Vandaag nog op vakantie? Bel 033-277 7777

LEES MEER

Genieten van de Meivakantie

2021

Vergezichten in de Gelderse Vallei

Vakantiepark in Scherpenzeel

Midden in Nederland ligt de Gelderse Vallei, het gebied tussen Nationaal Park de Utrechtste Heuvelrug én Nationaal Park de Hoge Veluwe. In het centrum van de Gelders Vallei vindt u de plaats Scherpenzeel, Parel van Gelderland. In dit Gelderse dorpje kunt u heerlijk vakantie vieren op vakantiepark Landgoed Ruwinkel. Ontstaan rondom de oude boerderij "Klein Ruwinkel" vindt u 3 landhuizen, 30 chalets en 87 vakantiehuizen. Tegenover het Landgoed loopt u zo het bos maar het boerenleven is nooit ver weg. Op deze pagina gaan we wat meer vertellen over het dorp Scherpenzeel zelf.

Boek hier uw vakantie

 Huis Scherpenzeel

Midden in het dorp Scherpenzeel ligt in een schitterend park Huis Scherpenzeel. Al reeds in de 14de eeuw stond op deze plek een versterkt huis en in de loop der eeuwen hebben er verschillende bouwwerken op deze plek gestaan. De huidige verschijningsvorm van Huis Scherpenzeel is halverwege de 19de eeuw tot stand gekomen. In 1975 heeft de gemeente Scherpenzeel het huis aangekocht zodat het huis gerenoveerd en op deze manier behouden kon worden voor de toekomst. Het heeft dan ook jarenlang dienst gedaan als gemeentehuis. Het huis is niet van binnen te bezoeken maar het landgoed en park er omheen wel. 

Hervormde kerk

Deze kerk stamt uit de 14de eeuw en is een markant herkenningspunt in de gemeente Scherpenzeel. De toren is echter in de mei dagen van 1940 zwaar beschadigd door de hevige gevechten die rond Scherpenzeel plaatsvonden toen op bevel van Hitler het Duitse leger Nederland binnenviel. Scherpenzeel ligt op de zogenaamde Grebbelinie: een verdedigingslinie waarbij een gedeelte van de Gelderse Vallei onder een laag water gezet kon worden zodat de oprukkende vijand uit het oosten gehinderd zou worden. De kerktoren kreeg echter de finale klap op 22 april 1945 toen de Nazi's met springstof de toren hebben opgeblazen. Na de oorlog is de toren weer in oude luister hersteld. 

Boek hier uw vakantie

Grebbelinie

Zoals hierboven al aangehaald: Scherpenzeel ligt midden op de Grebbelinie. Deze verdediginslinie loopt van de Grebbeberg Rhenen tot aan de haven van Spakenburg. Bij tijden van dreigend gevaar kon men een groot gedeelte van het land in de Gelderse Vallei onder water zetten. Dit zou een kleine laag water zijn maar hinderlijk genoeg om een eventuele invasie staande te houden. U komt alles over de Grebbelinie te weten in het Grebbelinie Bezoekerscentrum in buurdrop Renswoude.

Zwembad de Willaer

Geopend van eind april tot eind september het openbare zwembad de Willaer in Scherpenzeel. Hier kunnen kinderen heerlijk van de waterglijbaan af of gewoon lekker spitteren en spatteren in het zwembad.

Boek hier uw vakantie

Klompenpaden

Trek uw loopschoenen aan en bewandel één van de vele Klompenpaden in Scherpenzeel. Dit zijn uitgestippelde wandelroutes over onverharde wegen, langs boerderijen en door bos voornamlelijk in de provincie Utrecht en Gelderland gelegen. Als u van wandelen houdt dan is Landgoed Ruwinkel de plek voor u want wij liggen precies tussen deze twee Klompenpaden provincies in. De klompenpaden in de gemeente Scherpzeel zijn: 

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie