Heerlijk wandelen in de natuur!

Genieten van de Meivakantie

2024

Eindeloos fietsen in boerenland en natuur

Vakantiepark nabij Doorn

Niet ver van Doorn ligt het Gelderse dorpje Scherpenzeel daar vindt u tussen de weilanden en het bos Landgoed Ruwinkel. Een compleet bungalowpark met 120 accommodaties: van twee, vier, zes, acht en tienpersoons vakantiehuizen, landhuizen of chalets en leuke verschillende restaurants zoals Juffrouw Tok, Pannenkoekenboerderij Grietje, Bread & Breakfast en de Friterie. Rust en ruimte in de natuur staan centraal: dé ideale uitvalsbasis voor leuke uitstapjes in het midden van het land.

Al in 885 werd de naam Doorn vermeld in een document en wel als "Thorhem" de woonplaats van oppergod Thor van de Germanen. Doorn ligt niet ver van het toenmalige Dorestad (het huidige Wijk bij Duurstede) waar de Vikingen regelmatig handel mee bedreven maar ook een paar keer deze stad hebben overvallen. Doorn is waarschijnlijk de plek geweest waar de dondergod vereerd werd.

Boek hier uw verblijf 

Huis Doorn

Dé bezienswaardigheid in Doorn is Huis Doorn. Het huidige huis lijkt in geen velden of wegen op wat hier ooit op deze plek stond: de resten zijn bij de laaste renovatie van Huis Doorn in 2015 naar boven gekomen. Het huidge Huis Doorn heeft in 1796 zijn huidge vorm gekregen. De beroemdste bewoner van Huis Doorn is Keizer Wilhelm geweest, de Duitse verbannen keizer. Na de eerste wereldoorlog is de keizer verbannen uit Duitsland en bij zijn nicht in Nederland gaan wonen. Allereerst heeft hij gewoond in Kasteel Amerongen maar vrij vlot is hij verhuisd naar Huis Doorn. 

U kunt het huis bezoeken en zien hoe Keizer Wilhelm hier in Nederland woonde. Ook kunt u het mausoleum bezoeken waar de laatste keizer ligt. Het was de wens van de keizer dat indien Duitsland weer een monarchie zou worden zijn lichaam bijgezet zou worden bij zijn verwanten in Potsdam. Duitsland is altijd een republiek gebleven. 

Boek hier uw verblijf 

Doornse Kaap

De "Doornse Kaap" is een heuvel dat onderdeel uitmaakt van de Utrechtse Heuvelrug. Boven op de Doornse Kaap is een houten uitkijk toren gebouwd. Na een klim van 19 meter heeft u bij helder weer een schitterend uitzicht over de bossen van het Nationaal Park. In de verte kunt u de steden Utrecht en Amersfoort zien. 

Doornse gat

Wonderschoon is ook het Doornse gat. Een voormalige zandafgraving midden op de Utrechtse Heuvelrug. Langs deze plas is het schitterend wandelen ook met de hond. Uw hond moet echter wel aangelijnd zijn. 

Boek hier uw verblijf 

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof