Kasteel Amerongen

Tabaksmuseum Amerongen

Vakantiepark nabij Amerongen

Vanaf ons landgoed bent u met de auto binnen 20 minuten in het centrum van het pittoreske Amerongen, de route leidt u over Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug dwars door de mooie beboste Amerongse Berg. Amerongen ligt in de provincie Utrecht en is beslist uw bezoek waard. 

Kasteel Amerongen

De geschiedenis van dit kasteel gaat terug naar het jaar 1286 toen werd er al gesproken over de plek waar het huidige kasteel staat door Floris de V van Holland. Het huidige kasteel stamt uit 1680. U kunt dit schitterende bouwwerk bezoeken en u laten verrassen door de schoonheid van dit gebouw. Kaiser Wilhelm heeft hier tijdelijk gewoond totdat hij naar Huis Doorn vertrok. De laatste bewoner was in 1976. Vrij vlot daarna is het kasteel overgedragen aan Stichting Kasteel Amerongen en zijn de restauratie werkzaamheden in gang gezet. 

Het dorp Amerongen

Een gedeelte van het dorp heeft de status beschermd dorpsgezicht. In het dorp vindt u vele rijksmonumenten. Het is zeker leuk om eens een wandeling te maken in dit pittoreske dorpje aan de andere kant van de Amerongse berg.

Tabaksteelt Museum Amerongen

De zuidelijke heuvelkant van de Amerongse berg leende zich goed voor tabaksteelt in Nederland. Zo ontstonden er tabaksplantages in onder andere Amerongen maar ook Elst. Dit museum is geheel gewijd aan deze industrie welke inmiddels verdwenen is. Het enige wat u nu nog in het landschap tegen kunt komen zijn de typische tabaksschuren waar de geoogste tabak te drogen werd gehangen. 

Mountain Bike MTB routes

Een schitterende MTB route vanaf Amerongen dwars door het bos van de Utrechtse Heuvelrug. U kunt uw mountainbike fiets huren bij Fietsdomein Amerongen ook verkopen zij het verplichte MTB trail vignet voor het berijden van deze trail. Ook bij bij Outline Travel in Veenendaal kunt u Mountain bikes huren. Meer info vindt u op de site van de Utrechtse Heuvelrug.

Boek uw accommodatie hier !

Ligging van vakantiepark Landgoed Ruwinkel

Landgoed Ruwinkel ligt met haar 87 vrijstaande vakantiehuizen, 30 chalets en 3 landhuizen midden in het groen, op 20 autominuten van het historische dorp Amerongen. 

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie