<a href="https://www.landgoedruwinkel.nl/nl/vakantiehuizen">Zoek &amp; Boek</a>

De Apenheul in Apeldoorn

2023

Vakantiepark nabij Apeldoorn

Kom vakantie vieren tussen bos en boerenland en geniet van het beste wat Nederland aan natuur en cultuur te bieden heeft. Bij ons kunt u met elke grootte van gezelschap logeren; van tweepersoons tot tienpersoons vakantiehuizen, landhuizen of chalets.

Vanaf Landgoed Ruwinkel bent u met 25 autominuten in Apeldoorn. Deze middelgrote stad op de Veluwe kent u waarschijnlijk van het beroemde Paleis het Loo of anders wel van de Apenheul of kinderpretpark Julianatoren.

Boek & verblijf tussen bos & boerenland

  • Overnacht in een chalet, luxe vakantiehuis of landhuis
  • Gratis WiFi
  • Gratis wandel- en fietsroutes
  • Gratis een Landgoed Ruwinkel fietsknooppuntenkaart
  • Gebruik van overdekt zwembad

Boek uw verblijf hier

De geschiedenis van Apeldoorn

Al in 792 wordt er in een schenkingacte gesproken over Appoldro het huidige Apeldoorn. Toentertijd lag deze plek op een zeer geschikte landbouw grond waar enkele boerderijen te samen het dorpje Apeldoorn vormden. De groeispurt voor Apeldoorn kwam tegen het einde van de 16de eeuw met de komst van de papierindustrie. Rond het einde van de 17de eeuw kocht stadhouder Willem III van Oranje het toenmalige slot wat later werd vervangen door het huidige Paleis het Loo. 

Boek uw verblijf hier

Paleis het Loo

De zomer residentie van de Oranjes. De laatste vorst die hier gewoond heeft is Koningin Wilhelmina. Daarna is het Loo nog tot in de zeventiger jaren bewoond geweest door Prinses Margriet de jongere zus van Prinses Beatrix. Zij deed in het verleden veel vervangingswerkzaamheden voor de toemailige koningin. Prinses Margriet werd dan ook wel eens de reserve koningin genoemd. Aangezien het Paleis nog niet aan alle gemakken van het moderne leven voldeed en de onderhoudskosten door de koninklijke familie niet op te brengen waren heeft de familie het teruggegeven aan de Nederlandse staat. Sedert 1984 is het Paleis te bezichtigen als museum.

Kinderpretpark Julianatoren

Genoemd naar voormalig geliefde Koningin Juliana is dit kinderpretpark altijd een hit voor de jongste van de familie. Hier vindt u achtbanen, bots autootjes, spookhuis en noem het allemaal maar op. Gegarandeerd een dag vol dikke pret. 

Boek uw verblijf hier

Apenheul

De dierentuin gespecialiseerd in primaten aan de rand van Apeldoorn. Het park heeft maar liefst 300 apen van zo'n 35 verschillende soorten van over de hele wereld. Veel van de dieren zijn niet opgesloten in hokken maar lopen los of zitten in een omgeving waar geen tralies en hekwerk te zien zijn. De meest bekende apen die u kunt bewonderen zijn de gorilla's, bonobo's en orang-oetans

Boek uw verblijf hier

Veelgestelde vragen over Landgoed Ruwinkel

Kan ik goed wandelen en fietsen vanaf Landgoed Ruwinkel? 🚢🏽

Wat is nu lekkerder dan heerlijk wandelend of fietsend de omgeving verkennen? De Gelderse Vallei is een uitermate geschikte plek voor het houden van een wandel- of fietsvakantie. Met Landgoed Ruwinkel in Scherpenzeel als uw uitvalsbasis zit u midden in de Gelderse Vallei. De ene dag wandelt u meer in de provincie Gelderland de andere dag kunt u de oostelijke kant van de provincie Utrecht ontdekken.

Kortom: een perfecte plek voor een heerlijke vakanties met wandelen, fietsen en dagtochtjes! 

Wat vind ik op de Utrechtse Heuvelrug? πŸƒ

Het Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug staat bekend om zijn mooie en afwisselende natuurgebieden. Zo kunt u een wandeling maken op de Amerongse berg. Met 69,2 meter boven NAP het hoogste punt van de provincie Utrecht. Voor de mountainbikers onder ons is er een speciaal trail voor hen aangelegd. Lekker wandelen over de duinen bij Soest. Je vindt er o.a. het Nationaal Militair Museum, meerdere dierentuinen, de Pyramide van Austerlitz, Huis Doorn en nog veel meer... Lees meer op onze pagina over de Utrechtse Heuvelrug.

Wat voor activiteiten kan ik op het park doen? 🎾

U kunt tennissen. Lekker in de openlucht op de all-weather-tennisbaan. U kunt zelf uw rackets en tennisballen meenemen, maar deze zijn ook op het park te huur! De tennisbaan is per heel uur te huur. 

Wie speelt het klaar om een hole-in-one te slaan? Op onze 18 holes boeren minigolf kunt u naar hartenlust een balletje slaan! Wie wordt de winnaar? Op de receptie koopt u uw toegansbewijs. 

Even een balletje in de basketbalring gooien, het kan op ons kleine sportveldje.

Voor de liefhebbers is er een outdoor tafeltennistafel aanwezig, waar gebruik van gemaakt kan worden.

Hoe ver is Nationaal Park De Hoge Veluwe? 🌳

De grote broer van de Utrechtse Heuvelrug, met onder andere het witte fietsenplan, het bekende Kröller-Müller museum met al haar waardevolle kunstschatten. Zeker ook uw bezoek waard is het minder bezochte Museonder: het eerste museum ter wereld onder de grond waarin u laagje voor laagje de bodem volgt tot aan het midden van de aarde. Toegangskaarten voor het nationale park verkopen we bij de receptie. Op het park zijn 1800 gratis witte fietsen waarmee u 5400 hectare natuurgebied kunt ontdekken. Binnen een half uurtje staat u voor de entree bij Otterlo.

Welke kortingen zijn er en wat zijn de kortingsvoorwaarden? πŸ’³

Op onze site vindt u te allen tijde de voordeligste prijzen

Wat is er voor de kinderen op het park te doen? 🧸

Op het park kunnen de kinderen zich goed vermaken in onze speeltuin, hier zijn diverse speeltoestellen te vinden.

In onze kleine dierenweide kunt u kennis maken met onze geitjes, biggetjes, schaapje, kippen, hoentjes en kalkoenen. Bij de weide staat een speciaal dierenvoederapparaat voor een gebalanceerd dieet voor onze harige en gevederde boerderijvrienden.

Voor de liefhebbers is er een outdoor tafeltennistafel aanwezig, waar gebruik van gemaakt kan worden.

Ook is er een tennisbaan en minigolf met boerderijdieren. Er zijn super leuke skelters te huur. 

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof