Heerlijk wandelen in de natuur!

Vakantiepark nabij Renswoude

Renswoude in Utrecht kent u misschien van de uitslagen van de Nederlandse verkiezingen. Al sinds jaar en dag heeft deze Utrechtse gemeente als een van de eerste de uitslagen bekend. Of misschien kennen oudere gasten het plaatsje nog van Creatief Vakantieparken "de Kweek"  Dit leuke kleine dorpje is een buurgemeente van Scherpenzeel en ligt op z'n tien minuten fietsen vanaf Landgoed Ruwinkel.  

Boek uw vakantie op Landgoed Ruwinkel hier

Kasteel Renswoude

Het kasteel in Renswoude is helaas niet van binnen te bezichtigen tenzij u er bekenden heeft wonen. Het is namelijk een appartementen complex. Wel mag u door het park van het kasteel rondlopen. Kijkt u aan de overkant van de Rijksweg : daar ziet u een grote lange vijver, de geinspireerd op de vijvers voor het Versaille.  

Klompenpaden

Klompenpaden zijn uitgestippelde wandelroutes over onverharde wegen, langs boerderijen en door bos voornamlelijk in de provincie Utrecht en Gelderland gelegen. Als u van wandelen houdt dan is Landgoed Ruwinkel de plek voor u want wij liggen precies tussen deze twee Klompenpaden provincies in. Ook in Renswoude vindt u diverse klompenpaden zoals

Dicky's Theeschenkerij

Gevestigd in zo'n schattig oud kasteelhuisje is Dicky's Theeschenkerij. Geniet van heerlijke thee met bijpassende heerlijkheden in de tuin van Dicky. Zorg wel eventjes dat u reserveert want Dicky is soms erg druk. 

Grebbelinie Bezoekerscentrum

De nieuwe toeristische publiekstrekker binnen de gemeente is het Grebbelinie Bezoekerscentrum. Gelegen op voormalig Fort aan de Buurtsteeg is dit een aanwinst voor de regio waar de beroemde Grebbelinie doorheen loopt (zoals Veenendaal, Renswoude. Woudenberg, Scherpenzeel, Leusden, Amersfoort, Bunchoten en Spakenburg). Het bezoekerscentrum vertelt u de gehele geschiedenis op een moderne interactieve en interessante manier! Bezoek de website van het bezoekerscentrum hier.

Ligging van vakantiepark Landgoed Ruwinkel

Landgoed Ruwinkel ligt met haar 87 vrijstaande vakantiehuizen, 30 chalets en 3 landhuizen midden in het groen, op 10 fietsminuten van buurdorp Renswoude.

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof