Vakantiepark nabij Amersfoort 

Vakantiepark nabij Amersfoort

wat te doen in Amersfoort

Vanaf ons landgoed bent u met de auto binnen 30 minuten in het centrum van Amersfoort. De stad amersfoort staat bekend om de wonderschone middeleeuwse binnenstad en de grote stukken stadspoort die nog bewaard zijn gebleven. U fietst gemakkelijk vanaf Landgoed Ruwinkel naar deze gezellige Utrechtse stad. Zo combineert u een stedentrip Amersfoort met een verblijf tussen bos & boerenland.

Boek & verblijf op het leukste vakantiepark van Midden Nederland

  • Overnacht in een chalet, luxe vakantiehuis of landhuis
  • Gratis WiFi
  • Gratis wandel- en fietsroutes
  • Gratis een Landgoed Ruwinkel fietsknooppuntenkaart
  • Gebruik van overdekt zwembad

Bekijk alle beschikbare accommodaties

Shoppen in Amersfoort

Ga winkelen in de binnenstad - De binnenstad van Amersfoort heeft een gezellige sfeer en biedt tal van winkels, boetiekjes en restaurants.

Bezoek de Onze Lieve Vrouwetoren

Dit is de hoogste kerktoren in Nederland en biedt een prachtig uitzicht over de stad.

De Koppeltoren

Ook de overblijfselen van de stadsmuren moet u gezien hebben. Enkele poorten als de Monnickendam en de Koppelpoort staan er nog net zo mooi bij als 600 jaar geleden. Ontdek alle geheimen van de koppelpoort in een 45 minuten durende rondleiding.

Kijk hier voor meer informatie

Mondriaanhuis

In het geboortehuis van de schilder Piet Mondriaan (1872-1944) wordt zijn leven en werk belicht en is zijn Parijse atelier te bezoeken. Piet Mondriaan is wereldberoemd geworden als een van de grondleggers van de abstracte kunst. Het museum in Amersfoort biedt een podium aan de kunstenaars die in zijn lijn zijn verdergegaan. Bezoek het mondriaanhuis

Dierenpark in Amersfoort

Nadat u de grote hoeveelheid levende dieren bekeken heeft in deze mooi en aantrekkelijk aangelegde dierentuin kunt u griezelen met de dieren van weleer in het zogenaamde Dinobos. Wie durft?. Bekijk onze Dierenpark Amersfoort pagina

Boek uw accommodatie op Landgoed Ruwinkel hier !

Rondvaarten door de grachten van Amersfoort

Amersfoort heeft veel grachten en vanaf het water krijgt u een prachtig beeld van de stad. Er zijn vanaf 1 mei tot en met 1 november iedere dag rondvaarten in kleine bootjes door de grachten, singels en beken in de stad. In de winter varen de bootjes op maandag en zondag niet.De opstapplaats is aan de Kromme Straat. Kaartjes voor de rondvaarten: Stichting Waterlijn, Krommestraat 5, 3811 CA Amersfoort. Tel. 033-4654636. Stichting Waterlijn online

Kamp Amersfoort

Kamp Amersfoort is gratis te bezoeken, al stelt men een donatie wel op prijs. Kamp Amersfoort is nu een nationaal monument. Kamp Amersfoort was een doorvoer concentratiekamp van de Nazi’s. Een moment om stil te staan bij het verleden, maar ook het heden en de toekomst. Kamp Amersfoort

Markten & koopzondagen

Iedere zondag is het koopzondag in de gezellige binnenstad van Amersfoort

Markten op vrijdagen

► Bloemenmarkt van 8.00-13.00 uur op het Lieve Vrouwekerkhof
► Vismarkt van 8.00-13.00 uur op de Groenmarkt
► Boerenmarkt van 11.00-17.00 uur op het Eemplein
► Warenmarkt van 8.00-13.00 uur op de Hof

Markten op zaterdagen

► Weekmarkt van 9.00-17.00 uur op de Hof
► Snuffelmarkt van 9.00-15.45 uur op het Lieve Vrouwekerkhof (iedere eerste zaterdag v/d maand)

Meer informatie over tarieven kijk hier

Ligging van vakantiepark Landgoed Ruwinkel

Landgoed Ruwinkel ligt met haar 87 vrijstaande vakantiehuizen, 30 chalets en 3 landhuizen midden in het groen, op 25 autominuten van de historische stad Amersfoort. Vanaf bus halte Ruwinkelseweg bent u vanaf ons bungalowpark binnen 45 minuten in het centrum van Amersfoort. 

Veelgestelde vragen over Landgoed Ruwinkel

Kan ik goed wandelen en fietsen vanaf Landgoed Ruwinkel? 🚶🏽

Wat is nu lekkerder dan heerlijk wandelend of fietsend de omgeving verkennen? De Gelderse Vallei is een uitermate geschikte plek voor het houden van een wandel- of fietsvakantie. Met Landgoed Ruwinkel in Scherpenzeel als uw uitvalsbasis zit u midden in de Gelderse Vallei. De ene dag wandelt u meer in de provincie Gelderland de andere dag kunt u de oostelijke kant van de provincie Utrecht ontdekken.

Kortom: een perfecte plek voor een heerlijke vakanties met wandelen, fietsen en dagtochtjes! 

Wat vind ik op de Utrechtse Heuvelrug? 🍃

Het Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug staat bekend om zijn mooie en afwisselende natuurgebieden. Zo kunt u een wandeling maken op de Amerongse berg. Met 69,2 meter boven NAP het hoogste punt van de provincie Utrecht. Voor de mountainbikers onder ons is er een speciaal trail voor hen aangelegd. Lekker wandelen over de duinen bij Soest. Je vindt er o.a. het Nationaal Militair Museum, meerdere dierentuinen, de Pyramide van Austerlitz, Huis Doorn en nog veel meer... Lees meer op onze pagina over de Utrechtse Heuvelrug.

Wat voor activiteiten kan ik op het park doen? 🎾

U kunt tennissen. Lekker in de openlucht op de all-weather-tennisbaan. U kunt zelf uw rackets en tennisballen meenemen, maar deze zijn ook op het park te huur! De tennisbaan is per heel uur te huur. 

Wie speelt het klaar om een hole-in-one te slaan? Op onze 18 holes boeren minigolf kunt u naar hartenlust een balletje slaan! Wie wordt de winnaar? Op de receptie koopt u uw toegansbewijs. 

Even een balletje in de basketbalring gooien, het kan op ons kleine sportveldje.

Voor de liefhebbers is er een outdoor tafeltennistafel aanwezig, waar gebruik van gemaakt kan worden.

Hoe ver is Nationaal Park De Hoge Veluwe? 🌳

De grote broer van de Utrechtse Heuvelrug, met onder andere het witte fietsenplan, het bekende Kröller-Müller museum met al haar waardevolle kunstschatten. Zeker ook uw bezoek waard is het minder bezochte Museonder: het eerste museum ter wereld onder de grond waarin u laagje voor laagje de bodem volgt tot aan het midden van de aarde. Toegangskaarten voor het nationale park verkopen we bij de receptie. Op het park zijn 1800 gratis witte fietsen waarmee u 5400 hectare natuurgebied kunt ontdekken. Binnen een half uurtje staat u voor de entree bij Otterlo.

Welke kortingen zijn er en wat zijn de kortingsvoorwaarden? 💳

Op onze site vindt u te allen tijde de voordeligste prijzen

Wat is er voor de kinderen op het park te doen? 🧸

Op het park kunnen de kinderen zich goed vermaken in onze speeltuin, hier zijn diverse speeltoestellen te vinden.

In onze kleine dierenweide kunt u kennis maken met onze geitjes, biggetjes, schaapje, kippen, hoentjes en kalkoenen. Bij de weide staat een speciaal dierenvoederapparaat voor een gebalanceerd dieet voor onze harige en gevederde boerderijvrienden.

Voor de liefhebbers is er een outdoor tafeltennistafel aanwezig, waar gebruik van gemaakt kan worden.

Ook is er een tennisbaan en minigolf met boerderijdieren. Er zijn super leuke skelters te huur. 

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof