Kasteel Amerongen

Vakantiepark nabij Rhenen

Vanaf ons landgoed bent u met de auto binnen 25 minuten in het dorpshart van Rhenen. Vanaf bushalte de Ruwinkelseweg kunt u ook de bus gebruiken om u naar deze Utrechtse plaats te rijden.

Boek uw vakantie hier

Grebbeberg

Toen Nazi Duitsland op 10 mei 1940 Nederland binnenviel heeft het leeuwendeel van onze landsverdediging plaatsgevonden op de Grebbeberg / Grebbelinie. De Grebbelinie is de benaming van het inundatiegebied van Rhenen tot Spakenburg: de zogenaamde Gelderse Vallei. Dit lager gelegen gebied kon ten tijden van bedreiging onder water gezet worden zodat de vijand een extra barrière zou hebben om snel te kunnen oprukken richting het westen van ons land.  Boven op de Grebbeberg (onderdeel van de Utrechtse Heuvelrug) heeft het Nederlandse leger zich nog dapper verzet tegen de invasie totdat de capitulatie werd getekend op 15 mei 1940.Op de Grebbeberg vindt u het militair ereveld met een klein informatiecentrum.    

Boek uw vakantie hier

Centrum Rhenen

De strijd in mei 1940 was zo heftig dat het gehele centrum van Rhenen in puin lag. Nadat de bewoners op 18 mei 1940 terug konden keren naar hun geliefde stad besloot men de verwoeste huizen niet weer op te bouwen in hoe het was maar werd er een nieuw ontwerp naar Delftse school opgesteld. Eind 1944 begin 1945 werd de stad wederom getroffen door oorlogsgeweld, dit keer in verband met de bevrijding. 

Ligging van vakantiepark Landgoed Ruwinkel

Landgoed Ruwinkel ligt met haar 87 vrijstaande vakantiehuizen, 30 chalets en 3 landhuizen midden in het groen, op 25 autominuten van de stad Rhenen.

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie