS/mp3-set.

Ook zijn er allerlei materialen te huur, zoals kano’s, ATB’s, GPS- apparatuur en spullen om te boogschieten, vlotten te bouwen en een bivak op te zetten.

Boek uw vakantie hier

Bij Aaltje aan de Linie

Op nog geen 10 minuten rijden van Landgoed Ruwinkel kun je met een groep leuke uitjes boeken en de Grebbelinie actief beleven. Wat dacht je van een spannend spel waarbij je een bom moet vinden en onschadelijk maken. Of zelf op de trekker rijden, of probeer eens te ontsnappen uit een escaperoom. Succes verzekerd Bij Aaltje aan de Linie! 

Solexverhuur Scherpenzeel

Tijdens de solex verhuur tochten wordt u met een routebeschrijving of gids over de mooiste weggetjes van de Gelderse Vallei of Utrechtse Heuvelrug gestuurd. Wij hebben verschillende routes voor u uitgezet met onderweg bezienswaardigheden en een cafeetje waar een korte stop kan worden gehouden. o.a. de kastelenroute richting Doorn, Langbroek en Leersum. De grebbenlinieroute richting Renswoude, Veenendaal en Rhenen. Gezelligheid en ontspanningen gegarandeerd! Let op: rijbewijs of bromfietscertificaat verplicht.

Scooterverhuur Scootz

Dwars door de mooiste natuurgebieden! Fluisterstil genieten van heidevelden, bossen, zandverstuivingen, gezellige dorpjes en de stilte. De één wandelt, de ander fietst, maar het kan nog veel leuker: ga eens op pad met een Scootz! Want elektrisch rijden met een Scootz is fun, comfortabel én stil. Onderweg praat u gezellig bij en tegelijkertijd verkent u de mooiste plekjes op diverse natuurgebieden met huurpunten in Gelderland en Utrecht: De Veluwe, Kootwijk, Gelderse Vallei en de Utrechtse Heuvelrug.

Boek uw vakantie hier

Boerengolf op boerderij ‘’De Voskuilen’’ in Renswoude

Boerengolf is een nieuwe variant op het bekende golfspel waarbij een parcours met een aantal holes in zo min mogelijk slagen moet worden afgelegd. Golf wordt gespeeld op een prachtig gemaaide baan. Boerengolf wordt daarentegen gespeeld in weilanden. Die weilanden liggen erbij volgens boerengebruik. Dus geen prachtige green, maar hoge pollen gras, sloten waar u over moet springen, maar er lopen ook koeien in de wei. De club bestaat uit een houten klomp aan een stok.

High tea bij ‘’De Espeterhoeve’’, Barneveld

Op de voormalige deel van de boerderij is een koffie- en theeschenkerij. Hier kunt u tijdens het winkelen terecht voor een kopje koffie of thee met een stuk huisgemaakt gebak. Een afternoon/ high tea en/ of lunch hoort ook tot de mogelijkheden.

High tea bij ‘’De Weistaar’’, Maarsbergen

Geniet met vriendinnen, familie of vrienden van een uitgebreide High Tea in ‘t Voorhuis.Uw tafel wordt gevuld met de meest smakelijke lekkernijen! Een High Tea dient vooraf gereserveerd te zijn.

Boek uw vakantie hier

Wijnhoeve ‘’De Veluwe’’, Otterlo

In de wijngaard worden de druivenrassen Regent, Rondo, Salome, Seyval Blanc, Johanniter en Solaris verbouwd. Vier een bedrijfsuitje in de wijngaard, houd een leerzame excursie of geniet van een Veluwse high tea. Of wat te denken van een high wine? Ontdek de verschillende smaken van de druivensoorten tijdens een wijnproeverij en volg een rondleiding langs de verschillende wijngaarden.

Rondleiding met stadgids van Gilde Amersfoort

De historische binnenstad van Amersfoort is goed lopend te verkennen en telt ca. 500 monumenten. Een gids laat u de mooiste plekjes van de historische binnenstad zien. De wandeling gaat onder andere langs de prachtige Muurhuizen, langs het Havik met zijn gracht en zijn boogbruggen. Op het Lieve Vrouwekerkhof heeft u een mooi zicht op de Onze Lieve Vrouwetoren. Verder gaat de rondleiding langs de Koppelpoort. De Koppelpoort kunt u van binnen bekijken, u mag zelfs in het rad waarmee het schot omhoog en omlaag gebracht werd lopen.

De rondleiding start bij het kantoor op de groenmarkt 19a te Amersfoort.

Boottocht Amersfoort

Wil je Amersfoort eens vanaf de grachten, singels en beken verkennen? De Stichting Waterlijn verzorgt rondvaarten door de Amersfoort. Er worden vier vaste routes gevaren. Daarnaast worden er vaarten gemaakt onder verschillende thema's. Ook voor groepen zijn de rondvaarten interessant. Ze kunnen ook worden afgestemd op stadswandelingen.

Boek uw vakantie hier

Eemlijn Fietsboot

Ontdek Eemland per fiets en per fietsboot. Zij verzorgen de toeristische lijndienst over de Eem en de Randmeren met de fietsboot. De fietsboot heeft zijn vaste ligplaats in Amersfoort. Via de op- en afstapplaatsen: Soest, Baarn en Eemdijk vaart de boot (afhankelijk van de dag) naar Huizen of Spakenburg. De boot vaart ook weer terug via Eemdijk, Baarn, Soest naar Amersfoort. 

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie