Vakantiepark nabij Austerlitz

Vanaf ons landgoed bent u met de auto binnen 22 minuten in het kleine dorpje Austerlitz midden op de Utrechtse Heuvelrug.

Het dorp Austerlitz

Het dorp Austerlitz is ontstaan in 1804 toen het leger van Napoleon het kamp opsloeg op deze locatie. Generaal Auguste de Marmont noemde het kamp van Utrecht. De gelegerde manschappen trok ook handelaren aan. Nadat het leger was verdwenen zijn de handelaren hier op deze plek gebleven. De naam Austerlitz is bedacht door de broer van Napoleon, Lodewijk Bonaparte, koning van Holland. Zijn broer had zojuist een slag gewonnen in het huidige Tsjechië bij het stadje Austerlitz.

Boek uw accommodatie hier !

De Pyramide van Austerlitz

Om het moreel hoog te houden van het leger besloot Generaal Auguste de Marmont tot de aanleg van een aarde pyramide op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. Deze pyramide staat er tot op de dag van vandaag nog steeds (en ligt officieel op het grondgebied van de gemeente Woudenberg. U kunt de Pyramide van Austerlitz zelf beklimmen. 

Bezoekerscentrum "de Franse Tijd"

Kom alles te weten over de zogenaamde Franse tijd en bezoek het informatiecentrum. De expositie komt nog meer tot leven als u gebruik maakt van een lokale gids! 

Mountain Bike MTB routes

Een schitterende MTB route Austerlitz dwars door het bos van de Utrechtse Heuvelrug. U heeft het verplichtte MTB trail vignet nodig voor het berijden van deze trail. Meer info vindt u op de site van de Utrechtse Heuvelrug.

Boek uw accommodatie hier !

het Beauforthuis

Enorm bekend en geliefd in de regio: het Beauforthuis. Van boerderij tot kerk: dit gebouw heeft veel verschillende functies gehad maar sedert de jaren tachtig van de vorige eeuw is dit een plek voor cultuur in de natuur. De programmering van het Beauforthuis is divers; van kindervoorstellingen, klassieke muziek, Jazz. Het gebeurt er allemaal: bekijk de website voor het actuele programma.   

Ligging van vakantiepark Landgoed Ruwinkel

Landgoed Ruwinkel ligt met haar 87 vrijstaande vakantiehuizen, 30 chalets en 3 landhuizen midden in het groen, op 22 autominuten van het historische dorp Austerlitz. 

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof