Wandelen op de Utrechtse Heuvelrug

BEKIJK DE VIDEO!

Vakantie op de Veluwe

Shoppen in Veenendaal

Fun

Vergezichten in de Gelderse Vallei

Weekendje weg

Er lekker tussen uit

Het weekend loopt van vrijdag tot maandag, te kort om alles te kunnen zien wat de directe omgeving van Landgoed Ruwinkel te bieden heeft maar lang genoeg om er echt even lekker uit te zijn! Doordeweeks nemen de dagelijkse bezigheden veel tijd in beslag maar in het weekend hebben we vaak meer tijd voor elkaar. Tijd om samen leuke dingen te doen:

  • lekker wandelen over één van de vele klompenpaden in de Gelderse Vallei,
  • samen over de zaterdagmarkt heen struinen,
  • winkelen in Veenendaal of Amersfoort,
  • het bezoeken van één van de vele musea in deze regio,
  • aapjes kijken in één van de dichtbijgelegen dierentuinen

Landgoed Ruwinkel ligt centraal in Nederland, op de grens van Utrecht en Gelderland, midden in het boeren buitengebied van de Gelderse Vallei tegenover een bos.

Boek uw weekendje weg vakantie hier: 

Let op: de weekenden zijn vaak uitverkocht! mocht er geen accommodatie beschikbaar zijn dan wordt er niets weergegeven. Kijkt u in dat geval op andere data voor beschikbaarheid. Wees er dus snel bij! 

Boek nu een weekendverblijf in november tot wel 50% korting en wees verzekerd van een verblijf! 

Weekend met mega korting vrijdag 27 november 2020

Boek nu een weekendverblijf in december en wees verzekerd van een verblijf! 

Sinterklaas 🎁 weekend van vrijdag 4 december 2020

Weekend van vrijdag 11 december 2020

Weekend van vrijdag 18 december 2020

Kerstweekend πŸŽ„van donderdag 24 december 2020

Jubileum hart 50 jaar.jpg

Lekker wandelen en fietsen vanaf Landgoed Ruwinkel

Kan ik nog op uw vakantiepark verblijven?

Ja zeker dat kan! Al onze vakantie accommodaties zijn vrijstaand en staan op een ruim perceel. De schoonmaak besteedt extra aandacht aan alle handcontactpunten in een vakantiewoning zoals deur en kastknoppen. Het linnengoed wordt op 60 graden Celsius gewassen waardoor alle virussen en bactiëren gedood worden.

Prijsinformatie voor een fijn weekendje weg van vrijdag tot maandag vindt u hier: 

Vandaag nog op vakantie?

neem telefonisch contact met ons op 

 (033)277-7778

Kom genieten van de gezonde boeren buitenlucht!

Niet ver van Landgoed Ruwinkel ligt het feeërieke Henschotermeer. Dit verborgen juweel ligt midden op de Utrechtse Heuvelrug en is bij een beetje zon een heerlijke plek om te wandelen en met wat warmer weer ligt u heerlijk op het witte zandstrand wat zelfs Caraibisch aandoet. Het zwemwater is van uitstekende kwaliteit dus afkoelen in het water is zeker iets wat u zou moeten doen. Het Henschotermeer is maximaal 1,85 meter diep. Bekijk ons filmpje op ons Youtube kanaal hier.

Klompenpaden aan, rugzak op en gaan!

Klompenpaden zijn rondwandelingen in agrarisch cultuurlandschap. Ze lopen over historische paden zoals oude kerkenpaden, jaagpaden tienwegen en hessenwegen, langs weilanden en boerenerven en door het bos. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen de sfeer en vertellen bewoners en wandelaars over de geschiedenis van de omgeving. Nergens vindt u zo'n hoge concentratie van bewegwijzerde klompenpaden als in de Gelderse Vallei. 

Boek uw weekendje weg vakantie hier: 

Zaterdagmarkt

In de wonderschone stad Amersfoort (stadsrechten sinds 1259) is er iedere zaterdag markt op de Hof, midden in de stad. Een andere markt is in de stad Ede op zo’n 15 kilometer van Landgoed Ruwinkel. Deze stad (qua grootte) heeft nog alle charme van het Veluws dorp van weleer. Iedere zaterdag is er markt van 08:00 tot 17:00 aan de Molenstraat in het centrum Ede. Het Utrechtse zusje van Ede en zeer nabijgelegen is Veenendaal. Iedere zaterdag vindt u hier een markt in het hartje van deze voormalige veenkolonie.

Funshopping

Zowel Amersfoort als Veenendaal staan regionaal bekend om hun winkelaanbod. Waar de binnenstad van Amersfoort zich kenmerkt door de oude structuur van de oude stad en het gezellige horeca aanbod op één van de leuke pleintjes is Veenendaal weer super geschikt voor het shoppen tijdens de iets minder mooi weer dagen want met twee overdekte winkelcentra houdt u het gegarandeerd droog.

Boek uw weekendje weg vakantie hier: 

Musea

Musea zijn altijd leuk om te bezoeken: ons persoonlijk favoriet is toch wel het Nationaal Militair Museum op de voormalige vliegbasis Soesterberg. Hier vindt u de geschiedenis van de verdediging van ons kikkerlandje vanaf het begin schitterend tentoongesteld in een imposant gebouw. Het gebied om de voormalige vliegbasis heen is een wandelpark geworden en vrij toegankelijk. Een ander favoriet is het Museonder gelegen op Nationaal park de Hoge Veluwe. Hier komt u alles te weten over het leven onder de grond in deze streek, kunt u de verschillen in dialect horen en nog veel meer. Het museum is gratis toegankelijk, de entree voor het nationaal park moet u wel betalen. Als u er toch bent pak dan meteen het wereldberoemde Kröller Müller museum mee! Op de receptie verkopen we entree kaartjes voor Nationaal park de Hoge Veluwe en het Kröller Müller museum! 

Dierentuinen

Het wordt nog lastig kiezen want met maar liefst twee grote nationaal bekende dierentuinen in de directe omgeving van Landgoed Ruwinkel te weten Ouwehands Dierenpark in Rhenen met het bekende Berenbos en Dierenpark Amersfoort met het Dinopark (beide ongeveer 15 kilometer van ons vakantiepark) en nog drie dierentuinen iets verder maar nog steeds dichtbij zoals Burgers Zoo, Dolfinarium en de Apenheul (varierend van 35 tot 45 kilomter) is de keuze reuze!

Kom genieten van de gezonde boeren buitenlucht!

Prijsinformatie voor een fijn weekendje weg van vrijdag tot maandag vindt u hier:

Boek nu een weekendverblijf in november en wees verzekerd van een verblijf! 

Weekend met mega korting vrijdag 27 november 2020

Boek nu een weekendverblijf in december en wees verzekerd van een verblijf! 

Sinterklaas 🎁 weekend van vrijdag 4 december 2020

Weekend van vrijdag 11 december 2020

Weekend van vrijdag 18 december 2020

Kerstweekend πŸŽ„van donderdag 24 december 2020

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie