<a href="https://www.landgoedruwinkel.nl/nl/vakantiehuizen">Zoek &amp; Boek</a>

De Apenheul in Apeldoorn

2021

Vakantiepark nabij Apeldoorn

Kom vakantie vieren tussen bos en boerenland en geniet van het beste wat Nederland aan natuur en cultuur te bieden heeft. Bij ons kunt u met elke grootte van gezelschap logeren; van tweepersoons tot tienpersoons vakantiehuizen, landhuizen of chalets.

Vanaf Landgoed Ruwinkel bent u met 25 autominuten in Apeldoorn. Deze middelgrote stad op de Veluwe kent u waarschijnlijk van het beroemde Paleis het Loo of anders wel van de Apenheul of kinderpretpark Julianatoren.

Boek & verblijf tussen bos & boerenland

  • Overnacht in een chalet, luxe vakantiehuis of landhuis
  • Gratis WiFi
  • Gratis wandel- en fietsroutes
  • Gratis een Landgoed Ruwinkel fietsknooppuntenkaart
  • Gebruik van overdekt zwembad

Boek uw verblijf hier

De geschiedenis van Apeldoorn

Al in 792 wordt er in een schenkingacte gesproken over Appoldro het huidige Apeldoorn. Toentertijd lag deze plek op een zeer geschikte landbouw grond waar enkele boerderijen te samen het dorpje Apeldoorn vormden. De groeispurt voor Apeldoorn kwam tegen het einde van de 16de eeuw met de komst van de papierindustrie. Rond het einde van de 17de eeuw kocht stadhouder Willem III van Oranje het toenmalige slot wat later werd vervangen door het huidige Paleis het Loo. 

Boek uw verblijf hier

Paleis het Loo

De zomer residentie van de Oranjes. De laatste vorst die hier gewoond heeft is Koningin Wilhelmina. Daarna is het Loo nog tot in de zeventiger jaren bewoond geweest door Prinses Margriet de jongere zus van Prinses Beatrix. Zij deed in het verleden veel vervangingswerkzaamheden voor de toemailige koningin. Prinses Margriet werd dan ook wel eens de reserve koningin genoemd. Aangezien het Paleis nog niet aan alle gemakken van het moderne leven voldeed en de onderhoudskosten door de koninklijke familie niet op te brengen waren heeft de familie het teruggegeven aan de Nederlandse staat. Sedert 1984 is het Paleis te bezichtigen als museum.

Kinderpretpark Julianatoren

Genoemd naar voormalig geliefde Koningin Juliana is dit kinderpretpark altijd een hit voor de jongste van de familie. Hier vindt u achtbanen, bots autootjes, spookhuis en noem het allemaal maar op. Gegarandeerd een dag vol dikke pret. 

Boek uw verblijf hier

Apenheul

De dierentuin gespecialiseerd in primaten aan de rand van Apeldoorn. Het park heeft maar liefst 300 apen van zo'n 35 verschillende soorten van over de hele wereld. Veel van de dieren zijn niet opgesloten in hokken maar lopen los of zitten in een omgeving waar geen tralies en hekwerk te zien zijn. De meest bekende apen die u kunt bewonderen zijn de gorilla's, bonobo's en orang-oetans

Boek uw verblijf hier

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie