Vakantie op de Veluwe

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Op ongeveer 23 kilometer afstand van Landgoed Ruwinkel ligt waarschijnlijk het bekendste Nationaal park van Nederland maar ook de grootste: de Hoge Veluwe. In 2016 door het publiek verkozen tot het mooiste natuurgebied van Nederland! Hier vindt u de Nederlandse big five: gaat u ze spotten? De moeflon, het edelhert, het wilde zwijn, het ree, de das zijn de vijf grootste dieren van ons land.

Naast al het natuurschoon vindt u midden op het park ook de fantastische kunstcollectie van het echtpaar Kröller - Müller in het gelijknamige wereldberoemde museum. Hier vindt u onder andere werken van Van Gogh, Picasso en Mondriaan. Daarnaast is de beeldentuin van het museum ongeëvenaard.

boek hier uw vakantie

 

Uw bezoek aan het nationaal park is niet compleet als u niet in het leuke Museonder bent geweest! Dit museum is gratis toegankelijk als u entree voor het park heeft betaald en laat alles zien wat er onder de grond gebeurt qua leven en dood! Voor zowel kinderen als volwassenen leerzaam en bijzonder leuk. Zo kunt u ook de diverse dialecten horen die er op de Veluwe gesproken worden

Wat is er lekkerder dan sportief bezig te zijn? Maak dan ook gebruik van het witte fietsen plan en ontdek per fiets al het moois van dit schitterende Nationaal Park.

Toegangskaarten voor de Hoge Veluwe kunt u van te voren aanschaffen bij de receptie van Landgoed Ruwinkel. Zo voorkomt u wachttijden bij de kassa van het park zelf.

boek hier uw vakantie

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie