Wandelen en fietsen 

  Heerlijk wandelen in de natuur!

Lees meer!

Met je trouwe viervoeter op vakantie!

Lees meer!

Gezellig!

Handige apps voor op uw smartphone!

Recreatiekaart

De omgeving van Landgoed Ruwinkel heeft alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie. De rust van het park zelf kunt u verwisselen met de gezellige drukte in de binnensteden van Amersfoort of Veenendaal. Van het heerlijk in de tuin zitten van uw vakantie accommodatie tot het wandelen door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug of het fietsen door de Gelderse Vallei. De route bepaalt u zelf door middel van onze Landgoed Ruwinkel Fietsknooppuntenkaart, u krijgt deze gratis bij uw verblijf op ons park

Wandelen met de Klompenpaden-app!

Wandelen over boerenland en landgoederen op de mooiste plekken in Utrecht en Gelderland. Geniet van de rust en ontdek met deze app de verhalen van de streek via filmpjes, geluidsfragmenten en historische documenten. De wandelingen zijn tussen de 5 en 15 kilometer. Overigens alle klompenpaden zijn bewegwijzerd met kleine bordjes die als u deze volgt vanzelf weer naar uw startpunt leiden.

Apple Appstore  of Google Play

De klompenpaden in de gemeente Scherpenzeel zijn: 

Uit in de Heuvelrug-app’

Bijzondere wandelingen, fietsroutes en autotochten vindt u in deze app. Ook leest u prachtige verhalen over de Utrechtse Heuvelrug. Deze app heeft een bijzondere eigenschap. Als u bij een specifiek punt op de route aankomst, begint uw smartphone tegen u te praten. Foto’s uit het heden en verleden brengen het verhaal tot leven. Het gebruiken van de app is eenvoudig en wijst zich vanzelf.

Een leuke fietstocht uitstippelen met de ‘’Fiets!-app’’

Met de Fiets!-app op uw mobiele toestel is het eenvoudig om zelf een leuke fietsroute uit te stippelen. Selecteer de gewenste knooppunten op de kaart en de Fiets!-app verbindt deze met elkaar. Vervolgens kunt u de route opslaan! Tijdens de routebegeleiding schuift de kaart mee met uw huidige locatie en bekijkt u uw snelheid en de afgelegde afstand.

Boek uw vakantie hier

Ga met de Grebbelinie-app terug in de tijd!

Met deze app kunt u kijken en luisteren naar historische verhalen en de belevenissen volgen van regiment op de Asschatterkade. Een wandeling over de Asschaterkeerkade door de gereconstrueerde loopgraven en kazematten brengt u terug in het oorlogsverleden.

Hier was het nieuws-app 

Hier was het nieuws geeft antwoord op de vraag: Wat is hier ooit gebeurd? De app toont – overal in Nederland – historische krantenartikelen over de locatie waar jij je bevindt. Wil je weten wat er vroeger bij jou in de buurt gebeurde? Laat je verrassen door historische gebeurtenissen in kranten van vroeger.

Boek uw vakantie hier

Liberation Route Europe App

De Liberation Europe is een uitgebreide internationale herdenkingsroute die belangrijke mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt. Bent u onderweg en wilt u de precieze locatie van een historische gebeurtenis of museum weten, bekijk dan de app! De app toont verhaallijnen, bezienswaardigheden, historische gebeurtenissen, biografieën en nog veel meer. 

Museumlint app

De Museumlint-app is een applicatie voor de wandelaar van het Amersfoortse Museumlint. De app verrast op speelse wijze met interessante weetjes over de historische hoogtepunten die er op deze wandeling te vinden zijn. Ook zijn er op de route digitale ‘puzzelstukjes’ verstopt. Deze puzzelstukjes zijn items uit de collectie van de Amersfoortse musea. Zij leggen een verbinding tussen dat wat je als wandelaar buiten ziet en wat er in de musea te vinden is. Wie alle negen puzzelstukjes heeft gevonden, krijgt bij bezoek aan één van de drie musea, een leuk aandenken.

Wanda Wandelt

Landgoed Ruwinkel heeft bezoek gehad van één van de beroemste wandelaars van Nederland: Wanda Wandelt. U kunt alles over haar avontuurlijke wandeltochten lezen op haar blog wat zij gemaakt heeft naar aanleiding van haar bezoek op ons vakantiepark. Volg deze link voor haar inspirerende blog. 

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie