Shoppen in Veenendaal

Fun

Winkelen in midden Nederland

Toch nog één van de leukste dagjes uit is het shoppen in een vreemde stad. Met een verblijf op Landgoed Ruwinkel valt u met uw neus in de boter want uw verblijf in de rust tussen bos en boerenland kunt u verrijken met een leuk dagje winkelen in één van de leuke winkelsteden in de directe omgeving. 

Winkelhart van Midden Nederland Veenendaal

Op slechts 11 kilometer afstand van Landgoed Ruwinkel fietst u zo naar het kloppend winkelhart van Midden Nederland: Veenendaal. Liever met de auto? Geen probleem dit kan ook: met name dankzij de gunstige tarieven voor parkeren is Veenendaal regionaal uitgegroeid tot wat het heden is. Met maar liefst drie overdekte winkelcentra kunt u hier naar hartelust shoppen. Overdekt winkelcentrum Scheepjeshof heeft zijn naam te danken aan de bekende wol fabriek die ooit op deze plek in Veenendaal stond. U loopt vanaf de Scheepjeshof zo Hoofdstraat in. Halverwege de Hoofdstraat vindt u de ingang tot overdekt winkelcentrum Passage/Corridor. Van oorsprong twee aparte winkelcentra maar deze zijn met elkaar verbonden zodat u hier met gemak een regenachtige dag droog kunt doorbrengen. 

Keistad Amersfoort

De tweede grootste stad van de provincie Utrecht kent een bruisend stadscentrum. De binnenstad van Amersfoort is bijna een Anton Pieck plaatje met als hoogtepunt de uit de 14de eeuw daterende Koppelpoort: uniek in Nederland. Struin door smalle steegjes en mooie winkelstraten op zoek naar dat ene fashionpareltje. Van gespecialiseerde boetiekjes tot de grotere merken, in Amersfoort vind je het allemaal. Amersfoort ligt op zo'n 15 kilometer van Landgoed Ruwinkel af. 

Lekker uitrusten op Landgoed Ruwinkel

Uniek Utrecht

Vanaf station Veenendaal de Klomp bent u binnen 18 trein minuten rechtstreeks op Utrecht Centraal al waar het bekende Hoog Catharijne in de afgelopen jaren een volledige gedaanteverwisseling is ondergaan: u herkent het niet meer terug! Maar buiten het overdekte Hoog Catharijne is natuurlijk de binnenstad van Utrecht er eentje vanuit de plaatjesboeken: met zijn historische panden, unieke winkeltjes en de gezellige terrasjes aan de Oude Gracht is Utrecht zeker en dwars uw bezoek waard. De meeste winkels zijn in Utrecht iedere zondag geopend! 

Modestad Arnhem

Heeft niet één grote winkelstraat maar liefst vijf! Als u de Vijzelstraat, Roggestraat, Jansstraat, Ketelstraat en Bakkerstraat hebt gehad, duik dan één van de zijstaatjes in voor verrassende boetiekjes, conceptstores en cadeaushops. In Arnhem zit de mode academie gevestigd en dat merkt u niet alleen op straat maar ook zeker aan de winkels die u tegen komt. Waar Amsterdam prat gaat op de Negen straatjes heeft Arnhem de zeven straatjes. Vanaf Landgoed Ruwinkel bent u vrij snel op Station Veenendaal De Klomp: daar is het nog zo'n 17 treinminuten naar hartje Arnhem. 

Boek uw verblijf op Landgoed Ruwinkel

De favoriete winkels van: 

Annemieke team ruwinkel 3.jpg

Annemieke 

Ik woon zelf in het naast Scherpenzeel gelegen Woudenberg: mijn twee favoriete winkels in beide plaatsen zijn: Bij Lon in Scherpenzeel en Lavie in Woudenberg. Beide unieke dames mode zaken.

Henri 

Mijn persoonlijke shop tip sinds jaar en dag: Loods 5 in Amersfoort  Een unieke woonwinkel waarin kleine ruimtes verhuurd worden aan verschillende aanbieders met elk hun unieke eigen stijl. Als u er nog nooit bent geweest moet u er echt eens langs gaan als is het enkel ter insipiratie!

Vindt uw ideale accommodatie hier

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Vakantiehuis 6 persoons Kids 

lees meer

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof