Vakantie op de Veluwe

Vakantiepark nabij de Veluwe

Gelderland levert je mooie streken! De Veluwe, Regio Arnhem/Nijmegen, Rivierenland en de Achterhoek zijn de bekendste Gelderse streken. Deze streken zijn echter ook weer onderverdeeld. Zo is de Gelderse Vallei (gedeeltelijk Gelderland en gedeeltelijk Utrecht) het meest westelijk gelegen gedeelte van de Veluwe. Landgoed Ruwinkel ligt midden in de Gelderse Vallei. Kom vakantie vieren tussen bos en boerenland en geniet van het beste wat Nederland aan natuur en cultuur te bieden heeft. Bij ons kunt u met elke grootte van gezelschap logeren; van tweepersoons tot tienpersoons vakantiehuizen, landhuizen of chalets.

Vanaf Landgoed Ruwinkel bent u met 25 autominuten bij de ingang van het Nationale Park de Hoge Veluwe Otterlo. In 2016 is het Nationaal Park verkozen tot mooiste natuurgebied van Nederland. Naast al het natuurschoon kunt u ook allerlei culturele schatten ontdekken in deze regio.

Boek & verblijf op de west Veluwe

  • Overnacht in een chalet, luxe vakantiehuis of landhuis
  • Gratis WiFi
  • Gratis wandel- en fietsroutes
  • Gratis een Landgoed Ruwinkel fietsknooppuntenkaart
  • Gebruik van overdekt zwembad

Boek uw verblijf hier

Het nationale Park de Hoge Veluwe

We danken dit park aan het echtpaar Kröller-Müller die hier begin 1900 landerijen opkochten om een groot jachtterrein uit te zetten. Toen het in de crisisjaren 20 niet goed ging met de financieën verkocht het echtpaar hun grond aan de overheid. Deze wilde het wel kopen maar wilde als tegenprestatie ook de prive collectie kunst van het echtpaar tentoonstellen.

Ga op safari in eigen land! Het nationale Park de Hoge Veluwe staat bekend om zijn wild leven. Het grootste stuk aaneengesloten natuur herbergt dan ook big 5 van Nederland: het edelhert, de ree, het wild zwijn, de moeflon, de vos en de das. Deze beesten zijn overigens vrij schuw dus wellicht een idee om met één van de boswachters op pad te gaan. 

Boek uw verblijf hier

Kröller-Müller Museum

Dit museum voor moderne kunst is vernoemd naar het echtpaar Kröller-Müller bevindt zich midden op de Veluwe. Hier kunt u werken bewonderen van Vincent van Gogh maar maar ook Piet Mondriaan en nog vele andere. 

Nederlandse Openluchtmuseum

Van de grachtenpanden in Amsterdam tot een plaggehut uit Drente. Heel Nederland in één dag in het Nederlands Openlucht museum. Gelegen bij de hoofdstad van Gelderland Arnhem is een bezoekje aan het museum met bijvoorbeeld een middagje door de stad wandelen (of gewoon gezellig een drankje doen op de beroemde Korenmarkt) een top vakantiedag besteding. 

Boek uw verblijf hier

Burgers Zoo

Weer of geen weer: bij Burgers Zoo heeft u van weersinvloeden weinig te dulden. Veel van de dieren bevinden zich namelijk in de verschillende overdekte leefwerelden. Zo kunt u wandelen door de jungle, loopt u droog door de dorre woestijn, neemt een kijkje onderwater en loopt u vervolgens weer in de mangrove. U loopt in de leefdieren dwars door de beesten heen, sommige beschermd achter een muurtje maar sommige kunnen echt uw pad doorkruisen. 

Jachthuis Sint Hubertus

Ontworpen door de beroemde architect Berlage (veel bouwwerken in Amsterdam zijn door hem ontworpen) is het Jachthuis Sint Hubertus. Het Jachthuis is in opdracht van het echtpaar Kröller-Müller gebouwd op de Veluwe en is deels toegankelijk voor publiek.

Boek uw verblijf hier

Veelgestelde vragen over Landgoed Ruwinkel

Kan ik goed wandelen en fietsen vanaf Landgoed Ruwinkel? 🚢🏽

Wat is nu lekkerder dan heerlijk wandelend of fietsend de omgeving verkennen? De Gelderse Vallei is een uitermate geschikte plek voor het houden van een wandel- of fietsvakantie. Met Landgoed Ruwinkel in Scherpenzeel als uw uitvalsbasis zit u midden in de Gelderse Vallei. De ene dag wandelt u meer in de provincie Gelderland de andere dag kunt u de oostelijke kant van de provincie Utrecht ontdekken.

Kortom: een perfecte plek voor een heerlijke vakanties met wandelen, fietsen en dagtochtjes! 

Wat vind ik op de Utrechtse Heuvelrug? πŸƒ

Het Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug staat bekend om zijn mooie en afwisselende natuurgebieden. Zo kunt u een wandeling maken op de Amerongse berg. Met 69,2 meter boven NAP het hoogste punt van de provincie Utrecht. Voor de mountainbikers onder ons is er een speciaal trail voor hen aangelegd. Lekker wandelen over de duinen bij Soest. Je vindt er o.a. het Nationaal Militair Museum, meerdere dierentuinen, de Pyramide van Austerlitz, Huis Doorn en nog veel meer... Lees meer op onze pagina over de Utrechtse Heuvelrug.

Wat voor activiteiten kan ik op het park doen? 🎾

U kunt tennissen. Lekker in de openlucht op de all-weather-tennisbaan. U kunt zelf uw rackets en tennisballen meenemen, maar deze zijn ook op het park te huur! De tennisbaan is per heel uur te huur. 

Wie speelt het klaar om een hole-in-one te slaan? Op onze 18 holes boeren minigolf kunt u naar hartenlust een balletje slaan! Wie wordt de winnaar? Op de receptie koopt u uw toegansbewijs. 

Even een balletje in de basketbalring gooien, het kan op ons kleine sportveldje.

Voor de liefhebbers is er een outdoor tafeltennistafel aanwezig, waar gebruik van gemaakt kan worden.

Hoe ver is Nationaal Park De Hoge Veluwe? 🌳

De grote broer van de Utrechtse Heuvelrug, met onder andere het witte fietsenplan, het bekende Kröller-Müller museum met al haar waardevolle kunstschatten. Zeker ook uw bezoek waard is het minder bezochte Museonder: het eerste museum ter wereld onder de grond waarin u laagje voor laagje de bodem volgt tot aan het midden van de aarde. Toegangskaarten voor het nationale park verkopen we bij de receptie. Op het park zijn 1800 gratis witte fietsen waarmee u 5400 hectare natuurgebied kunt ontdekken. Binnen een half uurtje staat u voor de entree bij Otterlo.

Welke kortingen zijn er en wat zijn de kortingsvoorwaarden? πŸ’³

Op onze site vindt u te allen tijde de voordeligste prijzen

Wat is er voor de kinderen op het park te doen? 🧸

Op het park kunnen de kinderen zich goed vermaken in onze speeltuin, hier zijn diverse speeltoestellen te vinden.

In onze kleine dierenweide kunt u kennis maken met onze geitjes, biggetjes, schaapje, kippen, hoentjes en kalkoenen. Bij de weide staat een speciaal dierenvoederapparaat voor een gebalanceerd dieet voor onze harige en gevederde boerderijvrienden.

Voor de liefhebbers is er een outdoor tafeltennistafel aanwezig, waar gebruik van gemaakt kan worden.

Ook is er een tennisbaan en minigolf met boerderijdieren. Er zijn super leuke skelters te huur. 

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof