Lees meer!

Met je trouwe viervoeter op vakantie!

Lees meer!

Gezellig!

Wandelen en fietsen 

  Heerlijk wandelen in de natuur!

Handige apps voor op uw smartphone!

Fietsen vanaf Landgoed Ruwinkel 

Recreatiekaart

De omgeving van Landgoed Ruwinkel heeft alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie. De rust van het park zelf kunt u verwisselen met de gezellige drukte in de binnensteden van Amersfoort of Veenendaal. Van het heerlijk in de tuin zitten van uw vakantie accommodatie tot het wandelen door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug of het fietsen door de Gelderse Vallei. De route bepaalt u zelf door middel van onze Landgoed Ruwinkel Fietsknooppuntenkaart, u krijgt deze gratis bij uw verblijf op ons park

Eemboot

Ontdek Eemland en ‘t Gooi per fiets en fietsboot, wandel, fiets en relax aan boord. U stapt op (amersfoort zouden wij adviseren) en af op één van de opstapplaatsen van uw keuze. Indien u met de fiets bent zetten zij deze op het benedendek en geven deze op de plek waar u uitstapt weer met u mee. Maak een reservering online bij de Eemlijn.

Platteland Anders

Uniek is de wandel- en fietsroute van Platteland Anders. U fietst of wandelt door het buitengebied van Scherpenzeel en op verschillende plekken kunt u kunstobjecten bewonderen. De route loopt langs Landgoed Ruwinkel. Bekijk de website van de organisatie hier.

Op de receptie hebben wij de officiele folder van de organisatie. 

Schermafbeelding 2022-05-20 om 09.32.57 Schermafbeelding 2022-05-20 om 09.33.14

Foto's van de Platteland Anders route 2021. Ontdek de 2022 editie zelf! 

Kastelenfietstocht Utrechtse kastelen

Een mooie fietstocht door de prachtige bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Onderweg fietst u langs kastelen en landgoederen en interessante musea. Sportief genieten van de natuur en af en toe afstappen om het een en ander rustig te bekijken/bezoeken. Heel veel plezier gewenst. Kijk hier voor de route!

Wandelen met de Klompenpaden-app!

Wandelen over boerenland en landgoederen op de mooiste plekken in Utrecht en Gelderland. Geniet van de rust en ontdek met deze app de verhalen van de streek via filmpjes, geluidsfragmenten en historische documenten. De wandelingen zijn tussen de 5 en 15 kilometer. Overigens alle klompenpaden zijn bewegwijzerd met kleine bordjes die als u deze volgt vanzelf weer naar uw startpunt leiden.

Apple Appstore  of Google Play

De klompenpaden in de gemeente Scherpenzeel zijn: 

NIEUW  Verkennersroute Renswoude

De Verkennersroute Renswoude is een historische wandelroute met wetenswaardigheden over het ontstaan van Renswoude, kasteel, architectuur, cultuur en verhalen over de Tweede Wereldoorlog.

Langs de route vind je 40 paaltjes met meer informatie over het historische punt.

Scan de QR-code en lees meer informatie over de omgeving, verzameld via interviews met bewoners, input vanuit de Historische Vereniging Oud Renswoude en literatuur.

Praktische informatie
Start: Parkeerplaats bij de rotonde, schuin tegenover Kasteel Renswoude
Route aanduiding: 40 tekstborden en stickers
Lengte: 14 km in totaal

De Verkennersroute Renswoude kan gesplitst worden in 3 kleinere routes: Dorp (rood, 5 km)buitengebied (blauw, 5 km) en kasteel (groen, 4 km).

Bekijk de gehele route alvast op de kaart.

Trek de wandelschoenen aan en Ontdek Renswoude! Veel wandelplezier!

Wandelen met Alpca's in het Alpacabos

In het naburige dorp Ederveen kunt een wandeling maken met één van de vriendelijke Alpaca's in het Alpacabos. Geniet van de natuur in combinatie met het hoge knuffelgehalte van deze lieve dieren. Voor meer informatie of afspraken maken kijkt u hier.

PHOTO-2022-03-31-14-10-40 5

Leuk met kids: Wandelspeurtocht Lotje van Zomeren 

Vanaf landgoed Ruwinkel: de speurtocht van Lotje van Zomeren "De Geheime Sleutels van Landgoed Ruwinkel"

Voor het hele gezin een avontuurlijke buitenbeleving! Met leuke vragen, grappige weetjes en gekke opdrachten is deze Smartphone Speurtocht een actieve wandelspeurtocht.  De speurtocht is ca. 3 km lang en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Leuk voor Kids: Het Leughtenpad

Niet ver van Landgoed Ruwinkel ligt camping de Lucht. Daar in de buurt vindt u het Leugthenpad speciaal voor kinderen. 
Op de receptie van de camping kunt de rugzakroute kopen met daarin allerlei leuke gadgets.  

Wandelen en fietsen van Uit op de Heuvelrug

Bijzondere wandelingen, fietsroutes en autotochten vindt u terug op de website van "uit op de Heuvelrug". Ook leest u prachtige verhalen over de Utrechtse Heuvelrug. Foto’s uit het heden en verleden brengen het verhaal tot leven. Bekijk hier de website.

Een leuke fietstocht uitstippelen met de ‘’Fiets!-app’’

Met de Fiets!-app op uw mobiele toestel is het eenvoudig om zelf een leuke fietsroute uit te stippelen. Selecteer de gewenste knooppunten op de kaart en de Fiets!-app verbindt deze met elkaar. Vervolgens kunt u de route opslaan! Tijdens de routebegeleiding schuift de kaart mee met uw huidige locatie en bekijkt u uw snelheid en de afgelegde afstand.

Kidscross

In het dorp Scherpenzeel op zo'n 2 kilometer afstand van Landgoed Ruwinkel vindt u het gratis toegankelijke Kidscross. Je bent jong en je wilt wat je wilt buiten zijn, vrij bewegen samen zijn, iets beleven. Het KidsCross Bikepark is ontworpen en gemaakt voor de doelgroep; kinderen van 4 t/m 12 jaar. De toegang en gebruik is gratis! Ben je ouder dan mag je er fietsen maar kinderen tot en met 12 jaar hebben altijd voorrang. Helm is verplicht.

Boek uw vakantie hier

Ga met de Grebbelinie-app terug in de tijd!

Met deze app kunt u kijken en luisteren naar historische verhalen en de belevenissen volgen van regiment op de Asschatterkade. Een wandeling over de Asschaterkeerkade door de gereconstrueerde loopgraven en kazematten brengt u terug in het oorlogsverleden.

Hier was het nieuws-app 

Hier was het nieuws geeft antwoord op de vraag: Wat is hier ooit gebeurd? De app toont – overal in Nederland – historische krantenartikelen over de locatie waar jij je bevindt. Wil je weten wat er vroeger bij jou in de buurt gebeurde? Laat je verrassen door historische gebeurtenissen in kranten van vroeger.

Boek uw vakantie hier

Liberation Route Europe App

De Liberation Europe is een uitgebreide internationale herdenkingsroute die belangrijke mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt. Bent u onderweg en wilt u de precieze locatie van een historische gebeurtenis of museum weten, bekijk dan de app! De app toont verhaallijnen, bezienswaardigheden, historische gebeurtenissen, biografieën en nog veel meer. 

Museumlint app

De Museumlint-app is een applicatie voor de wandelaar van het Amersfoortse Museumlint. De app verrast op speelse wijze met interessante weetjes over de historische hoogtepunten die er op deze wandeling te vinden zijn. Ook zijn er op de route digitale ‘puzzelstukjes’ verstopt. Deze puzzelstukjes zijn items uit de collectie van de Amersfoortse musea. Zij leggen een verbinding tussen dat wat je als wandelaar buiten ziet en wat er in de musea te vinden is. Wie alle negen puzzelstukjes heeft gevonden, krijgt bij bezoek aan één van de drie musea, een leuk aandenken.

Wanda Wandelt

Landgoed Ruwinkel heeft bezoek gehad van één van de beroemste wandelaars van Nederland: Wanda Wandelt. U kunt alles over haar avontuurlijke wandeltochten lezen op haar blog wat zij gemaakt heeft naar aanleiding van haar bezoek op ons vakantiepark. Volg deze link voor haar inspirerende blog. 

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie