Kasteel Amerongen

Tabaksmuseum Amerongen

Vakantiepark nabij Amerongen

Vanaf ons landgoed bent u met de auto binnen 20 minuten in het centrum van het pittoreske Amerongen, de route leidt u over Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug dwars door de mooie beboste Amerongse Berg. Amerongen ligt in de provincie Utrecht en is beslist uw bezoek waard. 

Kasteel Amerongen

De geschiedenis van dit kasteel gaat terug naar het jaar 1286 toen werd er al gesproken over de plek waar het huidige kasteel staat door Floris de V van Holland. Het huidige kasteel stamt uit 1680. In het rampjaar 1672 verloor de toenmalige kasteeleigenaar het kasteel door toedoen van het franse leger. U kunt dit schitterende bouwwerk bezoeken en u laten verrassen door de schoonheid van dit gebouw. Kaiser Wilhelm heeft hier tijdelijk gewoond totdat hij naar Huis Doorn vertrok. De laatste bewoner was in 1976. Vrij vlot daarna is het kasteel overgedragen aan Stichting Kasteel Amerongen en zijn de restauratie werkzaamheden in gang gezet. 

Het dorp Amerongen

Een gedeelte van het dorp heeft de status beschermd dorpsgezicht. In het dorp vindt u vele rijksmonumenten. Het is zeker leuk om eens een wandeling te maken in dit pittoreske dorpje aan de andere kant van de Amerongse berg.

Tabaksteelt Museum Amerongen

De zuidelijke heuvelkant van de Amerongse berg leende zich goed voor tabaksteelt in Nederland. Zo ontstonden er tabaksplantages in onder andere Amerongen maar ook Elst. Dit museum is geheel gewijd aan deze industrie welke inmiddels verdwenen is. Het enige wat u nu nog in het landschap tegen kunt komen zijn de typische tabaksschuren waar de geoogste tabak te drogen werd gehangen. 

Mountain Bike MTB routes

Een schitterende MTB route vanaf Amerongen dwars door het bos van de Utrechtse Heuvelrug. U kunt uw mountainbike fiets huren bij Fietsdomein Amerongen ook verkopen zij het verplichte MTB trail vignet voor het berijden van deze trail. Ook bij bij Outline Travel in Veenendaal kunt u Mountain bikes huren. Meer info vindt u op de site van de Utrechtse Heuvelrug.

Boek uw accommodatie hier !

Ligging van vakantiepark Landgoed Ruwinkel

Landgoed Ruwinkel ligt met haar 87 vrijstaande vakantiehuizen, 30 chalets en 3 landhuizen midden in het groen, op 20 autominuten van het historische dorp Amerongen. 

Veelgestelde vragen over Landgoed Ruwinkel

Kan ik goed wandelen en fietsen vanaf Landgoed Ruwinkel? 🚢🏽

Wat is nu lekkerder dan heerlijk wandelend of fietsend de omgeving verkennen? De Gelderse Vallei is een uitermate geschikte plek voor het houden van een wandel- of fietsvakantie. Met Landgoed Ruwinkel in Scherpenzeel als uw uitvalsbasis zit u midden in de Gelderse Vallei. De ene dag wandelt u meer in de provincie Gelderland de andere dag kunt u de oostelijke kant van de provincie Utrecht ontdekken.

Kortom: een perfecte plek voor een heerlijke vakanties met wandelen, fietsen en dagtochtjes! 

Wat vind ik op de Utrechtse Heuvelrug? πŸƒ

Het Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug staat bekend om zijn mooie en afwisselende natuurgebieden. Zo kunt u een wandeling maken op de Amerongse berg. Met 69,2 meter boven NAP het hoogste punt van de provincie Utrecht. Voor de mountainbikers onder ons is er een speciaal trail voor hen aangelegd. Lekker wandelen over de duinen bij Soest. Je vindt er o.a. het Nationaal Militair Museum, meerdere dierentuinen, de Pyramide van Austerlitz, Huis Doorn en nog veel meer... Lees meer op onze pagina over de Utrechtse Heuvelrug.

Wat voor activiteiten kan ik op het park doen? 🎾

U kunt tennissen. Lekker in de openlucht op de all-weather-tennisbaan. U kunt zelf uw rackets en tennisballen meenemen, maar deze zijn ook op het park te huur! De tennisbaan is per heel uur te huur. 

Wie speelt het klaar om een hole-in-one te slaan? Op onze 18 holes boeren minigolf kunt u naar hartenlust een balletje slaan! Wie wordt de winnaar? Op de receptie koopt u uw toegansbewijs. 

Even een balletje in de basketbalring gooien, het kan op ons kleine sportveldje.

Voor de liefhebbers is er een outdoor tafeltennistafel aanwezig, waar gebruik van gemaakt kan worden.

Hoe ver is Nationaal Park De Hoge Veluwe? 🌳

De grote broer van de Utrechtse Heuvelrug, met onder andere het witte fietsenplan, het bekende Kröller-Müller museum met al haar waardevolle kunstschatten. Zeker ook uw bezoek waard is het minder bezochte Museonder: het eerste museum ter wereld onder de grond waarin u laagje voor laagje de bodem volgt tot aan het midden van de aarde. Toegangskaarten voor het nationale park verkopen we bij de receptie. Op het park zijn 1800 gratis witte fietsen waarmee u 5400 hectare natuurgebied kunt ontdekken. Binnen een half uurtje staat u voor de entree bij Otterlo.

Welke kortingen zijn er en wat zijn de kortingsvoorwaarden? πŸ’³

Op onze site vindt u te allen tijde de voordeligste prijzen

Wat is er voor de kinderen op het park te doen? 🧸

Op het park kunnen de kinderen zich goed vermaken in onze speeltuin, hier zijn diverse speeltoestellen te vinden.

In onze kleine dierenweide kunt u kennis maken met onze geitjes, biggetjes, schaapje, kippen, hoentjes en kalkoenen. Bij de weide staat een speciaal dierenvoederapparaat voor een gebalanceerd dieet voor onze harige en gevederde boerderijvrienden.

Voor de liefhebbers is er een outdoor tafeltennistafel aanwezig, waar gebruik van gemaakt kan worden.

Ook is er een tennisbaan en minigolf met boerderijdieren. Er zijn super leuke skelters te huur. 

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof