Het verhaal van Nederland

Heeft u ook zo genoten van de nieuwe Nederlandse televisie serie "Het verhaal van Nederland"? Wat een prachtserie is dit. Geschiedenis is overal en het is belangrijk dat we de geschiedenis kennen zodat we niet dezelfde fouten maken als in het verleden. Rondom vakantiepark Landgoed Ruwinkel is ook heel veel geschiedenis te vinden. 

Prehistorische bezienswaardigheden

In de Gelderse Vallei en op andere gebieden van de Veluwe kunt u her en der in de weilanden kleine heuveltjes zien liggen. Dit zijn de zogenaamde grafheuvels. In deze aardewerken werden mensen in de prehistorie begraven. U kunt twee van deze grafheuvels zien liggen in het weiland in het bos op zo'n twee kilometer afstand van het park. Als u de Renessesteeg vanaf de Barneveldseweg inslaat dan kijkt u met name naar links. Midden in het weiland kunt u het haast niet missen. 

Breng een bezoek aan de boerderij uit de Ijzertijd

Op zo'n 15 kilometer afstand van ons vakantiepark kunt u nabij het geografisch middelpunt van Nederland een reconstructie bezoeken van een boerderij uit de Ijzertijd. Op deze plek zijn ook daadwerkelijk restanten aangevonden van de eerste boeren hier in de lage landen. Nu u toch hier bent: een andere artefact uit een donker verleden van Nederland is in lunteren te vinden: op de zogenaamde Goudsberg vindt u de plek waar de NSB in de jaren 30 en begin jaren 40 bijeenkomsten hielden. Nadat hun Duitse Nazi vriendjes het land bezet hadden werden de bijeenkomsten verboden onder andere vanwege het feit dat de benzine op rantsoen ging zodat de aanhangers uit het hele land niet meer naar Lunteren konden afreizen.

Romeinse tijd

Voor artifacten uit de Romeinse tijd moet u iets verder vanaf ons park rijden namelijk naar Utrecht (zo'n 25 kilometer vanaf Landgoed Ruwinkel). Utrecht is onstaan op de plek waar ooit een Romeins fort heeft gestaan: fort Traiectum. Onder de eeuwenoude Dom toren kunt u nu zelf de restanten van de Romeinen gaan bekijken. Gezien de kleine ruimte zijn er beperkte toegangskaarten te koop dus reserveert u deze aub van te voren hier : Domunder

Een andere plek waar u moet wezen is het bijzonder museum Hoge Woerd. Hier vindt u zelfs een opgegraven en geprepareerd schip van de romeinen. Het museum verder bijzonder omdat het gebouwd is in de vorm van het originele fort wat hier gelegen heeft. Het is zeker uw bezoek waard. Museum Hoge Woerd

Bij Fort aan de Vechten vindt u op de plek waar zo'n tweeduizend jaar geleden de romeinen hun zogenaamde castellum fectio bouwden. U kunt hier ook terrecht voor een rondleiding zodat u alles te weten komt over deze bijzondere tijd. 

 

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof