Vakantiepark op de Utrechtse Heuvelrug!

Vakantiepark op de Utrechtse Heuvelrug

Vakantiepark Landgoed Ruwinkel ligt in de Gelderse Vallei, het gebied onder aan de voet van Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug. Met 87 vakantiehuizen, 3 landhuizen en 30 chalets is er altijd wel een geschikte accommodatie voor een zorgeloze vakantie. Wat kunt u op de Utrechtse Heuvelrug allemaal ontdekken? 

Boek & verblijf op Landgoed Ruwinkel

  • Overnacht in een chalet, luxe vakantiehuis of landhuis
  • Gratis WiFi
  • Gratis wandel- en fietsroutes
  • Gratis een Landgoed Ruwinkel fietsknooppuntenkaart
  • Gebruik van overdekt zwembad

Natuurschoon

Het Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug staat bekend om zijn mooie en afwisselende natuurgebieden. Zo kunt u een wandeling maken op de Amerongse berg. Met 69,2 meter boven NAP het hoogste punt van de provincie Utrecht. Voor de mountainbikers onder ons is er een speciaal trail voor hen aangelegd. Lekker wandelen over de duinen bij Soest. 

Boek uw vakantie hier

Nationaal Militair Museum

Het eind 2014 geopende Nationaal Militair Museum te Soesterberg is uw bezoek waardig. Op voormalig vliegbasis Soesterberg staat nu een fantastisch mooi gebouw waar u de geschiedenis van de beveiliging van ons land kunt zien in alle facetten. Zo kunt u diverse oude gevechtsvliegtuigen bewonderen. Een aanrader!

Dierentuinen

Er zijn maar liefst twee dierentuinen op de Utrechtse Heuvelrug en beide zijn makkelijk te bereiken vanaf Landgoed Ruwinkel. DierenPark Amersfoort ligt op zo'n 30 minuten van het vakantiepark vandaan en huisvest naast de dieren uit andere continenten in themagebieden ook dieren uit lang vervlogen tijden in het DinoBos! Wie durft hier een kijkje te komen nemen? 
Ouwehands Dierenpark in Rhenen is het andere dierenpark wat gelegen is op de Utrechtse Heuvelrug. Wellicht bij veel mensen ook bekend van de kinderserie Zoop. Naast de fantastische dieren kunnen kinderen bij regenachtig weer hun hart ophalen in Ravotaapia, een overdekte speeltuin gelegen op het dierenpark. 

Boek uw vakantie hier

Grebbelinie

Ontdenk de Grebbelinie die dwars door de Gelderse Vallei loopt. De leukste manier om de linie te ontdekken is middels een GPS wandeltocht: middels een special GPS syteem wandelt u door dit mooie gebied en krijgt u tekst en uitleg van wat u zoal onderweg ziet. Deze tocht is uniek en kunt u bestellen bij Madventure in Scherpenzeel.

Historische locaties

Het midden van het land staat vol met historische locaties die uw bezoek waard zijn. Wat dacht u van de pyramide van Austerlitz, Huis Doorn, Museum kasteel Amerongen, de historische binnenstad van Amersfoort, Paleis Soestdijk, Slot Zeist.

De pyramide van Austerlitz 

Een in 1804 door het leger van Napoleon gebouwde herdekkingsmonument. Bij mooi weer kunt u na de beklimming van de aarde gebouwde pyramide fantastisch over de Utrechtse Heuvelrug uit kijken en ziet u de steden Amerfoort en Utrecht in de verte liggen. Inclusief de bekende Lange Jan en de Domtoren!  

Boek uw vakantie hier

Huis Doorn

Dit op de Utrechtse Heuvelrug gelegen landgoed is vooral bekend door de laatste bewoner: Keizer Wilhelm II van Duitsland. Nadat de Eerste Wereldoorlog verloren was werd in Duitsland de republiek uitgeroepen. Keizer Wilhelm II kon niet meer terug naar Duitsland en heeft asiel aangevraagd bij zijn nicht: Koningin der Nederlanden Wilhelmina. Tot aan zijn dood heeft de ex keizer op zijn landgoed Huis Doorn in Doorn gewoond. Het huis en het mausoleum zijn te bezoeken.

Museum kasteel Amerongen

In 1286 begint de geschiedenis van dit fantastische kasteel: Het gebouw wat u nu ziet heeft het fundament uit 1673 maar natuurlijk hebben er in de loop der eeuwen een aantal renovaties plaatsgevonden. Kasteel Amerongen is zelfstandig te bezoeken. De ontdekkingstocht is interactief en zeker uw bezoek waard. 

Boek uw vakantie hier

Historische binnenstad Amersfoort

Amersfoort heeft een fantastisch mooi historisch centrum. De structuur van de oude binnestad is nog steeds in takt. U kunt de fantastisch mooie toegangspoorten bekijken zoals de koppelpoort. Daarnaast is Amersfoort echt een shopping walhalla en kent de stad diverse leuke markten om te bezoeken maar gewoon een terrasje pikken is ook al leuk hier.

Paleis Soestdijk

Wie kent dit paleis niet van de roemruchte beelden van de jaarlijkse defile ter ere van Koningin Juliana. Dit paleis was het woon- en werkpaleis van de Oranjes tot dat koningin Beatrix werd gekroond in 1980. Zij verkoos het nabij de regering gelegen Paleis Noordeinde tot haar residentie. Tegenwoordig is paleis Soestdijk en het er omheen gelegen park te bezoeken. Wandel door de gangen waar ooit prinses Beatrix door heen heeft gerend.

Slot Zeist 

Dit mooie slot is te bezoeken in het weekend voor rondleidingen. Neemt u wel eerst even telefonisch contact op.

Boek uw vakantie hier

Veelgestelde vragen over de Heuvelrug en de omgeving

Wat vind ik op de Utrechtse Heuvelrug? πŸƒ

Het Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug staat bekend om zijn mooie en afwisselende natuurgebieden. Zo kunt u een wandeling maken op de Amerongse berg. Met 69,2 meter boven NAP het hoogste punt van de provincie Utrecht. Voor de mountainbikers onder ons is er een speciaal trail voor hen aangelegd. Lekker wandelen over de duinen bij Soest. Je vindt er o.a. het Nationaal Militair Museum, meerdere dierentuinen, de Pyramide van Austerlitz, Huis Doorn en nog veel meer... Lees meer op onze pagina over de Utrechtse Heuvelrug.

Hoe ver is Nationaal Park De Hoge Veluwe? 🌳

De grote broer van de Utrechtse Heuvelrug, met onder andere het witte fietsenplan, het bekende Kröller-Müller museum met al haar waardevolle kunstschatten. Zeker ook uw bezoek waard is het minder bezochte Museonder: het eerste museum ter wereld onder de grond waarin u laagje voor laagje de bodem volgt tot aan het midden van de aarde. Toegangskaarten voor het nationale park verkopen we bij de receptie. Op het park zijn 1800 gratis witte fietsen waarmee u 5400 hectare natuurgebied kunt ontdekken. Binnen een half uurtje staat u voor de entree bij Otterlo.

Kan ik goed wandelen en fietsen vanaf Landgoed Ruwinkel? 🚢🏽

Wat is nu lekkerder dan heerlijk wandelend of fietsend de omgeving verkennen? De Gelderse Vallei is een uitermate geschikte plek voor het houden van een wandel- of fietsvakantie. Met Landgoed Ruwinkel in Scherpenzeel als uw uitvalsbasis zit u midden in de Gelderse Vallei. De ene dag wandelt u meer in de provincie Gelderland de andere dag kunt u de oostelijke kant van de provincie Utrecht ontdekken.

Kortom: een perfecte plek voor een heerlijke vakanties met wandelen, fietsen en dagtochtjes! 

Waar vind ik de Klompenpaden? πŸ₯Ύ

Wandelen over boerenland en landgoederen op de mooiste plekken in Utrecht en Gelderland. Geniet van de rust en ontdek met deze app de verhalen van de streek via filmpjes, geluidsfragmenten en historische documenten. De wandelingen zijn tussen de 5 en 15 kilometer. Overigens alle klompenpaden zijn bewegwijzerd met kleine bordjes die als u deze volgt vanzelf weer naar uw startpunt leiden.

De klompenpaden in de gemeente Scherpenzeel zijn: 

Wat is het Henschotermeer? πŸ–οΈ

Een wit zandstrand midden in de natuur met loepzuiver water. Op slechts 10 kilomter afstand van Landgoed Ruwinkel. Het Henschotermeer! Zeer beroemd in de hele omtrek. Hier is het 's zomers heerlijk vertoeven op het strand of het gras. U kunt uw auto parkeren maar met de fiets is het ook zeer goed te doen. 

Wat voor activiteiten kan ik op het park doen? 🎾

U kunt tennissen. Lekker in de openlucht op de all-weather-tennisbaan. U kunt zelf uw rackets en tennisballen meenemen, maar deze zijn ook op het park te huur! De tennisbaan is per heel uur te huur. 

Wie speelt het klaar om een hole-in-one te slaan? Op onze 18 holes boeren minigolf kunt u naar hartenlust een balletje slaan! Wie wordt de winnaar? Op de receptie koopt u uw toegansbewijs. 

Even een balletje in de basketbalring gooien, het kan op ons kleine sportveldje.

Voor de liefhebbers is er een outdoor tafeltennistafel aanwezig, waar gebruik van gemaakt kan worden.

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof