Vakantie op de Veluwe

Shoppen in Veenendaal

Fun

Vergezichten in de Gelderse Vallei

Weekendje weg

Er lekker tussen uit

Het weekend loopt van vrijdag tot maandag, te kort om alles te kunnen zien wat de directe omgeving van Landgoed Ruwinkel te bieden heeft maar lang genoeg om er echt even lekker uit te zijn! Doordeweeks nemen de dagelijkse bezigheden veel tijd in beslag maar in het weekend hebben we vaak meer tijd voor elkaar. Tijd om samen leuke dingen te doen:

  • lekker wandelen over één van de vele klompenpaden in de Gelderse Vallei,
  • Wandel één van de vele Klompenpaden
  • Speel onze unieke escape koffer
  • Mountainbiken op de Utrechtse Heuvelrug
  • Bekijk de bijzondere architectuur van Kattenbroek in Amersfoort
  • Bezoek de boerderijwinkel van Boerderij Ruimzicht
  • Beklim de uitkijktoren De Kaap
  • Maak een mooie wandeling rondom het beroemde Henschotermeer 
  • Geniet van de lekkerste gerechten van onze restaurants (take away of bezorging)
  • Bestel ons befaamde Boerenland ontbijt 

Landgoed Ruwinkel ligt centraal in Nederland, op de grens van Utrecht en Gelderland, midden in het boeren buitengebied van de Gelderse Vallei tegenover een bos.

Boek uw weekendje weg vakantie hier: 

Let op: de weekenden zijn vaak uitverkocht! mocht er geen accommodatie beschikbaar zijn dan wordt er niets weergegeven. Kijkt u in dat geval op andere data voor beschikbaarheid. Wees er dus snel bij! 

Weekendverblijf in juni 2024

Vandaag nog weg? Neem dan contact met ons op : 

WhatsApp: +31 6 41 24 06 60 (alleen tijdens kantooruren)

Vrijdag 31 mei 2024

Vrijdag 7 juni 2024

Vrijdag 14 juni 2024

Vrijdag 21 juni 2024

Vrijdag 28 juni 2024

Lekker wandelen en fietsen vanaf Landgoed Ruwinkel

Vandaag nog op vakantie?

neem telefonisch contact met ons op 

 (033)277-7778

Kom genieten van de gezonde boeren buitenlucht!

Niet ver van Landgoed Ruwinkel ligt het feeërieke Henschotermeer. Dit verborgen juweel ligt midden op de Utrechtse Heuvelrug en is bij een beetje zon een heerlijke plek om te wandelen en met wat warmer weer ligt u heerlijk op het witte zandstrand wat zelfs Caraibisch aandoet. Het zwemwater is van uitstekende kwaliteit dus afkoelen in het water is zeker iets wat u zou moeten doen. Het Henschotermeer is maximaal 1,85 meter diep. Bekijk ons filmpje op ons Youtube kanaal hier.

Klompenpaden aan, rugzak op en gaan!

Klompenpaden zijn rondwandelingen in agrarisch cultuurlandschap. Ze lopen over historische paden zoals oude kerkenpaden, jaagpaden tienwegen en hessenwegen, langs weilanden en boerenerven en door het bos. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen de sfeer en vertellen bewoners en wandelaars over de geschiedenis van de omgeving. Nergens vindt u zo'n hoge concentratie van bewegwijzerde klompenpaden als in de Gelderse Vallei. 

Boek uw weekendje weg vakantie hier: 

Zaterdagmarkt

In de wonderschone stad Amersfoort (stadsrechten sinds 1259) is er iedere zaterdag markt op de Hof, midden in de stad. Een andere markt is in de stad Ede op zo’n 15 kilometer van Landgoed Ruwinkel. Deze stad (qua grootte) heeft nog alle charme van het Veluws dorp van weleer. Iedere zaterdag is er markt van 08:00 tot 17:00 aan de Molenstraat in het centrum Ede. Het Utrechtse zusje van Ede en zeer nabijgelegen is Veenendaal. Iedere zaterdag vindt u hier een markt in het hartje van deze voormalige veenkolonie.

Funshopping

Zowel Amersfoort als Veenendaal staan regionaal bekend om hun winkelaanbod. Waar de binnenstad van Amersfoort zich kenmerkt door de oude structuur van de oude stad en het gezellige horeca aanbod op één van de leuke pleintjes is Veenendaal weer super geschikt voor het shoppen tijdens de iets minder mooi weer dagen want met twee overdekte winkelcentra houdt u het gegarandeerd droog.

Boek uw weekendje weg vakantie hier: 

Musea

Musea zijn altijd leuk om te bezoeken: ons persoonlijk favoriet is toch wel het Nationaal Militair Museum op de voormalige vliegbasis Soesterberg. Hier vindt u de geschiedenis van de verdediging van ons kikkerlandje vanaf het begin schitterend tentoongesteld in een imposant gebouw. Het gebied om de voormalige vliegbasis heen is een wandelpark geworden en vrij toegankelijk. Een ander favoriet is het Museonder gelegen op Nationaal park de Hoge Veluwe. Hier komt u alles te weten over het leven onder de grond in deze streek, kunt u de verschillen in dialect horen en nog veel meer. Het museum is gratis toegankelijk, de entree voor het nationaal park moet u wel betalen. Als u er toch bent pak dan meteen het wereldberoemde Kröller Müller museum mee! Op de receptie verkopen we entree kaartjes voor Nationaal park de Hoge Veluwe en het Kröller Müller museum! 

Dierentuinen

Het wordt nog lastig kiezen want met maar liefst twee grote nationaal bekende dierentuinen in de directe omgeving van Landgoed Ruwinkel te weten Ouwehands Dierenpark in Rhenen met het bekende Berenbos en Dierenpark Amersfoort met het Dinopark (beide ongeveer 15 kilometer van ons vakantiepark) en nog drie dierentuinen iets verder maar nog steeds dichtbij zoals Burgers Zoo, Dolfinarium en de Apenheul (varierend van 35 tot 45 kilomter) is de keuze reuze!

Kom genieten van de gezonde boeren buitenlucht!

Weekendverblijf in mei 2023

Vandaag nog weg? Neem dan contact met ons op : 

WhatsApp: +31 6 41 24 06 60 (alleen tijdens kantooruren)

Weekendverblijf in juni 2024

Vandaag nog weg? Neem dan contact met ons op : 

WhatsApp: +31 6 41 24 06 60 (alleen tijdens kantooruren)

Vrijdag 31 mei 2024

Vrijdag 7 juni 2024

Vrijdag 14 juni 2024

Vrijdag 21 juni 2024

Vrijdag 28 juni 2024

Veelgestelde vragen over Landgoed Ruwinkel

Kan ik goed wandelen en fietsen vanaf Landgoed Ruwinkel? 🚢🏽

Wat is nu lekkerder dan heerlijk wandelend of fietsend de omgeving verkennen? De Gelderse Vallei is een uitermate geschikte plek voor het houden van een wandel- of fietsvakantie. Met Landgoed Ruwinkel in Scherpenzeel als uw uitvalsbasis zit u midden in de Gelderse Vallei. De ene dag wandelt u meer in de provincie Gelderland de andere dag kunt u de oostelijke kant van de provincie Utrecht ontdekken.

Kortom: een perfecte plek voor een heerlijke vakanties met wandelen, fietsen en dagtochtjes! 

Wat vind ik op de Utrechtse Heuvelrug? πŸƒ

Het Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug staat bekend om zijn mooie en afwisselende natuurgebieden. Zo kunt u een wandeling maken op de Amerongse berg. Met 69,2 meter boven NAP het hoogste punt van de provincie Utrecht. Voor de mountainbikers onder ons is er een speciaal trail voor hen aangelegd. Lekker wandelen over de duinen bij Soest. Je vindt er o.a. het Nationaal Militair Museum, meerdere dierentuinen, de Pyramide van Austerlitz, Huis Doorn en nog veel meer... Lees meer op onze pagina over de Utrechtse Heuvelrug.

Wat voor activiteiten kan ik op het park doen? 🎾

U kunt tennissen. Lekker in de openlucht op de all-weather-tennisbaan. U kunt zelf uw rackets en tennisballen meenemen, maar deze zijn ook op het park te huur! De tennisbaan is per heel uur te huur. 

Wie speelt het klaar om een hole-in-one te slaan? Op onze 18 holes boeren minigolf kunt u naar hartenlust een balletje slaan! Wie wordt de winnaar? Op de receptie koopt u uw toegansbewijs. 

Even een balletje in de basketbalring gooien, het kan op ons kleine sportveldje.

Voor de liefhebbers is er een outdoor tafeltennistafel aanwezig, waar gebruik van gemaakt kan worden.

Hoe ver is Nationaal Park De Hoge Veluwe? 🌳

De grote broer van de Utrechtse Heuvelrug, met onder andere het witte fietsenplan, het bekende Kröller-Müller museum met al haar waardevolle kunstschatten. Zeker ook uw bezoek waard is het minder bezochte Museonder: het eerste museum ter wereld onder de grond waarin u laagje voor laagje de bodem volgt tot aan het midden van de aarde. Toegangskaarten voor het nationale park verkopen we bij de receptie. Op het park zijn 1800 gratis witte fietsen waarmee u 5400 hectare natuurgebied kunt ontdekken. Binnen een half uurtje staat u voor de entree bij Otterlo.

Welke kortingen zijn er en wat zijn de kortingsvoorwaarden? πŸ’³

Op onze site vindt u te allen tijde de voordeligste prijzen

Wat is er voor de kinderen op het park te doen? 🧸

Op het park kunnen de kinderen zich goed vermaken in onze speeltuin, hier zijn diverse speeltoestellen te vinden.

In onze kleine dierenweide kunt u kennis maken met onze geitjes, biggetjes, schaapje, kippen, hoentjes en kalkoenen. Bij de weide staat een speciaal dierenvoederapparaat voor een gebalanceerd dieet voor onze harige en gevederde boerderijvrienden.

Voor de liefhebbers is er een outdoor tafeltennistafel aanwezig, waar gebruik van gemaakt kan worden.

Ook is er een tennisbaan en minigolf met boerderijdieren. Er zijn super leuke skelters te huur. 

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof