Ede op de Veluwe! 

genieten van de Ginkelse heide in Ede! 

Vakantiepark nabij Ede

Wat te doen in Ede

Vanaf ons landgoed bent u met de auto binnen 20 minuten in het centrum van Ede. Ook kunt u gemakkelijk met het openbaar vervoer naar Ede. Vanaf bus halte Ruwinkelseweg neemt u de bus naar station Veenendaal-De Klomp vanaf daar pakt u de stoptrein naar station Ede-Wageningen.

Boek uw vakantie hier!

Nationaal Park de Hoge Veluwe

De gemeente Ede is groot qua grondgebied en omvat veel kleine dorpjes op de Veluwe waaronder ook Otterlo waar u het overbekende Nationaal Park binnen kunt gaan. Op de Veluwe kunt u natuurlijk genieten van de natuur en van het spotten van de "big five" van de Veluwe maar u kunt ook gaan genieten van kunst in het befaamde Kröller Müller museum. Ons favoriet blijft Museonder: in dit musem staat al het leven onder de grond van de Veluwe centraal.

De Ginkelse Heide

Vooral schitterend in de maand waarin de heideplant in bloei staat: augustus. Het gras op de heide wordt kort gehouden door een kudde schapen zodat de heideplant alle ruimte heeft op deze markante plek. Wist u dat ieder jaar zo rond 17 september hier de herdenking plaats vindt van de slag bij Arnhem (ook wel bekend als "een brug te ver") de zogenaamde "operation Market Garden". De herdenking bestaat uit het opnieuw droppen van parachutisten op de heide net zoals het in die septembermaand in 1944 heeft plaats gevonden. Zeer indrukwekkend en een must see! 

Boek uw vakantie hier!

Cinemec

Naast de A12 is de mega bioscoop Cinemec gevestigd. Hier kunt weer of geen weer zich altijd vermaken met de nieuwste Amerikaanse block buster of een mooie arthouse film. Voor de bioscoop kunt u uw auto parkeren.

Historisch museum Ede

In het culturele hart van Ede is het historisch museum Ede gevestigd. Ontdek hoe dit kleine Veluwse dorp uitgegroeid is tot een stad. Allereerst doordat het in de begin van de 19de eeuw aangewezen werd als garnizoensstad en daarna de vestiging van industrie in de vorm van de kunstzijde fabriek Enka. 

Overige bezienswaardigheden in de gemeente Ede

Het pittoreske dorp Lunteren ligt hemelsbreed 9 kilometer vanaf Landgoed Ruwinkel. Het dorp heeft een leuk dorpskern en u kunt hier het geografisch middelpunt van Nederland bezoeken. Tevens vindt u hier ook een gereconstrueerde prehistorische boerderij. Lunteren kent ook een macaber verleden. Op de zogenaamde Goudsberg vonden in de periode van 1936-1940 openbare bijeenkomsten plaats van de NSB.  

Boek uw vakantie hier!

Heideweek & Oud Lunterse dag

Twee wederkerende evenementen: de Heideweek (de laatste week van augustus) en de Oud Lunterse dag (de laatste vrijdag en zaterdag van augustus). De Heideweek staat bol van allerlei activiteiten rondom het beroemde paarse plantje: van kinder activiteiten tot grote feesten op de markt in Ede. De Oud Lunterse dag staat bol van boeren folklore. Ieder jaar is er een ander thema. Beide evenementen zijn uw bezoek waard.

Ligging van vakantiepark Landgoed Ruwinkel

Landgoed Ruwinkel ligt met haar 87 vrijstaande vakantiehuizen, 30 chalets en 3 landhuizen midden in het groen, op 15 autominuten van Ede en/of Lunteren. Vanaf bus halte Ruwinkelseweg bent u vanaf ons bungalowpark binnen 45 minuten in het centrum van Ede. 

Boek uw vakantie hier!

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof