Vakantie op de Veluwe

Vakantiepark nabij de Veluwe

Gelderland levert je mooie streken! De Veluwe, Regio Arnhem/Nijmegen, Rivierenland en de Achterhoek zijn de bekendste Gelderse streken. Deze streken zijn echter ook weer onderverdeeld. Zo is de Gelderse Vallei (gedeeltelijk Gelderland en gedeeltelijk Utrecht) het meest westelijk gelegen gedeelte van de Veluwe. Landgoed Ruwinkel ligt midden in de Gelderse Vallei. Kom vakantie vieren tussen bos en boerenland en geniet van het beste wat Nederland aan natuur en cultuur te bieden heeft. Bij ons kunt u met elke grootte van gezelschap logeren; van tweepersoons tot tienpersoons vakantiehuizen, landhuizen of chalets.

Vanaf Landgoed Ruwinkel bent u met 25 autominuten bij de ingang van het Nationale Park de Hoge Veluwe Otterlo. In 2016 is het Nationaal Park verkozen tot mooiste natuurgebied van Nederland. Naast al het natuurschoon kunt u ook allerlei culturele schatten ontdekken in deze regio.

Boek & verblijf in 2019

  • Overnacht in een chalet, luxe vakantiehuis of landhuis
  • Gratis WiFi
  • Gratis wandel- en fietsroutes
  • Gratis een Landgoed Ruwinkel fietsknooppuntenkaart
  • Gebruik van overdekt zwembad

Boek uw verblijf hier

Het nationale Park de Hoge Veluwe

We danken dit park aan het echtpaar Kröller-Müller die hier begin 1900 landerijen opkochten om een groot jachtterrein uit te zetten. Toen het in de crisisjaren 20 niet goed ging met de financieën verkocht het echtpaar hun grond aan de overheid. Deze wilde het wel kopen maar wilde als tegenprestatie ook de prive collectie kunst van het echtpaar tentoonstellen.

Ga op safari in eigen land! Het nationale Park de Hoge Veluwe staat bekend om zijn wild leven. Het grootste stuk aaneengesloten natuur herbergt dan ook big 5 van Nederland: het edelhert, de ree, het wild zwijn, de moeflon, de vos en de das. Deze beesten zijn overigens vrij schuw dus wellicht een idee om met één van de boswachters op pad te gaan. 

Boek uw verblijf hier

Kröller-Müller Museum

Dit museum voor moderne kunst is vernoemd naar het echtpaar Kröller-Müller bevindt zich midden op de Veluwe. Hier kunt u werken bewonderen van Vincent van Gogh maar maar ook Piet Mondriaan en nog vele andere. 

Nederlandse Openluchtmuseum

Van de grachtenpanden in Amsterdam tot een plaggehut uit Drente. Heel Nederland in één dag in het Nederlands Openlucht museum. Gelegen bij de hoofdstad van Gelderland Arnhem is een bezoekje aan het museum met bijvoorbeeld een middagje door de stad wandelen (of gewoon gezellig een drankje doen op de beroemde Korenmarkt) een top vakantiedag besteding. 

Boek uw verblijf hier

Burgers Zoo

Weer of geen weer: bij Burgers Zoo heeft u van weersinvloeden weinig te dulden. Veel van de dieren bevinden zich namelijk in de verschillende overdekte leefwerelden. Zo kunt u wandelen door de jungle, loopt u droog door de dorre woestijn, neemt een kijkje onderwater en loopt u vervolgens weer in de mangrove. U loopt in de leefdieren dwars door de beesten heen, sommige beschermd achter een muurtje maar sommige kunnen echt uw pad doorkruisen. 

Jachthuis Sint Hubertus

Ontworpen door de beroemde architect Berlage (veel bouwwerken in Amsterdam zijn door hem ontworpen) is het Jachthuis Sint Hubertus. Het Jachthuis is in opdracht van het echtpaar Kröller-Müller gebouwd op de Veluwe en is deels toegankelijk voor publiek.

Boek uw verblijf hier

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

Winter op Ruwinkel

December vakantiemaand 

Meer informatie

2020

love landgoed ruwinkel.jpg

Januari mega korting 50% 

lees meer

2021

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie