Lekker er even tussen uit tijdens de lente 

Eten

Lekker weg in de lente

Het voorjaar is bij uitstek ons favoriete seizoen: het ontluiken van de natuur is ieder jaar weer op zich een schitterend wonder. De levendigheid in de weides: de lammetjes die over elkaar heen dartelen, de koeien die een vreugde dansje doen bij het zien van het verse groene gras, de kippen die scharrelen over de weilanden. Waar kunt dit nu het beste zelf meemaken dan in de Gelderse Vallei, het agrarische gebied tussen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe

Ontstaan rondom de historische boerderij "Klein Ruwinkel" vindt u ons compelete vakantiepark Landgoed Ruwinkel. Naast 120 compleet ingerichtte accommodaties kunt u in maar liefst drie restaurtants terecht voor de innerlijke verzorging: Bread & Breakfast, Pannenkoekboerderij Grietje of de Friterie. Centraal gelegen in Nederland tussen twee van onze grootste en bekendste National Parken maar naast de natuur vindt u ook de cultuur dichtbij zoals stadjes als Amersfoort, Veenenaal, Barneveld, Utrecht én Arnhem. Boek uw paar dagen er-even-tussen-uit op vakantiepark Landgoed Ruwinkel.

Kom deze lente naar Landgoed Ruwinkel en geniet van een heerlijk verblijf in de Gelderse Vallei.

🌷Boek uw verblijf in de lentemaand maart hier☀️

🌷Boek uw verblijf in de lentemaand april hier☀️

🌷Boek uw verblijf in de lentemaand mei hier☀️

🌷Boek uw verblijf in de lentemaand juni hier☀️

Er vallen veel feestdagen en vakanties in het voorjaar. Voor uw gemak hebben we alle bijzondere feestdagen zoals Pasen, Koningsdag, Meivakantie, Hemelvaart én Pinksteren hieronder op een rijtje gezet. Komt u genieten van rust & ruimte tijdens uw vakantie? Gaat u samen speuren in de bossen of fietsen naar dat leuke stadje in de buurt. In de directe omgeving zijn er veel bekende Nederlandse dagattracties te bezoeken zoals: 
 • Burgers' Zoo (32 km)
 • Ouwehands Dierenpark Rhenen (20,9 km)
 • Nederlands Openluchtmuseum (32 km)
 • Apenheul (42 km)
 • Het Spoorwegmuseum (30 km)

Maar zeker ook leuk zijn minder bekende dagattracties in de omgeving zoals:

 • het Bezoekerscentrum Grebbelinie (7 km)
 • het Nationaal Militair Museum (22 km)
 • Paleis Soestdijk (22 km)
 • Pyramide van Austerlitz (13 km)
 • Huis Doorn (15 km)
 • het Pluimvee museum (11 km)
 • Speelgoed museum & oude ambachten (11 km)
 

Boek uw lange Paasweekend weg

Extra lang Hemelvaart weekend dinsdag 19 mei tot maandag 25 mei 

Hemelvaart weekend van woensdag 20 mei tot maandag 25 mei 

Pre hemelvaart Midweek van maandag 18 mei tot woensdag 20 mei 

Pinksterweekend vrijdag 7 juni  

Extra lang Pinksterweekend vrijdag 7 juni 

After Pinkster voordeel midweek dinsdag 11 juni 

Veelgestelde vragen over Landgoed Ruwinkel in de lente

Kan ik goed wandelen en fietsen vanaf Landgoed Ruwinkel? 🚶🏽

Wat is nu lekkerder dan heerlijk wandelend of fietsend de omgeving verkennen? De Gelderse Vallei is een uitermate geschikte plek voor het houden van een wandel- of fietsvakantie. Met Landgoed Ruwinkel in Scherpenzeel als uw uitvalsbasis zit u midden in de Gelderse Vallei. De ene dag wandelt u meer in de provincie Gelderland de andere dag kunt u de oostelijke kant van de provincie Utrecht ontdekken.

Kortom: een perfecte plek voor een heerlijke vakanties met wandelen, fietsen en dagtochtjes! 

Wat vind ik op de Utrechtse Heuvelrug? 🍃

Het Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug staat bekend om zijn mooie en afwisselende natuurgebieden. Zo kunt u een wandeling maken op de Amerongse berg. Met 69,2 meter boven NAP het hoogste punt van de provincie Utrecht. Voor de mountainbikers onder ons is er een speciaal trail voor hen aangelegd. Lekker wandelen over de duinen bij Soest. Je vindt er o.a. het Nationaal Militair Museum, meerdere dierentuinen, de Pyramide van Austerlitz, Huis Doorn en nog veel meer... Lees meer op onze pagina over de Utrechtse Heuvelrug.

Wat voor activiteiten kan ik op het park doen? 🎾

U kunt tennissen. Lekker in de openlucht op de all-weather-tennisbaan. U kunt zelf uw rackets en tennisballen meenemen, maar deze zijn ook op het park te huur! De tennisbaan is per heel uur te huur. 

Wie speelt het klaar om een hole-in-one te slaan? Op onze 18 holes boeren minigolf kunt u naar hartenlust een balletje slaan! Wie wordt de winnaar? Op de receptie koopt u uw toegansbewijs. 

Even een balletje in de basketbalring gooien, het kan op ons kleine sportveldje.

Voor de liefhebbers is er een outdoor tafeltennistafel aanwezig, waar gebruik van gemaakt kan worden.

Hoe ver is Nationaal Park De Hoge Veluwe? 🌳

De grote broer van de Utrechtse Heuvelrug, met onder andere het witte fietsenplan, het bekende Kröller-Müller museum met al haar waardevolle kunstschatten. Zeker ook uw bezoek waard is het minder bezochte Museonder: het eerste museum ter wereld onder de grond waarin u laagje voor laagje de bodem volgt tot aan het midden van de aarde. Toegangskaarten voor het nationale park verkopen we bij de receptie. Op het park zijn 1800 gratis witte fietsen waarmee u 5400 hectare natuurgebied kunt ontdekken. Binnen een half uurtje staat u voor de entree bij Otterlo.

Welke kortingen zijn er en wat zijn de kortingsvoorwaarden? 💳

Op onze site vindt u te allen tijde de voordeligste prijzen

Wat is er voor de kinderen op het park te doen? 🧸

Op het park kunnen de kinderen zich goed vermaken in onze speeltuin, hier zijn diverse speeltoestellen te vinden.

In onze kleine dierenweide kunt u kennis maken met onze geitjes, biggetjes, schaapje, kippen, hoentjes en kalkoenen. Bij de weide staat een speciaal dierenvoederapparaat voor een gebalanceerd dieet voor onze harige en gevederde boerderijvrienden.

Voor de liefhebbers is er een outdoor tafeltennistafel aanwezig, waar gebruik van gemaakt kan worden.

Ook is er een tennisbaan en minigolf met boerderijdieren. Er zijn super leuke skelters te huur. 

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof