Vakantiepark nabij Amsterdam

Vakantiepark nabij Amsterdam

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland. Een kosmopolitisch dorp wordt het door de bewoners genoemd. Hoewel Amsterdam nog geen miljoen inwoners doet de stad aan alsof ware het een metropool. Vanaf ons vakantiepark geraakt u gemakkelijk met het openbaar vervoer in hartje Amsterdam. Vanaf het nabijgelegen station Veenendaal de Klomp gaat een rechtstreekse intercity naar het Centraal Station van Amsterdam. De reis duurt niet langer dan 41 minuten waarna u op het Centraal station van Amsterdam staat: niet ver van het kloppend hart van de stad: de zogenaamde Dam. 

  • Overnacht in u vrijstaande chalet, luxe vakantiehuis of landhuis 
  • Geniet van de rust en de natuur van de omgeving van het vakantiepark
  • Gratis WiFi
  • Gratis wandel- en fietsroutes
  • Gebruik van overdekt zwembad

In Amsterdam valt er veel te beleven

Wandelen of fietsen? 

Amsterdam is hoogst aannemelijk één van de gezelligste en best doorkruisbare stad ter wereld. Een kosmopolitisch dorpje waar alles perfect bereikbaar en bereisbaar is met de fiets maar natuurlijk ook ter voet kunt u veel zien. Fietsen kunt u op vele plekken in de stad huren en op deze manier kunt u de wijken buiten het centrum gaan ontdekken. Hier vindt het echte Amsterdamse leven plaats. Bezoek de hippe wijk De Pijp waar het leven bruist maar natuurlijk zijn Oud West en Oost ook twee opkomende hippe wijken. 

Bekijk alle beschikbare accommodaties

Niets moet alles kan: lekker wandelen door het oude centrum vergeet daarbij niet dat u de zogenaamde Negenstraatjes bezoekt: hier vindt u leuke boetiekjes in plaats van de grote ketens die internationaal opereren. Bezoek het beroemde begijnhof. 

Het Rijksmuseum

De nationale trots van de Nederlanders is het Rijksmuseum. Aan de rand van het centrum gelegen in de chique wijk Zuid. In het Rijksmuseum kunt u bekende meesterwerken vanuit de gouden eeuw bewonderen maar naast schilderijen zijn er ook ontzettend veel gebruiksvoorwerpen uit vorige eeuwen te vinden. Onze tip is dat u gebruik maakt van de audio tour zodat u de achtergrond informatie te weten komt.

Anne Frank huis

Amai wie kent haar niet? Anne Frank. Misschien wel de beroemdste Amsterdammer van alle tijden. Het van origine Duits Joodse meisje dat in de Tweede Wereld oorlog ondergedoken zat in het zogenaamde Achterhuis. Na de oorlog vond men de dagboeken van Anne waarna deze uitgebracht zijn in het wereldberoemde boek "het dagboek van Anne Frank". Een bezoek aan de plek waar de familie Frank een aantal jaren heeft doorgebracht is dan ook een must. Boek van te voren tickets zodat u verzekerd bent van entree. Tickets vindt u hier.

Boek uw vakantie hier

Van Gogh museum

Beleef het verhaal van de beroemde schilder van Gogh door middel van de audio tour. Bewonder de werken van deze wereldberoemde in het van Gogh museum. Ook hiervoor geldt: koop van te voren uw tickets zo voorkomt u dat u plaatst moet nemen in één van de lange wachtrijen voor het museum. Mocht u na uw bezoek nog meer werken van Vincent van Gogh willen zien? Daar u immers op Landgoed Ruwinkel verblijft bent u ook niet ver weg van het beroemde Kröller-Müller museum op Nationaal Park de Hoge Veluwe. Hier vindt u nog meer werken van de Hollandse meester.

De Hermitage

De Nederlandse dependance van het beroemde Hermitage in Sint Petersburg (Rusland) De collectie wisselt en zal uw de adem doen stokken.  

Bekijk alle beschikbare accommodaties

De Hallen

Ooit eens in het zuiden van Europa een overdekte markt bezocht? In Holland vindt u een moderne variant hiervan. In een voormalige tramremise zijn de Hallen ontstaan. Hier vindt u een keur aan stalletjes met heerlijk eten maar ook vindt u hier een echt Gin bar. Ideaal voor als het weer buiten iets minder aantrekkelijk is om buiten te eten. 

Markten & koopzondagen

Drie zeer beroemde markten in Amsterdam zijn de Dapper markt in stadsdeel Oost, u vindt hier met name voeding en gebruiksvoorwerpen. Een andere zeer bekende markt is die op het Waterlooplein alwaar het karakter meer een vlooienmarkt is.  De bekendste markt in Nederland is bij uitstek de Albert Cuijp markt in stadsdeel de Pijp. Geen van de markten zijn regulier op den zondag geopend.

Boek uw vakantie hier

Ligging van vakantiepark Landgoed Ruwinkel

Landgoed Ruwinkel ligt met haar 87 vrijstaande vakantiehuizen, 30 chalets en 3 landhuizen midden in het groen, op 55 autominuten van de hoofdstad van Nederland Amsterdam. Vanaf station Veenendaal de Klomp bent u vanaf ons bungalowpark binnen 41 minuten in het centrum van Amsterdam. De laatste rechtstreekse trein vanuit Amsterdam naar Veenendaal gaat rond 00:24. 

Landgoed Ruwinkel ligt tussen de twee grootste Nationaal Parken in (de Utrechtse Heuvelrug & de Veluwe) maar nog dichterbij dan Amsterdam vindt u het hippe zusje van de hoofdstad: Utrecht of de voor veel Vlamingen bekende Amersfoort.

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof