Genieten van het paasontbijt

header pasen ontbijt

Genieten van het paasontbijt

Lang paasweekend weg 2025

Vier het Paasweekend in de Gelderse Vallei 

Midden in de natuur, nabij de Utrechtse Heuvelrug, het Nationaal Park de Veluwe en de Grebbelinie ligt Landgoed Ruwinkel. Met 87 vrijstaande vakantiehuizen, 30 chalets en 3 landhuizen dé ideale uitvalsbasis voor fantastische wandelingen, fietstochten en leuke dagtrips in de Gelderse Vallei dit paasweekend. Breng een bezoekje aan het Pluimvee museum of trek met kids erop uit in een van de speeltuinen & pretparken in de omgeving.

2025 is nu nog niet boekbaar maar u kunt zich altijd inschrijven voor onze nieuwsbrief zodat wij u direct kunnen melden als het online reserveren mogelijk is.

Boek hier het paasweekend:

Vrijdag 18 april 2025 tot dinsdag 22 april 2025


Boek & verblijf dit Paasweekend 

Leuk: in 2024 was The Passion in Zeist (20 km vanaf Scherpenzeel)

Zeist was gaststad van The Passion, dat plaatsvond op donderdag 28 maart 2024! Publiek was van harte welkom bij hét muzikale paasevenement van Nederland. Een moment van verbinding en bezinning, het blijft urgent het paasverhaal te vertellen.

Het Pluimvee museum

Zonder The Passion te bezichtigen is een Paasverblijf op Landgoed Ruwinkel uiteraard ook een leuke plek. Zo grenst de gemeente Scherpenzeel aan de gemeente Barneveld: dé plek waar de meeste eieren per vierkante meter gelegd worden. In de volksmond wordt Barneveld dan ook wel gekscherend Tok Tok City genoemd. Ga samen met de kinderen op onderzoek uit en ontdek mogelijk het antwoord op de aloude vraag: wat was er eerder? De kip of het ei? Zie live hoe kuikens uit hun eieren kruipen in het Pluimvee museum in Barneveld. Koop uw entreekaart van te voren op het landgoed en vermijd zo eventuele rijen. 

Boek uw verblijf tijdens Pasen 2025

Vrijdag 18 april 2025 tot dinsdag 22 april 2025

Onze groepsaccommodaties zoals de vakantiehuizen 8 persoons of 8 persoons Premium en onze 10 persoons landhuizen zitten vaak al tijdig vol : indien u met uw groep meerdere vakantiehuizen huurt mag u gratis, indien mogelijk, uw voorkeursnummers opgeven zodat uw vakantiehuizen naast elkaar liggen!

Paashaas

Een ander beroemd figuur tijdens Pasen is de paashaas. Ieder jaar verstopt onze harige vriend paaseieren voor de alllerkleinste gasten van Landgoed Ruwinkel. Waar? Dat houdt de paashaas nog even geheim maar kom vooral helpen de gekleurde eieren terug te vinden!

Nijntje museum

Klein bruggetje tussen een haas en een konijn: het huis van het meest beroemde konijn van de wereld staat in Utrecht, het Nijntje museum. Recent is het Nijntje museum heropend voor publiek en is nu dé attractie voor alle dreumes-, peuter- en kleutergasten van Landgoed Ruwinkel. In dit museum geen stoffige oude dingen maar een kleurrijke fantasie wereld waarin de kleintjes op ontdekkingstocht kunnen gaan.

Bekijk de zeven leukste activiteiten vanaf Landgoed Ruwinkel

Veelgestelde vragen over Landgoed Ruwinkel en pasen

Kan ik goed wandelen en fietsen vanaf Landgoed Ruwinkel? 🚢🏽

Wat is nu lekkerder dan heerlijk wandelend of fietsend de omgeving verkennen? De Gelderse Vallei is een uitermate geschikte plek voor het houden van een wandel- of fietsvakantie. Met Landgoed Ruwinkel in Scherpenzeel als uw uitvalsbasis zit u midden in de Gelderse Vallei. De ene dag wandelt u meer in de provincie Gelderland de andere dag kunt u de oostelijke kant van de provincie Utrecht ontdekken.

Kortom: een perfecte plek voor een heerlijke vakanties met wandelen, fietsen en dagtochtjes! 

Wat vind ik op de Utrechtse Heuvelrug? πŸƒ

Het Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug staat bekend om zijn mooie en afwisselende natuurgebieden. Zo kunt u een wandeling maken op de Amerongse berg. Met 69,2 meter boven NAP het hoogste punt van de provincie Utrecht. Voor de mountainbikers onder ons is er een speciaal trail voor hen aangelegd. Lekker wandelen over de duinen bij Soest. Je vindt er o.a. het Nationaal Militair Museum, meerdere dierentuinen, de Pyramide van Austerlitz, Huis Doorn en nog veel meer... Lees meer op onze pagina over de Utrechtse Heuvelrug.

Wat voor activiteiten kan ik op het park doen? 🎾

U kunt tennissen. Lekker in de openlucht op de all-weather-tennisbaan. U kunt zelf uw rackets en tennisballen meenemen, maar deze zijn ook op het park te huur! De tennisbaan is per heel uur te huur. 

Wie speelt het klaar om een hole-in-one te slaan? Op onze 18 holes boeren minigolf kunt u naar hartenlust een balletje slaan! Wie wordt de winnaar? Op de receptie koopt u uw toegansbewijs. 

Even een balletje in de basketbalring gooien, het kan op ons kleine sportveldje.

Voor de liefhebbers is er een outdoor tafeltennistafel aanwezig, waar gebruik van gemaakt kan worden.

Hoe ver is Nationaal Park De Hoge Veluwe? 🌳

De grote broer van de Utrechtse Heuvelrug, met onder andere het witte fietsenplan, het bekende Kröller-Müller museum met al haar waardevolle kunstschatten. Zeker ook uw bezoek waard is het minder bezochte Museonder: het eerste museum ter wereld onder de grond waarin u laagje voor laagje de bodem volgt tot aan het midden van de aarde. Toegangskaarten voor het nationale park verkopen we bij de receptie. Op het park zijn 1800 gratis witte fietsen waarmee u 5400 hectare natuurgebied kunt ontdekken. Binnen een half uurtje staat u voor de entree bij Otterlo.

Welke kortingen zijn er en wat zijn de kortingsvoorwaarden? πŸ’³

Op onze site vindt u te allen tijde de voordeligste prijzen

Wat is er voor de kinderen op het park te doen? 🧸

Op het park kunnen de kinderen zich goed vermaken in onze speeltuin, hier zijn diverse speeltoestellen te vinden.

In onze kleine dierenweide kunt u kennis maken met onze geitjes, biggetjes, schaapje, kippen, hoentjes en kalkoenen. Bij de weide staat een speciaal dierenvoederapparaat voor een gebalanceerd dieet voor onze harige en gevederde boerderijvrienden.

Voor de liefhebbers is er een outdoor tafeltennistafel aanwezig, waar gebruik van gemaakt kan worden.

Ook is er een tennisbaan en minigolf met boerderijdieren. Er zijn super leuke skelters te huur. 

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof