Vakantiepark nabij Zeist

Wat te doen in Zeist

Vanaf ons landgoed bent u met de auto binnen 30 minuten in het centrum van Zeist. U rijdt dwars door het bos van de Utrechtse Heuvelrug en komt onderweg leuke toeristische attracties tegen.

Henschotermeer

Het Henschotermeer is het hele jaar door mooi. In de winter kunt u als het genoeg heeft gevroren schaatsen op dit magische meer midden op de Utrechtse Heuvelrug en in de zomer is het goed toeven op het caraibisch witte zandstrand. Lekker afkoelen doet u door een verfrissende duik in het kraakheldere water. Bij het Henschotermeer vindt u een parkeerplaats voor uw auto maar vanaf Landgoed Ruwinkel is het slechts 10 kilometer fietsen naar dit verstopte paradijsje.

Boek uw vakantie hier

Pyramide van Austerlitz

Een kleine twee kilometer voorbij het Henschotermeer vindt u de beroemde Pyramide van Austerlitz. De pyramide, 36 meter hoog gebouwd van aarde met hierop een uitkijk toren, is gebouwd in 1804 door de soldaten van Napoleon die in de buurt gelegerd waren in een kampement. Dit kampement is later uitgegroeid tot het dorp Austerlitz. De reden van de opdracht tot de bouw van dit bouwwerk was het moraal hoog te houden. Vanaf de pyramide is het bij mooi weer mogelijk om boven de boomtoppen van de Utrechtse Heuvelrug heen zowel de stad Utrecht als de stad Amersfoort in de verte te zien liggen. Naast het cultuur historische gedeelte van de pyramide kunnen kinderen zich vermaken in de nabijgelegen speeltuin. 

Slot Zeist

Aan het begin van de Slotlaan in Zeist vindt u het statige gebouw Slot Zeist. De bijnaam van deze prachtige locatie is ook wel het Versailles van Nederland. Naast dat het tegenwoordig dienst doet als feeërieke trouwlocatie kunt u op zondagen een rondleiding krijgen door de elegante stijlkamers. 

Boek uw vakantie hier

Beaufort huis

Gevestigd in een voormalig kerkje in de bossen nabij Austerlitz is het bekende Beaufort huis. Door de akoestiek een zeer gewilde locatie voor optredens. Bekijk de website voor het programma. 

Markten & Shoppen

Zeist kent een groot aanbod aan winkels in het centrum. Iedere donderdag en zaterdag is er op het zogenaamde Belcourt markt van 08.30 uur tot 16.30 uur. Overige evenementen vind u hier.

Ligging van vakantiepark Landgoed Ruwinkel

Landgoed Ruwinkel ligt met haar 87 vrijstaande vakantiehuizen, 30 chalets en 3 landhuizen midden in het groen, op 30 autominuten van de stad Zeist.

Boek uw vakantie hier

 

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof