Heerlijk wandelen in de natuur!

Last minute 

Nordic walking met je beste vriendin

Last minute 

walk

Amersfoortse Wandel Tweedaagse

LEUK!

Wandelvakantie

Wat is nu lekkerder dan heerlijk wandelend de omgeving verkennen? De Gelderse Vallei is een uitermate geschikte plek voor het houden van een actieve wandelvakantie. Met Landgoed Ruwinkel in Scherpenzeel als uw uitvalsbasis zit u midden in de Gelderse Vallei. De ene dag wandelt u meer in de provincie Gelderland de andere dag kunt u de oostelijke kant van de provincie Utrecht ontdekken. Op Landgoed Ruwinkel vindt u vakantiehuizen, landhuizen en chalets voor een fijn verblijf. 

Laat u inspireren door Wanda Wandelt

Wanda Wandelt is één van de bekendste weblogs over de leukste en mooiste wandeltochten, informatie over wandelbestemmingen en wandeluitrustingen. In september 2021 heeft zijn vanaf Landgoed Ruwinkel een aantal inspirerende wandelingen gemaakt. U leest hier alles over op haar super leuk geschreven weblog, hier.

Klompenpaden

Verdeeld over de provincie Utrecht en Gelderland liggen de bewegwijzerde wandelroutes van de Klompenpaden. Deze paden leiden u over onverharde boerenwegen en bospaden, langs boerderijen en door bos. Het enige wat u hoeft te doen is de bordjes van de klompenpaden volgen om weer terug bij uw startpunt te komen. Er bestaat een app van de klompenpaden welke u kunt downloaden uit de Appstore of bij Google play. Op de receptie van Landgoed Ruwinkel worden ook de door de Stichting Landschapsbeheer Gelderland en Landschap Efrgoed Utrecht gemaakte folders verkocht. In juni 2017 is in het buurdorp van Scherpenzeel: Renswoude het 100ste Klompenpad geopend! 

Boek uw midweek wandel vakantie hier : info & boeken

Hieronder een lijst met Klompenpaden in de gemeente Scherpenzeel

Wandeltochten op de Utrechtse Heuvelrug 

Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug ligt niet ver van Landgoed Ruwinkel. In het Nationaal park zijn maar liefst 56 wandelroutes uitgezet. Op de officiële site van de Utrechtse Heuvelrug kunt u een kaartje downloaden. Scherpenzeel is een landtong in de provincie Utrecht. Leuk dit jaar is de Green Race Utrechtse Heuvelrug. Twee dagen wandelen door de mooie natuur. 

Stadswandelingen in Amersfoort en Utrecht

De middeleeuwse stad Amersfoort is uitermate geschikt om per voet te verkennen. Op de site van het VVV Amersfoort vindt u verschillende routes. Naast dat u zelf één van de uitgestipte routes bewandelt (klik hier voor leuke wandelroutes) kunt u ook gebruik maken van een stadsgids die u langs de mooiste, leukste en interessantste plekjes leidt. Dagelijks verzorgt het Gilde van Amersfoort zo'n stadswandeling! 

Boek uw wandelvakantie hier 

Zin in een dagje Utrecht? De provincie hoofdstad kunt u vanaf Landgoed Ruwinkel gemakkelijk bereiken door met uw auto naar het station van Veenendaal-De Klomp te rijden. Hier parkeert u uw auto en brengt de trein u in ongeveer 20 minuten in het hartje van de stad. In Utrecht kunt u ook zelf uw wandeling gaan maken aan de hand van uitgestippelde wandeltochten of ook met een stadsgids die u onderweg vertelt over allerlei wetenswaardigheden van de stad.

Wandelen op de Veluwe

Het bekendste Nationaal Park is natuurlijk de Hoge Veluwe. Ook hier kunt uitgestippelde routes lopen door de natuur. U vindt meer informatie hierover op de officiële site van de Hoge Veluwe. Voor toegang tot het park zijn toegangsbewijzen nodig: deze worden verkocht op de receptie van ons Landgoed.! 

Vandaag nog weg? neem telefonisch contact met ons op 033-277 7778

Een andere periode? Een week, een weekend? Kijk hier voor prijzen & informatie.

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof