Landgoed Ruwinkel daar raak je verkikkerd op!

Eindeloos fietsen in boerenland en natuur

Genieten van de Meivakantie

2024

Vakantiepark nabij Leusden

Leusden grenst aan de gemeente Scherpenzeel en bestaat in zijn huidige vorm sinds 1969. Daarvoor waren het twee kleine dorpjes, Leusbroek en Hamersveld die samengevoegd zijn. Leusden onder de rook van Amersfoort heeft in de jaren daarna een enorme groeispurt doorgemaakt. De oude dorpskernen zijn nog steeds in tact. Leusden is uitgeroepen tot wandelgemeente van het jaar 2017! Dit omdat er in de gemeentegrenzen veel natuur te vinden is maar ook de beroemde Klompenpaden kunt u hier bewandelen.

Landgoed Ruwinkel ligt op fiets afstand van Leusden en is een kleinschalig bungalowpark met drie verschillende soorten accommodaties. We beschikken over 87 vakantiehuizen, 30 chalets en 3 landhuizen. Op ons vakantiepark vindt u naast een all weather tennisbaan een overdekt zwembad, een boerderijdieren midgetgolfbaan, een dierenweide en een speeltuin. Tegenover het park vindt u een bos waar gewandeld kan worden. 

Boek uw vakantie hier

Het oudste torentje van Nederland

In de gemeente Leusden vindt u het oudste torentje van Nederland. Dit rijksmonument is eigenlijk het startpunt voor de ontwikkeling van Leusden. Al vanaf 697 heeft op deze plaats een kerk gestaan, eerst in hout, later in steen. Tijdens de beeldenstorm in 1580 werd de kerk geplunderd. De kerk raakte in verval en restaureren was onmogelijk. In 1826 is de kerk gesloopt maar de toren werd gespaard. 

Museumbunker Leusden

Leusden ligt aan de beroemde Grebbelinie, één van de waterlinies. Nederlandse "bunkers" heten kazematten. In deze voormalige Duitse bunker aan de Langesteeg is een klein museum gebouwd. U kunt in de periode van 1 maart tot 31 oktober dit kleine museum bezoeken. 

Boek uw vakantie hier

Asschaterkeerkade

Loop zelf door de loopgraven die hier hebben gelegen. Onderweg liggen een aantal kazematten, waaronder de 'zevenklapper', een grote kazemat met 7 schietgaten.

Ook vindt u hier de bijzondere tankversperring die op de kade staat wat tevens een monument is dat herinnert aan de moord op vier mannen die tijdens de laatste dagen van de oorlog uit hun huis werden gevoerd, gescheiden van de vrouwen en kinderen en neergeschoten. Het monument wordt jaarlijks bezocht tijdens de herdenking in mei

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof