Vakantiepark nabij Amersfoort 

Toeristisch treintje door Amersfoort! 

Vakantiepark nabij Amersfoort

Vanaf ons landgoed bent u met de auto binnen 20 minuten in het centrum van Amersfoort. Ook kunt u gemakkelijk met het openbaar vervoer naar Amersfoort. Vanaf bus halte Ruwinkelseweg staat u binnen 45 minuten in hartje Amersfoort.

Boek & verblijf in de 2019*

  • Overnacht in een chalet, luxe vakantiehuis of landhuis
  • Gratis WiFi
  • Gratis wandel- en fietsroutes
  • Gebruik van overdekt zwembad

Bekijk alle beschikbare accommodaties

Dierenpark Amersfoort

Nadat u de levende dieren bekeken heeft in deze mooi en aantrekkelijk aangelegde dierentuin kunt u griezelen met de dieren van weleer in het zogenaamde Dinobos. Wie durft?

Het Mondriaanhuis

In het geboortehuis van de schilder Piet Mondriaan (1872-1944) wordt zijn leven en werk belicht en is zijn Parijse atelier te bezoeken. Piet Mondriaan is wereldberoemd geworden als een van de grondleggers van de abstracte kunst. Het museum in Amersfoort biedt een podium aan de kunstenaars die in zijn lijn zijn verdergegaan.

Museum Flehite

Dit museum in Amerfoort is gevestigd in drie muurhuizen, die zijn gebouwd omstreeks 1540. In de loop der eeuwen zijn de oorspronkelijke drie woonhuizen ook voor andere doelen gebruikt, zoals pakhuis of zelfs militair hospitaal. Museum Flehite is gevestigd in een van de drie muurhuizen. Het museum heeft verschillende activiteiten en tentoonstellingen.

Boek uw accommodatie op Landgoed Ruwinkel hier !

Rondvaarten

Vanaf het voorjaar varen er rondvaart bootjes door de grachten van Amersfoort. Voor slechts € 5,00 per persoon is dit een leuke maar ook zeer interessante activiteit voor zowel jong als oud. Meer info vindt u op de site van de Amersfoortse rondvaarten.

Overige bezienswaardigheden in Amersfoort

Naast het Mondriaanhuis, Museum Flehite en Dierenpark Amersfoort heeft de stad Amersfoort nog meer te bieden. Plan bijvoorbeeld eens een wandeling door het pittoreske centrum van de stad. Wandel rondom de stad langs de oude stadsmuren. Of bezoek het architectonisch interessante Kattenbroek. Het Nationaal Militair museum op voormalige Amerikaanse vliegbasis Soesterberg is zeer zeker een bezoek waard! 

Markten & koopzondagen

Iedere zondag zijn de winkels in het centrum van Amersfoort geopend. U kunt dus iedere zondag naar hartelust shoppen in deze stad. Iedere donderdagavond is het koopavond. Tijdens de koopavond zijn winkels tot 21.00 uur geopend. Zaterdag is echt marktdag in Amersfoort! De Hof, het grootste plein van Amersfoort, barst wekelijks van 9.00 tot 17.00 uur uit haar voegen en is elke zaterdag tot de nok toe gevuld met bloemenkramen, groentekramen, kramen met vis, snoepgoed, kaas, kleding, mediterrane lekkernijen, brood en broodjes, fruit, cosmetica, ondergoed en kousen en allerlei handige gebruiksvoorwerpen. Op de omliggende terrasjes is het goed genieten van de gezellige marktsfeer en de luide koopmanstemmen. Overige evenementen vind u hier.

Ligging van vakantiepark Landgoed Ruwinkel

Landgoed Ruwinkel ligt met haar 87 vrijstaande vakantiehuizen, 30 chalets en 3 landhuizen midden in het groen, op 25 autominuten van de historische stad Amersfoort. Vanaf bus halte Ruwinkelseweg bent u vanaf ons bungalowpark binnen 45 minuten in het centrum van Amersfoort. 

 

 

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie