<a href="https://www.landgoedruwinkel.nl/nl/vakantiehuizen">Zoek &amp; Boek</a>

Het Utrechtse dorp Leersum 

2020

vakantiepark nabij Leersum

Slechts 13 kilometer van Landgoed Ruwinkel vindt u het Utrechtse dorp Leersum. Ontstaan rondom de oude boerderij "Klein Ruwinkel" vindt u op Landgoed Ruwinkel 3 grote landhuizen, 30 chalets en 87 vakantiehuizen. Tegenover het Landgoed loopt u zo het bos maar het boerenleven is nooit ver weg. Op deze pagina gaan we wat meer vertellen over het nabijgelegen dorp Leersum. 

Boek uw vakantie hier

Korte geschiedenis van Leersum

De naam van Leersum duikt voor het eerst op in de 11e eeuw in een goederenregister van de abdij van Werden (in het Ruhrgebied). Leersum dankt zijn ligging aan de zogenaamde Darthuizerpoort. Dit is een van de dalen die vele tienduizende jaren geleden ontstonden op de Utrechtse Heuvelrug door schuivende ijslagen en smeltwater. 

Bezienswaardigheden

Als u van Leersum naar Amerongen rijdt dan ziet u de Michaëlkerk als meest markante herkenningspunt. De geschiedenis van deze kerk gaat terug tot ca. 1300. In die tijd stond er een klein romaans gebouwtje. Later kwam er de slanke toren (1500) aan vast.

Kasteel Broekhuizen (even westelijk van Leersum) dateert van 1650. Het is na een grote brand in 1906 zo veel mogelijk in de oude stijl herbouwd. Van 2013 tot 2016 vormde de tuin van dit kasteel het decor voor het super populaire tv programma "Heel Holland Bakt". In 2016 is men van locatie veranderd naar het nabijgelegen Kasteel Maarsbergen. 

De Graftombe van de familie van Nellesteijn is een monument op het hoogste punt van de Donderberg (36m) met aan de voet ervan de grafkelder van de familie van Nellesteijn. De graftombe is 14 m hoog en geeft een mooi uitzicht over de omgeving. De tombe is opengesteld op de zondag tussen 12:00 en 16:00 uur.

Elk derde weekend van augustus vindt het Leersumse bloemencorso plaats. Dit evenement trekt jaarlijks ongeveer 25.000 toeschouwers. 
Verder is er in Leersum veel natuur in de vorm van bos.

Boek uw vakantie hier

Ligging van vakantiepark Landgoed Ruwinkel

Landgoed Ruwinkel ligt met haar 87 vrijstaande vakantiehuizen, 30 chalets en 3 landhuizen midden in het groen, op 13 kilometer van Leersum.

Boek uw vakantie hier

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof