Bos & boerenland 

Vakantiepark nabij Woudenberg

Vanaf ons landgoed bent u met de fiets binnen 15 minuten in het centrum van het Woudenberg, het bekende Utrechtse buurdorp van Scherpenzeel. De banden tussen deze twee dorpen zijn van oudsher intensief hoewel er ook enige rivaliteit tussen de buur gemeenten bestaat. Woudenberg heeft nog geen 13 duizend inwoners en is daarmee iets groter dan Scherpenzeel. Het winkelaanbod in het centrum is daar ook op afgestemd: zo vindt u in het centrum van Woudenberg ook een Albert Heijn.  

Boek uw vakantie hier

Grensgebied Utrechtse Heuvelrug & de Gelderse Vallei

De gemeente Woudenberg ligt zowel op Utrechtse Heuvelrug als in de Gelderse Vallei. Hetgeen betekent dat u heerlijk kunt wandelen in het westelijke gedeelte van de gemeente en een paar kilometer verderop is het weer ideaal fietsen langs het Valleikanaal welke van Rhenen naar Amersfoort loopt. Langs het Valleikanaal ziet u nog op diverse plekken de kazematten (de Nederlandse variant op de Duitse bunker) liggen. 

Henschotermeer

Één van de grootste toeristische trekkers is het Henschotermeer. Als het hard genoeg gevroren heeft kunt u hier fantastisch mooi schaatsen. Woudenberg is altijd één van de eerste natuurijsbanen waar wedstrijden op gereden worden. Komt u in een ander jaargetijden logeren op Landgoed Ruwinkel en het weer is mooi dan moet een bezoek aan het Henschotermeer op uw to-do lijstje staan. Het witte strandzand plus het heldere blauwe water en de weelderige beplanting doen u bijna geloven dat u op een Caraibisch eiland bent. Dit weten mode fotografen ook vandaar dat hier ook vaak reportages voor badmode geschoten worden. Bekijkt u ook ons filmpje op ons Youtube kanaal over het Henschotermeer

Boek uw accommodatie hier ! 

Pyramide van Austerlitz

Hoewel de naam anders doet denken ligt de Pyramide van Austerlitz niet in de gemeente Zeist (waartoe het gehucht Austerlitz behoort) maar in de gemeente Woudenberg. De pyramide ligt op één van de hoogste punten van de Utrechtse Heuvelrug en was onderdeel van een plan van een Franse generaal van Napoleon om het moreel van zijn manschappen hoog te houden. De aardewerk pyramide is volledig gerestaureerd en door u te beklimmen waarna u een schitterend uitzicht heeft over de Utrechtse Heuvelrug en de aangrenzende steden in de verte zoals Amersfoort en natuurlijk de hoofdstad van Utrecht, de stad Utrecht zelf. Naast deze cultureel educatief verantwoorde bezichtiging is er ook een nog een gratis toegankelijke speeltuin gevestigd. Bekijk ook hier een filmpje op ons Youtube kanaal.

Boek uw vakantie hier

Grebbelinie

De Grebbelinie ligt door de gehele Gelderse Vallei en vormde één van de kernpunten van de bescherming van ons land tegen vijandelijke aanvallen uit het oosten. Vanaf het oostelijk gelegen Rhenen tot aan het meest westelijk gelegen Bunschoten -Spakenburg. Aan de westzijde van het Valleikanaal (Woudenbergs grondgebied) kon het Nederlandse leger zich verschansen. Het oostelijke gedeelte van het Valleikanaal kon onder water gezet worden. Niet diep maar diepgenoeg dat eventuele vijanden niet konden zien waar ze liepen en of hoe diep het zou zijn. U kunt deze geschiedenis heden te dagen nog zien door bijvoorbeeld langs het Valleikanaal te fietsen. Bezoek ook het op Woudenbergs grondgebied gelegen Hoeve de Beek

Ligging van vakantiepark Landgoed Ruwinkel

Landgoed Ruwinkel ligt met haar 87 vrijstaande vakantiehuizen, 30 chalets en 3 landhuizen midden in het groen, op 15 fietsminuten van buurdorp Woudenberg.

Boek uw vakantie hier

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof