Vergezichten in de Gelderse Vallei

Op vakantie tijdens Gelderland herdenkt

In het Gelderse dorpje Scherpenzeel vindt u tussen de weilanden en het bos Landgoed Ruwinkel. Een compleet bungalowpark met 120 accommodaties: van twee, vier, zes, acht en tienpersoons vakantiehuizen, landhuizen of chalets en een Pannenkoekenboerderij Grietje, Bread & Breakfast en de Friterie. Rust en ruimte in de natuur worden veelal geroemd: dé ideale uitvalsbasis voor leuke uitstapjes in het midden van het land.

Kom naar Gelderland begin 2020 want dit gedeelte van het jaar staat in het teken van het herdenken van het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog. Van 17 september 1944 tot en met 5 mei 1945 lag deze provincie in de frontlinie. Steden en dorpen lagen onder vuur, Arnhem, de Veluwezoom en de omgeving van Groesbeek werden ontruimd, de Betuwe onder water gezet. Alle regio's van Gelderland kregen in die periode met de oorlog te maken. 

In 2020 is deze episode 75 jaar gelden. Met een programma boordevol herdenkingen, tentoonstellingen, shows, bevrijdingsfestivals en andere activititeiten staan we stil bij de oorlog en vieren we in Gelderland dat we samen 75 jaar in vrijheid leven.

Bekijk alle evenementen op de officiele website

Boek uw verblijf tijdens deze festiviteiten op Landgoed Ruwinkel hier.

Trip Advisor Zoover ANWB Recron Grebbelinie Kidsproof