Heerlijk wandelen in de natuur!

Nordic walking met je beste vriendin

Amersfoortse Wandel Tweedaagse

LEUK!

Wandelvakantie

Wat is nu lekkerder dan heerlijk op al wandelend de omgeving verkennen? De Gelderse Vallei is een uitermate geschikte plek voor het houden van een actieve wandelvakantie. Met Landgoed Ruwinkel in Scherpenzeel als uw uitvalsbasis zit u midden in de Gelderse Vallei. De ene dag wandelt u meer in de provincie Gelderland de andere dag kunt u de oostelijke kant van de provincie Utrecht ontdekken. Op Landgoed Ruwinkel vindt u vakantiehuizen, landhuizen en chalets voor de uw verblijf. 

Klompenpaden

Verdeeld over de provincie Utrecht en Gelderland liggen de bewegwijzerde wandelroutes van de Klompenpaden. Deze paden leiden u over onverharde boerenwegen en bospaden, langs boerderijen en door bos. Het enige wat u hoeft te doen is de bordjes van de klompenpaden volgen om weer terug bij uw startpunt te komen. Er bestaat een app van de klompenpaden welke u kunt downloaden uit de Appstore of bij Google play. Op de receptie van Landgoed Ruwinkel worden ook de door de Stichting Landschapsbeheer Gelderland en Landschap Efrgoed Utrecht gemaakte folders verkocht. In juni 2017 is in het buurdorp van Scherpenzeel: Renswoude het 100ste Klompenpad geopend! 

Boek uw midweek wandel vakantie hier :

Weekverblijf aankomst op maandag in september

Week 24 september Alleen telefonisch te boeken

Hieronder een lijst met Klompenpaden in de gemeente Scherpenzeel

Wandeltochten op de Utrechtse Heuvelrug 

Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug ligt niet ver van Landgoed Ruwinkel. In het Nationaal park zijn maar liefst 56 wandelroutes uitgezet. Op de officiële site van de Utrechtse Heuvelrug kunt u een kaartje downloaden met Scherpenzeel is een landtong in de provincie Utrecht. Leuk dit jaar is de Green Race Utrechtse Heuvelrug. Twee dagen wandelen door de mooie natuur. 

Boek uw wandelvakantie hier 

Stadswandelingen in Amersfoort en Utrecht

De middeleeuwse stad Amersfoort is uitermate geschikt om per voet te verkennen. Op de site van het VVV Amersfoort vindt u verschillende routes. Bent u toevallig jarig? Bewandel dan de verjaardagroute: neem uw id kaart of paspoort mee en bij verschillende winkels en café's krijgt u een leuke verjaardagsverrassing. Naast dat u zelf één van de uitgestipte routes bewandelt (klik hier voor leuke wandelroutes) kunt u ook gebruik maken van een stadsgids die u langs de mooiste, leukste en interessantse plekjes leidt. Dagelijks verzorgt het Gilde van Amersfoort zo'n stadswandeling! 

Boek uw wandelvakantie hier 

Doet u mee met de Nijmeegse vierdaagse? een superleuke training hiervoor is de jaarlijkse Amersfoortse tweedaagse: voor 2017 staan deze genoteerd voor vrijdag 23 en zaterdag 24 juni. U kunt 50, 40 of 30 kilometer lopen. 

Zin in een dagje Utrecht? De provincie hoofdstad kunt u vanaf Landgoed Ruwinkel gemakkelijk bereiken door met uw auto naar het station van Veenendaal-De Klomp te rijden. Hier parkeert u uw auto en brengt de trein u in ongeveer 20 minuten in het hartje van de stad. In Utrecht kunt u ook zelf uw wandeling gaan maken aan de hand van uitgestippelde wandeltochten of ook met een stadsgids die u onderweg vertelt over allerlei wetenswaardigheden van de stad.

Wandelen op de Veluwe

Het bekendste Nationaal Park is natuurlijk de Hoge Veluwe. Ook hier kunt uitgestippelde routes lopen door de natuur. U vindt meer informatie hierover op de officiële site van de Hoge Veluwe. Voor toegang tot het park zijn toegangsbewijzen nodig: deze worden verkocht op de receptie van ons Landgoed.

Weekverblijf aankomst op vrijdag in oktober

Week 5 oktober

Week 12 oktober

Week 19 oktober

Week 26 oktober

Boek nu een vakantieverblijf in november met tot wel 30 % korting en wees verzekerd van een verblijf! 

Prijsvoorbeelden vindt u na het aanklikken van één van deze aankomst data. 

midweek van 5 november

weekend van 9 november 

midweek van 12 november

weekend van 16 november 

midweek van 19 november

 

weekend van 23 november

midweek van 26 november

weekend van 30 november

 

Vroegboekkorting voor 2019

BOEK HIER

Kerstvakantie 2018

Boek hier

Oktober & Herfstvakantie 2018

Boek hier

Midweek Meivakantie

Meivakantie 2019

Boek hier

8 persoons Premium

lees meer

NIEUW

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie