Vergezichten in de Gelderse Vallei

Genieten van de Meivakantie

2024

Landgoed Ruwinkel daar raak je verkikkerd op!

Eindeloos fietsen in boerenland en natuur

Vakantiepark in Gelderland

Dé grootste provincie van Nederland, Gelderland, levert verschillende streken. Zoals de befaamde Achterhoek, de stedelijke regio Arnhem-Nijmegen, de bekende Betuwe en natuurlijk de Veluwe. Wellicht een minder bekende streek maar zeker zo natuurschoon en cultuurrijk is de Gelderse Vallei (ook wel de west Veluwe genoemd) gelegen tussen de Hoge Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug. Bossen, weilanden en kleine dorpjes wisselen elkaar af.

Boek uw vakantie hier

Rondom de eeuwenoude boerderij Klein Ruwinkel is een bungalowpark onstaan: Landgoed Ruwinkel, Gelegen op de westelijke provincie grens van Gelderland en tegen de oostgrens van Utrecht aan. Vanuit onze locatie zijn alle top attracties die het midden van Nederland te bieden heeft makkelijk te bereiken zoals bijvoorbeeld:

 • Dierentuinen zoals het Burgers Zoo, de Apenheul, het Dolfinarium
 • Musea zoals het Nationaal Militair Museum, het Openlucht Museum, het Kröller - Müller museum
 • Kastelen zoals Kasteel Doorwerth, Kasteel Amerongen, huis Doorn of Paleis Soestdijk
 • Natuurgebieden zoals de Ginkelse Heide, Soesterduinen, Kwintenlooyen
 • Pittoreske dorpjes zoals Buren, Amerongen, Maarn en Renswoude
 • Gezellige steden zoals Ede, Veenendaal, Amersfoort en Zeist 

Boek uw vakantie hier

Maar zeker zo leuk zijn de minder bekende maar lokale attracties van de Gelderse vallei:

 • het Henschoter meer met z'n zilverstranden en heerlijke zwemwater
 • de pyramide van Austerlitz met historische uitkijktoren én speeltuin
 • het museum voor oude ambachten & speelgoed in Terschuur
 • het Pluimvee museum in Barneveld
 • het Mondriaanhuis in Amersfoort
 • het geografisch middelpunt van Nederland in Lunteren

De Gelderse Vallei kenmerkt zich ook door de landbouw op de vruchtbare vallei grond ook wel de Food Valley genoemd. Op vakantiepark Landgoed Ruwinkel wordt er met name met lokale producten en producenten gewerkt. Proef de streek! Onze partner hierin is het Boerenhart. Deze organisatie verbindt alle boeren met de afnemers.

Een dagje Amsterdam doen? Het kan super gemakkelijk vanaf station Veenendaal de Klomp waar u gratis uw auto mag parkeren. De intercity zet u binnen 45 minuten op Amsterdam Centraal. 

In de directe omgeving van Landgoed Ruwinkel kunt u verscheidene bewijgwijzerde wandelingen maken over de zogenaamde Klompenpaden. Er zijn er maar liefst 100 in de provincie Utrecht én Gelderland. Fietsen kan natuurlijk ook. Aan de hand van een fietsknooppunten kaart maakt u zo uw eigen tocht of kom langs op de receptie en haal één van de gratis fietstochten.

Boek uw vakantie hier 

 

Veelgestelde vragen over Landgoed Ruwinkel

Kan ik goed wandelen en fietsen vanaf Landgoed Ruwinkel? 🚢🏽

Wat is nu lekkerder dan heerlijk wandelend of fietsend de omgeving verkennen? De Gelderse Vallei is een uitermate geschikte plek voor het houden van een wandel- of fietsvakantie. Met Landgoed Ruwinkel in Scherpenzeel als uw uitvalsbasis zit u midden in de Gelderse Vallei. De ene dag wandelt u meer in de provincie Gelderland de andere dag kunt u de oostelijke kant van de provincie Utrecht ontdekken.

Kortom: een perfecte plek voor een heerlijke vakanties met wandelen, fietsen en dagtochtjes! 

Wat vind ik op de Utrechtse Heuvelrug? πŸƒ

Het Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug staat bekend om zijn mooie en afwisselende natuurgebieden. Zo kunt u een wandeling maken op de Amerongse berg. Met 69,2 meter boven NAP het hoogste punt van de provincie Utrecht. Voor de mountainbikers onder ons is er een speciaal trail voor hen aangelegd. Lekker wandelen over de duinen bij Soest. Je vindt er o.a. het Nationaal Militair Museum, meerdere dierentuinen, de Pyramide van Austerlitz, Huis Doorn en nog veel meer... Lees meer op onze pagina over de Utrechtse Heuvelrug.

Wat voor activiteiten kan ik op het park doen? 🎾

U kunt tennissen. Lekker in de openlucht op de all-weather-tennisbaan. U kunt zelf uw rackets en tennisballen meenemen, maar deze zijn ook op het park te huur! De tennisbaan is per heel uur te huur. 

Wie speelt het klaar om een hole-in-one te slaan? Op onze 18 holes boeren minigolf kunt u naar hartenlust een balletje slaan! Wie wordt de winnaar? Op de receptie koopt u uw toegansbewijs. 

Even een balletje in de basketbalring gooien, het kan op ons kleine sportveldje.

Voor de liefhebbers is er een outdoor tafeltennistafel aanwezig, waar gebruik van gemaakt kan worden.

Hoe ver is Nationaal Park De Hoge Veluwe? 🌳

De grote broer van de Utrechtse Heuvelrug, met onder andere het witte fietsenplan, het bekende Kröller-Müller museum met al haar waardevolle kunstschatten. Zeker ook uw bezoek waard is het minder bezochte Museonder: het eerste museum ter wereld onder de grond waarin u laagje voor laagje de bodem volgt tot aan het midden van de aarde. Toegangskaarten voor het nationale park verkopen we bij de receptie. Op het park zijn 1800 gratis witte fietsen waarmee u 5400 hectare natuurgebied kunt ontdekken. Binnen een half uurtje staat u voor de entree bij Otterlo.

Welke kortingen zijn er en wat zijn de kortingsvoorwaarden? πŸ’³

Op onze site vindt u te allen tijde de voordeligste prijzen

Wat is er voor de kinderen op het park te doen? 🧸

Op het park kunnen de kinderen zich goed vermaken in onze speeltuin, hier zijn diverse speeltoestellen te vinden.

In onze kleine dierenweide kunt u kennis maken met onze geitjes, biggetjes, schaapje, kippen, hoentjes en kalkoenen. Bij de weide staat een speciaal dierenvoederapparaat voor een gebalanceerd dieet voor onze harige en gevederde boerderijvrienden.

Voor de liefhebbers is er een outdoor tafeltennistafel aanwezig, waar gebruik van gemaakt kan worden.

Ook is er een tennisbaan en minigolf met boerderijdieren. Er zijn super leuke skelters te huur. 

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof