Weer lekker buiten genieten

Boek hier

Fietsen door de Gelderse Valleiย 

Boek hier

Last minute

Gezellig met je vriendinnen in de natuur

Last minute

walk

Ontdek dit voorjaar de Gelderse Vallei

Midden in de natuur van het geografische hart van Nederland ligt het fraai onderhouden Landgoed Ruwinkel (voormalig Landal Klein Ruwinkel) : met 87 vrijstaande vakantiehuizen, 30 chalets en 3 landhuizen dé ideale uitvalsbasis voor fantastische wandelingen, fietstochten en leuke dagtrips in de Gelderse vallei. De Grebbelinie (rijksmonument sinds 2011), het nationaal park Utrechtse Heuvelrug en het nationaal park de Veluwe liggen in de directe omgeving.

Heeft u ook zo'n zin in het voorjaar? De eerste zonnestralen, krokusjes die uit de grond komen en de lammetjes in de wei! Er lekker op uit trekken in de natuur, vanuit Landgoed Ruwinkel.

Boek uw verblijf op Landgoed Ruwinkel, nu met kortingen oplopend tot 30%!

In het voorjaar vallen ook de gezellige feestdagen en de meivakantie!

Kies hieronder een aankomstdatum voor een weekend verblijf 

Nog niet geboekt en willen jullie graag per direct weg? gebruik onze WhatsApp: +31 6 41 24 06 60 (alleen tijdens kantooruren) voor het bespreken van onze mogelijkheden.

Vrijdag 24 mei 2024   We hebben nog mogelijkheden voor u: bel ons op ons Whatsapp nummer  +31 6 41 24 06 60
Vrijdag 31 mei 2024
Vrijdag 7 juni 2024
Vrijdag 14 juni 2024
Vrijdag 21 juni 2024

fietsen op landgoed ruwinkel 5966

DSCF7510

Kies hieronder een aankomstdatum voor een midweekverblijf

Online niet meer te boeken maar hebben we nog beschikbaarheid? Neem contact op met ons via WhatsApp: +31 6 41 24 06 60 (alleen tijdens kantooruren)


Maandag 27 mei 2024
Maandag 3 juni 2024
Maandag 10 juni 2024
Maandag 17 juni 2024

DSCF7191

Speel onze unieke escape koffer

Klompenpaden

Bewandel dit voorjaar één van de vele zogenaamde Klompenpaden die de Gelderse Vallei rijk is! Geniet van de uit winterslaap ontluikende natuur. De naam Klompenpad is niet voor niets. Deze bewegwijzerde wandeltochten leiden u over onverharde bospaden en over boererven heen in de provincie Utrecht en Gelderland. Scherpenzeel ligt centraal tussen deze twee provincies in. Vanaf Landgoed Ruwinkel loopt u zo het Daatselaarse Klompenpad: voor zowel 6 dan wel 14 kilometer. Bezoek de website van de Klompenpaden voor nog meer wandelingen. Bezoek tijdens uw wandeltocht restaurant de Dennen voor een pitstop! 

Familie Speurtocht Pyramide van Austerlitz

Een leuke actitiveit voor het voorjaar is een familie speurtocht van de Pyramide van Austerlitz. Ruim 200 jaar geleden was Keizer Napoleon ook de baas in Nederland. Zijn manschappen lagen op de Utrechtse Heuvelrug gelegerd. Uit eerbetoon (en tegen de verveling) hebben de manschappen een herdenkingsmonument gebouwd. Met de Familie Speurtocht komt u alles te weten over het monument en de Franse tijd plus dat u een mooie wandeling over de Utrechtse Heuvelrug en activiteit in één heeft. De speurtocht is te koop bij het bezoekerscentrum en kost € 5,00. Voor meer informatie bezoekt u de website.

Nijntje Museum 

Een hit sinds de opening in 2016 is het in Utrecht gevestigde Nijntje museum . Dit museum is vooral voor de dreumissen, peuters en kleuters een ontdekkingstocht in de vrolijke wereld van Nederlands beroemste konijn en al haar vriendjes en vriendinnetjes. De kinderen zullen moeten kruipen, zoeken, ruiken en dansen om deze fantasieprikkelende wereld goed te bekijken en begrijpen. 

Escaperoom De Kippenschuur

In het nabij gelegen Woudenberg vindt u een nieuwe escaperoom: de Kippenschuur. Samen de weg naar buiten vinden staat hier centraal: dat doet u door middel van het oplossen van puzzels en dergelijke. Ideaal voor een leuk groeps uitje: mogelijk vanaf zes personen! Kijk ook even op de website bij Aaltje aan de Linie.

Ander verblijfsduur boeken? Doe het in onze Zoek & Boek

Veelgestelde vragen over Landgoed Ruwinkel in de voorjaarsvakantie

Kan ik goed wandelen en fietsen vanaf Landgoed Ruwinkel? ๐Ÿšถ๐Ÿฝ

Wat is nu lekkerder dan heerlijk wandelend of fietsend de omgeving verkennen? De Gelderse Vallei is een uitermate geschikte plek voor het houden van een wandel- of fietsvakantie. Met Landgoed Ruwinkel in Scherpenzeel als uw uitvalsbasis zit u midden in de Gelderse Vallei. De ene dag wandelt u meer in de provincie Gelderland de andere dag kunt u de oostelijke kant van de provincie Utrecht ontdekken.

Kortom: een perfecte plek voor een heerlijke vakanties met wandelen, fietsen en dagtochtjes! 

Wat vind ik op de Utrechtse Heuvelrug? ๐Ÿƒ

Het Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug staat bekend om zijn mooie en afwisselende natuurgebieden. Zo kunt u een wandeling maken op de Amerongse berg. Met 69,2 meter boven NAP het hoogste punt van de provincie Utrecht. Voor de mountainbikers onder ons is er een speciaal trail voor hen aangelegd. Lekker wandelen over de duinen bij Soest. Je vindt er o.a. het Nationaal Militair Museum, meerdere dierentuinen, de Pyramide van Austerlitz, Huis Doorn en nog veel meer... Lees meer op onze pagina over de Utrechtse Heuvelrug.

Wat voor activiteiten kan ik op het park doen? ๐ŸŽพ

U kunt tennissen. Lekker in de openlucht op de all-weather-tennisbaan. U kunt zelf uw rackets en tennisballen meenemen, maar deze zijn ook op het park te huur! De tennisbaan is per heel uur te huur. 

Wie speelt het klaar om een hole-in-one te slaan? Op onze 18 holes boeren minigolf kunt u naar hartenlust een balletje slaan! Wie wordt de winnaar? Op de receptie koopt u uw toegansbewijs. 

Even een balletje in de basketbalring gooien, het kan op ons kleine sportveldje.

Voor de liefhebbers is er een outdoor tafeltennistafel aanwezig, waar gebruik van gemaakt kan worden.

Hoe ver is Nationaal Park De Hoge Veluwe? ๐ŸŒณ

De grote broer van de Utrechtse Heuvelrug, met onder andere het witte fietsenplan, het bekende Kröller-Müller museum met al haar waardevolle kunstschatten. Zeker ook uw bezoek waard is het minder bezochte Museonder: het eerste museum ter wereld onder de grond waarin u laagje voor laagje de bodem volgt tot aan het midden van de aarde. Toegangskaarten voor het nationale park verkopen we bij de receptie. Op het park zijn 1800 gratis witte fietsen waarmee u 5400 hectare natuurgebied kunt ontdekken. Binnen een half uurtje staat u voor de entree bij Otterlo.

Welke kortingen zijn er en wat zijn de kortingsvoorwaarden? ๐Ÿ’ณ

Op onze site vindt u te allen tijde de voordeligste prijzen

Wat is er voor de kinderen op het park te doen? ๐Ÿงธ

Op het park kunnen de kinderen zich goed vermaken in onze speeltuin, hier zijn diverse speeltoestellen te vinden.

In onze kleine dierenweide kunt u kennis maken met onze geitjes, biggetjes, schaapje, kippen, hoentjes en kalkoenen. Bij de weide staat een speciaal dierenvoederapparaat voor een gebalanceerd dieet voor onze harige en gevederde boerderijvrienden.

Voor de liefhebbers is er een outdoor tafeltennistafel aanwezig, waar gebruik van gemaakt kan worden.

Ook is er een tennisbaan en minigolf met boerderijdieren. Er zijn super leuke skelters te huur. 

drone 8 persoons premium Landgoed Ruwinkel

8 persoons Premium

lees meer

GROOT

Vakantiehuis 6 persoons Dogs

lees meer

4 persoons luxe

Vakantiehuis 4 persoons Luxe

Lees meer

Weidestudio 2 persoons 

lees meer

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof