Heerlijk wandelen in de natuur!

Vakantiepark nabij Renswoude

Renswoude in Utrecht kent u misschien van de uitslagen van de Nederlandse verkiezingen. Al sinds jaar en dag heeft deze Utrechtse gemeente als een van de eerste de uitslagen bekend. Of misschien kennen oudere gasten het plaatsje nog van Creatief Vakantieparken "de Kweek"  Dit leuke kleine dorpje is een buurgemeente van Scherpenzeel en ligt op z'n tien minuten fietsen vanaf Landgoed Ruwinkel.  

Boek uw vakantie op Landgoed Ruwinkel hier

Kasteel Renswoude

Het kasteel in Renswoude is helaas niet van binnen te bezichtigen tenzij u er bekenden heeft wonen. Het is namelijk een appartementen complex. Wel mag u door het park van het kasteel rondlopen. Kijkt u aan de overkant van de Rijksweg : daar ziet u een grote lange vijver, de geinspireerd op de vijvers voor het Versaille.  

Verkennersroute Renswoude 

De Verkennersroute Renswoude is een historische wandelroute en geeft een tijdsbeeld weer van de late steentijd, Gouden Eeuw, van agrarisch gebied tot industrialisatie in de 20ste eeuw tot op heden.

Met wetenswaardigheden over het ontstaan van Renswoude, kasteel, architectuur, cultuur en verhalen over de Tweede Wereldoorlog.

Langs de route vind je 40 paaltjes met meer informatie over het historische punt.

Scan de QR-code en lees meer informatie over de omgeving, verzameld via interviews met bewoners, input vanuit de Historische Vereniging Oud Renswoude en literatuur.

Praktische informatie
Start: Parkeerplaats bij de rotonde, schuin tegenover Kasteel Renswoude
Route aanduiding: 40 tekstborden en stickers
Lengte: 14 km in totaal

De Verkennersroute Renswoude kan gesplitst worden in 3 kleinere routes: Dorp (rood, 5 km)buitengebied (blauw, 5 km) en kasteel (groen, 4 km).

Bekijk de gehele route alvast op de kaart.

Trek de wandelschoenen aan en Ontdek Renswoude! Veel wandelplezier!

Klompenpaden

Klompenpaden zijn uitgestippelde wandelroutes over onverharde wegen, langs boerderijen en door bos voornamlelijk in de provincie Utrecht en Gelderland gelegen. Als u van wandelen houdt dan is Landgoed Ruwinkel de plek voor u want wij liggen precies tussen deze twee Klompenpaden provincies in. Ook in Renswoude vindt u diverse klompenpaden zoals

Grebbelinie Bezoekerscentrum

De nieuwe toeristische publiekstrekker binnen de gemeente is het Grebbelinie Bezoekerscentrum. Gelegen op voormalig Fort aan de Buurtsteeg is dit een aanwinst voor de regio waar de beroemde Grebbelinie doorheen loopt (zoals Veenendaal, Renswoude. Woudenberg, Scherpenzeel, Leusden, Amersfoort, Bunchoten en Spakenburg). Het bezoekerscentrum vertelt u de gehele geschiedenis op een moderne interactieve en interessante manier! Bezoek de website van het bezoekerscentrum hier.

Ligging van vakantiepark Landgoed Ruwinkel

Landgoed Ruwinkel ligt met haar 87 vrijstaande vakantiehuizen, 30 chalets en 3 landhuizen midden in het groen, op 10 fietsminuten van buurdorp Renswoude.

Boek uw vakantie op Landgoed Ruwinkel hier

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof