Lees meer!

Midweek gezelligheid in de 10 persoons villa!

Lees meer!

Groot!

Open

Midweek weg

Er lekker tussen uit

De midweek loopt van maan- tot vrijdag en is ideaal voor het optimaal genieten van de rust op Landgoed Ruwinkel. In het weekend willen we allemaal dingen met elkaar ondernemen: afspraak hier, boodschappen daar. Doordeweeks zijn veel mensen bezet met hun dagelijkse bezigheden. Attracties, musea en winkelcentra zijn vaak aanzienlijk rustiger doordeweeks dan in het weekend. Kom dus optimaal genieten van deze rust. Ga er lekker op uit tijdens een welverdiende vakantie. Wandelen over één van de vele Klompenpaden, fietsen over de Grebbelinie, leuke kleine Gelderse én Utrechtse dorpjes op één dag bezoeken, meedoen aan de zwemfitness gegeven door Klaas, het kan allemaal tijdens uw verblijf in landhuis, vakantiehuis of chalet op vakantiepark Landgoed Ruwinkel. Met zowel de Veluwe als de Utrechts Heuvelrug om de hoek bent u nooit ver weg van een Nationaal park. Landgoed Ruwinkel ligt in het boeren buitengebied van de Gelderse Vallei tegenover een bos.

September midweek voordeel 

In de weekenden lopen we al aardig vol maar wilt u echt voordelig genieten van een welverdiende vakantie? Boek dan een midweek voordeel vakantie op Landgoed Ruwinkel

Boek dit super midweekvoordeel vandaag nog! 

Alleen nog challets mogeliijk voor de aankomst maandag 16 oktober voor een lekker midweek verblijf tot vrijdag 20 oktober 2017

Aankomst maandag 23 oktober tot vrijdag 27 oktober heerlijk een midweek in de natuur

Aankomst maandag 30 oktober voor een heerlijk midweek verblijf tot vrijdag 3 november 2017

Aankomst maandag 6 november voor een gezellige midweek verblijf tot vrijdag 10 november 2017

Aankomst maandag 13 november voor een heerlijk midweek verblijf tot vrijdag 17 november 2017

Aankomst maandag 20 november voor een gezellige midweek verblijf tot vrijdag 24 november 2017

Het Henschotermeer

Heerlijk zwemmen, zonnen, genieten aan het Henschotermeer! Bent u er eigenlijk al geweest? Het ligt in de bossen van ons buurdorp Woudenberg. Met het zilverwitte strand en het als uitstekend gekwalificieerde zwemwater is dit echt een heerlijk zomersuitje! Bekijk onze dronebeelden van deze verborgen parel op ons Youtube kanaal!

Klompenpaden aan, rugzak op en gaan!

Klompenpaden zijn rondwandelingen in agrarisch cultuurlandschap. Ze lopen over historische paden zoals oude kerkenpaden, jaagpaden, tienwegen en hessenwegen, langs weilanden en boerenerven en door het bos. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen de sfeer en vertellen bewoners en wandelaars over de geschiedenis van de omgeving. Nergens vindt u zo'n hoge concentratie van bewegwijzerde klompenpaden als in de Gelderse Vallei. 

Fietsen over de Grebbelinie

De Grebbelinie, een verdedigingslinie gebaseerd op inundatie (het onderwater laten lopen van een gebied). Ooit aangelegd om "de" vijand uit het Oosten tegen te kunnen houden ter bescherming van "Holland". Na de gevechten in de mei dagen van 1940 is de Grebbelinie na de tweede wereldoorlog in onmin geraakt. Sedert 2011 heeft de linie het predicaat nationaal erfgoed gekregen en dat is zeker te merken. Langs de linie zijn er allerlei intiatieven om de geschiedenis van weleer weer tot leven te laten komen. Op en rond de Grebbelinie is het goed fietsen! Er zijn verschillende routes uit gezet. Voor meer informatie checkt u de website van de Grebbelinie

Boek uw accommodatie op Landgoed Ruwinkel hier!

Gelderland of Utrecht? 

Veel toeristen denken dat Scherpenzeel in de provincie Utrecht ligt. Echter de gemeente Scherpenzeel is een landtong in de provincie Utrecht. Met groot gemak bezoekt u dus een Gelders of een Utrechts dorp in één dag. De doorgaande weg van Veenendaal naar Zeist (N224) komt u maar één keer het provinciebord tegen om verwarring te voorkomen. De Utrechtse buurgemeentes zijn Renswoude en Woudenberg. Barneveld, bekend van Jan van Schaffelaar en natuurlijk de Barneveldse kip, is de enige Gelderse aangrenzende buurgemeente.

Musea

Twee zeer populaire musea in de Gelderse Vallei zijn het Pluimvee museum in Barneveld of het museum voor Speelgoed en Oude Ambachten in Terschuur. Beide musea zijn prima op de fiets te bereiken vanaf Landgoed Ruwinkel: respectievelijk 10 en 15 kilometer afstand. In het Pluimvee museum leert u alles over de meest voorkomende boerderijdier uit de Gelderse vallei: de kip. U kunt ter plekke kuikens uit een ei zien kruipen. Het museum voor Speelgoed en Oude Ambachten is voor bijna iedereen een feest der herkenning en zeer zeker uw bezoek waard. Op de receptie verkopen we entree kaartjes! 

 

8 persoons Premium

lees meer

NIEUW

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie