Vakantiepark op de Utrechtse Heuvelrug!

Vakantiepark Utrechtse Heuvelrug | Landgoed Ruwinkel ®

Vakantiepark Landgoed Ruwinkel ligt in de Gelderse Vallei, het gebied onder aan de voet van Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug. Met 87 vakantiehuizen, 3 landhuizen en 30 challets is er altijd wel een geschikte accommodatie voor een zorgeloze vakantie. Wat kunt u op de Utrechtse Heuvelrug allemaal ontdekken? 

Boek & verblijf op Landgoed Ruwinkel

  • Overnacht in een chalet, luxe vakantiehuis of landhuis
  • Gratis WiFi
  • Gratis wandel- en fietsroutes
  • Gratis een Landgoed Ruwinkel fietsknooppuntenkaart
  • Gebruik van overdekt zwembad

Natuurschoon

Het Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug staat bekend om zijn mooie en afwisselende natuurgebieden. Zo kunt u een wandeling maken op de Amerongse berg. Met 69,2 meter boven NAP het hoogste punt van de provincie Utrecht. Voor de mountain bikers onder ons is er een speciaal trail voor hen aangelegd. Lekker wandelen over de duinen bij Soest. 

Boek uw vakantie hier

Nationaal Militair Museum

Het eind 2014 geopende Nationaal Militair Museum te Soesterberg is uw bezoek waardig. Op voormalig vliegbasis Soesterberg staat nu een fantastisch mooi gebouw waar u de geschiedenis van de beveiliging van ons land kunt zien in alle facetten. Zo kunt u diverse oude gevechtsvliegtuigen bewonderen. Een aanrader!

Dierentuinen

Er zijn maar liefst twee dierentuinen op de Utrechtse Heuvelrug en beide zijn makkelijk te bereiken vanaf Landgoed Ruwinkel. DierenPark Amersfoort ligt op zo'n 30 minuten van het vakantiepark vandaan en huisvest naast de dieren uit andere continenten in themagebieden ook dieren uit lang vervlogen tijden in het DinoBos! Wie durft hier een kijkje te komen nemen? 
Ouwehands Dierenpark in Rhenen is het andere dierenpark wat gelegen is op de Utrechtse Heuvelrug. Wellicht bij veel mensen ook bekend van de kinderserie Zoop. Naast de fantastische dieren kunnen kinderen bij regenachtig weer hun hart ophalen in Ravotaapia, een overdekte speeltuin gelegen op het dierenpark. 

Boek uw vakantie hier

Grebbelinie

Ontdenk de Grebbelinie die dwars door de Gelderse Vallei loopt. De leukste manier om de linie te ontdekken is middels een GPS wandeltocht: middels een special GPS syteem wandelt u door dit mooie gebied en krijgt u tekst en uitleg van wat u zoal onderweg ziet. Deze tocht is uniek en kunt u bestellen bij Madventure in Scherpenzeel.

Historische locaties

Het midden van het land staat vol met historische locaties die uw bezoek waard zijn. Wat dacht u van de pyramide van Austerlitz, Huis Doorn, Museum kasteel Amerongen, de historische binnenstad van Amersfoort, Paleis Soestdijk, Slot Zeist.

De pyramide van Austerlitz 

Een in 1804 door het leger van Napoleon gebouwde herdekkingsmonument. Bij mooi weer kunt u na de beklimming van de aarde gebouwde pyramide fantastisch over de Utrechtse Heuvelrug uit kijken en ziet u de steden Amerfoort en Utrecht in de verte liggen. Inclusief de bekende Lange Jan en de Domtoren!  

Boek uw vakantie hier

Huis Doorn

Dit op de Utrechtse Heuvelrug gelegen landgoed is vooral bekend door de laatste bewoner: Keizer Wilhelm II van Duitsland. Nadat de eerste wereldoorlog verloren was werd in Duitsland de republiek uitgeroepen. Keizer Wilhelm II kon niet meer terug naar Duitsland en heeft asiel aangevraagd bij zijn nicht: Koningin der Nederlanden Wilhelmina. Tot aan zijn dood heeft de ex keizer op zijn landgoed Huis Doorn in Doorn gewoond. Het huis en het mausoleum zijn te bezoeken.

Museum kasteel Amerongen

In 1286 begint de geschiedenis van dit fantastische kasteel: Het gebouw wat u nu ziet heeft het fundament uit 1673 maar natuurlijk hebben er in de loop der eeuwen een aantal renovaties plaatsgevonden. Kasteel Amerongen is zelfstandig te bezoeken. De ontdekkingstocht is interactief en zeker uw bezoek waard. 

Boek uw vakantie hier

Historische binnenstad Amersfoort

Amersfoort heeft een fantastisch mooi historisch centrum. De structuur van de oude binnestad is nog steeds in takt. U kunt de fantastisch mooie toegangspoorten bekijken zoals de koppelpoort. Daarnaast is Amersfoort echt een shopping walhalla en kent de stad diverse leuke markten om te bezoeken maar gewoon een terrasje pikken is ook al leuk hier.

Paleis Soestdijk

Wie kent dit paleis niet van de roemruchte beelden van de jaarlijkse defile ter ere van Koningin Juliana. Dit paleis was het woon- en werkpaleis van de Oranjes tot dat koningin Beatrix werd gekroond in 1980. Zij verkoos het nabij de regering gelegen Paleis Noordeinde tot haar residentie. Tegenwoordig is paleis Soestdijk en het er omheen gelegen park te bezoeken. Wandel door de gangen waar ooit prinses Beatrix door heen heeft gerend.

Slot Zeist 

Dit mooie slot is te bezoeken in het weekend voor rondleidingen. Neemt u wel eerst even telefonisch contact op.

Boek uw vakantie hier

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

DSCF7510.jpg

21% korting krokusvakantie 

Meer informatie

2021

love landgoed ruwinkel.jpg

Januari mega korting 50% 

lees meer

2021

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie