Vakantiepark nabij Soesterberg

Landgoed Ruwinkel ligt hemelsbreed op zo'n 22,5 kilometer van de Utrechtse plaats Soesterberg. Kom vakantie vieren tussen bos en boerenland en geniet van het beste wat Nederland aan natuur en cultuur te bieden heeft. Bij ons kunt u met elke grootte van gezelschap logeren; van tweepersoons tot tienpersoons vakantiehuizen, landhuizen of chalets.

De geschiedenis van Soesterberg

Soesterberg is een realtief jong dorp maar heeft een rijke geschiedenis. Soesterberg dankt zijn onstaan aan de aanleg van de Amersfoortscherstraat in het midden van de 17de eeuw. De weg die Amersfoort met Utrecht moest verbinden  ging dwars over de daarvoor ongewoonde heide. Om de aanleg te financieren werden er aan weerszijden van de weg kavels uitgegeven. Hier zijn dan ook een aantal buitenplaatsen ontstaan. Echter na het rampjaar 1672 kwamen de ontwikkelingen stil te liggen en is de verkaveling verder nooit meer van de grond gekomen. 

Militair oefenterrein

De Utrechtse Heuvelruge en haar zanderige en droge gronden waren uitstekend geschikt als militair oefenterrein. Hoewel er vele kampementen op de Leusderheide hebben opgeslagen was het de Franse tijd waarbij generaal De Marmont de heideplekken kozen voor de ideale plek voor het inrichten van een groot militair kamp. Het was er droog en schoon en op 12 meter diepte werd er perfect drinkwater geboord. 

De Pyramide van Austerlitz

Om het moreel hoog te houden van het leger besloot Generaal De Marmont tot de aanleg van een aarde pyramide op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. Deze pyramide staat er tot op de dag van vandaag nog steeds (en ligt officieel op het grondgebied van de gemeente Woudenberg. U kunt de Pyramide van Austerlitz zelf beklimmen. 

Bezoekerscentrum "de Franse Tijd"

Kom alles te weten over de zogenaamde Franse tijd en bezoek het informatiecentrum. De expositie komt nog meer tot leven als u gebruik maakt van een lokale gids! 

Boek uw vakantie hier!

Bakermat van de luchtvaart

In het begin van de 20e eeuw komt de ontwikkeling van Soesterberg pas echt in een stroomversnelling met de komst van de luchtvaartpioniers werd er gezocht naar een centrale plaats in Nederland die geschikt moest zijn als luchthaven. Naast het bekende Schiphol nabij Amsterdam zag vliegbasis Soesterberg het leven. Dit heeft voor een enorme groei van het plaatstje gezorgd. De burger luchtvaart werd vrij snel aan Schiphol toebedeeld zodat vliegbasis Soesterberg een militaire luchthaven werd. Na de Tweede Wereldoorlog waren er met name veel amerikanen gestationeerd in Soesterberg tot de uiteindelijke sluiting in 2008 van de luchthaven. 

Voormalig Vliegbasis Soesterberg

Dit oude vliegveld is gedeeltelijk weer terug gegeven aan de natuur en doet thans dienst als openbaar toegankelijk park (behalve in het broedseizoen) en midden op de luchthaven staat het imposante en werkelijk schitterende gebouw van het Nationaal Militair Museum. U moet dit museum een keer bezocht hebben! Het is dan ook een super leuk uitstapje als u op Landgoed Ruwinkel verblijft.

Boek uw vakantie hier!

Soester Duinen

Soest heeft echter nog meer mooie attracties. Als onderdeel van de Utrechtse Heuvelrug is er in de buurt veel bos om te ontdekken en dan met name de Soester Duinen is een schitterend natuurfenomeen. Midden in de bossen ziet u het stuifzand liggen en geeft het geheel een bizar karakter. U kunt hier een super mooie wandelroute lopen in dit uiterst fotogenieke gebied: check het hier

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof